Linoleumprints

Onze collectie bevat alles wat je nodig hebt om creatief te zijn met linoleumprints. Koop linoblokken, lino-snijplotters, linorollers, lino-inkt, snijplanken en reliëfdrukpersen voor je zelfgemaakte kunstwerken.

Linoleumprints
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Wat is linoprinten?

Linoprinten is een eenvoudige en eenvoudige printtechniek waarmee u opvallende grafische prints en effecten kunt maken. De indruk zelf of de afbeelding wordt een linoprint of een linocut genoemd. Linoprinten omvat het snijden in een linoblok en het uitsnijden van een fijn motief. Vervolgens breng je linoleuminkt aan op het gesneden motief en leg je het motief uiteindelijk op papier of stof. Vergeet niet om een type te kiezen dat zeer goed absorbeert, zodat de inkt het kan opnemen.

Lino-blokjes kunnen op veel verschillende manieren gestanst worden, zodat jij en de kinderen alle creatieve prints kunnen maken die jij wilt, elk in jouw favoriete kleur.

Aan de slag met linoprinten

Eigenlijk is het heel eenvoudig om aan de slag te gaan met het maken van je eigen unieke grafische prints of linocuts. Je hebt er maar een paar tools en een beetje voorbereiding voor nodig, en genoeg tijd om je in het proces te verdiepen.

Om aan de slag te gaan met linoprinten, zijn er een aantal basistools die echt goed zijn om te hebben. U ziet ze in de onderstaande lijst.

Benodigd materiaal:

 • Linoblok
 • Linomes
 • Blokdrukinkt
 • Deegroller
 • Lino Roller
 • Sterk absorberend papier, bijvoorbeeld aquarelpapier of Japans imitatiepapier

De linoleum tools vind je hier. Alle bovengenoemde producten zijn samen met nog veel meer knutselspullen verkrijgbaar bij Creativ Company. Als je deze tools hebt, heb je alles wat je nodig hebt. Je bent nu klaar om je te verdiepen in de kunst van het printen op linoleum. En wat kun je eigenlijk doen als je met linocuts werkt? Hieronder vindt u het antwoord.

Hier vind je stap-voor-stapinstructies om linoprints te maken.

Wat kan ik doen met linocuts?

Als je met linocuts wilt werken, gaat het er echt om al je creatieve ideeën op te doen. Met blokdrukinkt kunt u prachtige, zelfgemaakte motieven op zowel stof als papier printen. Linoprinten is ook een activiteit die geschikt is voor grote groepen die iets leuks nodig hebben voor een bepaalde tijd.

Met linoprinten kunt u:

 • Doe-het-zelf-kerstkaarten en uitnodigingen met unieke grafische prints.
 • Een ingelijste linoprint. Druk een opvallend design af op een vel A4-papier en leg het in een lijst. Maak er meerdere en laat ze naast elkaar aan de muur hangen.
 • Een kinderafdruk, waarvan je de creatie in een lijst van karton plaatst. Dit is een uitstekend cadeau voor grootouders.
 • Alfabetposter, quoteposter, ...
 • Een persoonlijk T-shirt met je eigen print.
 • Kleine linoleumstempels die je steeds opnieuw kunt gebruiken met figuren, letters en andere motieven.

Laat je fantasie de vrije loop. Waarschijnlijk heeft deze lijst al veel mooie gedachten en inspirerende ideeën opgedaan waar je jezelf meteen in wilt storten. Het is dus goed dat we snelle levering bieden. Bestel vandaag nog uw linoleum.

We wensen je veel plezier bij het maken van je linoprint.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present