Creatieve gezelligheid

Als het te warm is of als het pijpenstelen regent, verplaatst het spel zich als vanzelf naar binnen. Hier kunnen kinderen vrij spelen zonder te worden gestoord door het veranderende zomerweer. Ze kunnen schilderen, tekenen en kralen rijgen – en als je meer ideeën wilt voor creatief spel binnen, kun je op deze pagina veel inspiratie opdoen.

Creatieve gezelligheid
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

Gebrik uw inspiratie voor uw creatieve projecten


Bekijk geselecteerde producten

Binnenactiviteiten voor kinderen

Het zijn de feestdagen, de zon schijnt en de kinderen willen naar buiten – maar aan de horizon liggen grijze wolken. We weten allemaal hoe onvoorspelbaar het zomerweer kan zijn als het niet meespeelt. Dus in plaats van je kinderen dicht te ritsen in regenjassen en -laarzen, hebben we de beste binnenactiviteiten verzameld voor wanneer de regen begint te vallen. Omdat kinderen binnen vrij zijn om hun creativiteit te gebruiken – ongeacht het weer buiten. En het is ook een uitgelezen kans om offline te gaan en samenhorigheid, creativiteit en vrij spel te koesteren.

Je vindt onze indooractiviteiten hier op deze pagina – en ze zijn allemaal leuk, creatief en iPad-vrij. Daardoor kunnen kinderen zich niet snel vervelen, zelfs niet thuis. Ze kunnen legpuzzels maken, krabbelkralen maken op insteekborden, met memokaartjes spelen en met vilten tips tekenen. Maar bij ons worden deze klassieke indooractiviteiten ook creatieve projecten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen legpuzzel ontwerpen of hun eigen draagtas met stiften versieren.

Als je meer wilt lezen over welke binnenactiviteiten kinderen leuk vinden en waarom – lees dan verder.

 

Speel met kralen

De vrolijke jeugdherinneringen komen terug met de geur van een pas gestreken pinbord – en zelfs vandaag de dag wekken de kleine kleurrijke kraaltjes met elkaar een grote belangstelling voor kinderen en volwassenen. Dit komt omdat deze kralen zoveel creatieve mogelijkheden bieden. Kinderen kunnen hun weg spelen naar verschillende patronen en kleurencombinaties – net zoals ze kunnen zien hoe het hele spannende proces vorm krijgt, van losse kralen tot een volledig kunstwerk. Naast de hoge entertainmentwaarde stimuleren kralen ook de ontwikkeling van kinderen – vooral de fijne motoriek. Kinderen versterken hun fijne motoriek door de kralen met hun handen vast te pakken. Bijvoorbeeld wanneer ze de kralen op de pinboards of stringkralen op een stuk koord leggen. Naast de fijne motoriek bevordert het spelen met kralen ook het concentratievermogen van kinderen. Het vereist volledige concentratie om de kralen op de juiste plaatsen te plaatsen. Op deze manier is het spelen met kralen een van de meest lonende en meeslepende binnenactiviteiten, omdat het de ontwikkeling van kinderen op verschillende manieren stimuleert.

Als je inspiratie nodig hebt voor wat kinderen met kralen kunnen maken, vind je op deze pagina een aantal ideeën. Ze kunnen bijvoorbeeld bloemen maken van gefuseerde kralen of armbanden met plastic kralen.

 

Wees creatief met stiften en stickers

Veel kinderen tekenen, schilderen en versieren graag. Gelukkig is het ook een van de gemakkelijkste binnenactiviteiten om aan de slag te gaan – je hebt alleen de juiste markers nodig. Probeer bijvoorbeeld eens de internationaal populaire Plus Colour markers. De stiften hebben een fantastische dekking, een sterk kleurpigment en de kinderen kunnen ze op allerlei oppervlakken gebruiken. Het hoeft niet altijd papier te zijn waarop kinderen tekenen. Ze kunnen bijvoorbeeld op rijstpapieren lampen tekenen, zodat ze eruitzien als vis en kwallen, of op zelfuithardende klei tekenen om kleine auto's en verkeersborden weer te geven.

Markers zijn ook ideaal om te gebruiken voor textieldecoratie. Kinderen kunnen hun eigen bucket hat of hun eigen draagtas versieren – en wanneer ze de stoffen verder willen personaliseren, kunnen ze ook rub-on stickers gebruiken. Rub-on stickers zijn stickers die op gladde oppervlakken zoals textiel kunnen worden aangebracht. Ze zijn supermakkelijk te bevestigen omdat je er geen lijm of naaigaren voor nodig hebt. Hetzelfde geldt voor zachte stickers – omdat ze zelfklevend zijn, kun je ze gemakkelijk gebruiken om instant decoraties te maken.

Op de website vind je veel verschillende rub-on stickers en een grote keuze aan markers. We hebben Plus Color markers, Posca markers en Colortime markers – zodat je zeker de juiste markers vindt voor je creatieve indooractiviteit

 

Plezier met legpuzzels en geheugenkaarten

Kinderen vinden het leuk om te spelen en als je spelletjes hebt, kun je de sombere regendagen benutten om ze samen te spelen. Spelletjes zoals legpuzzels en geheugenkaarten zijn altijd een hit geweest bij kinderen op een regenachtige dag – en dat is nog steeds het geval. Puzzels en geheugenkaarten stimuleren het logische denken van kinderen en versterken hun concentratievermogen. Al met al is het gewoon een leuke manier om samen tijd door te brengen als gezin.

Kinderen hebben ook de mogelijkheid om hun eigen puzzels en geheugenkaarten te ontwerpen. Het is aan hen om te kiezen welke kleuren en motieven ze gebruiken – hun enige grenzen zijn hun verbeeldingskracht. Ze kunnen bijvoorbeeld gekoesterde familieleden, leuke patronen of bekende figuren tekenen. We hebben echter ook legpuzzels waarbij de ontwerpen al zijn bedrukt om te kleuren. Deze zijn vooral leuk voor jongere kinderen, omdat ze in de lijntjes kunnen oefenen met kleuren. Maar welke soort puzzel je ook kiest, je bent gegarandeerd een activiteit binnenshuis die veel creativiteit en gezelligheid biedt. Hier vind je de leuke memokaarten en legpuzzels.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present