Luchtdrogende klei en boetseermateriaal

Met luchtdrogende klei en modelleermaterialen kunnen kinderen en volwassenen allerlei figuren en decoraties maken, die uitharden bij kamertemperatuur. Probeer bijvoorbeeld onze populaire kleien Silk Clay, Foam Clay en Pearl Clay of onze papier-maché pulp - deze kunnen ook worden gebruikt om items mee te bedekken.

Luchtdrogende klei en boetseermateriaal
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Hoe kun je zelfhardende klei en boetseerpasta gebruiken?

Zelfhardende klei en boetseerpasta's zijn geweldige materialen voor wie graag urenlang in creatieve projecten duikt. Het feit dat ze zelfhardend zijn, betekent dat ze in de praktijk bij normale kamertemperatuur kunnen drogen. Dit duurt meestal 1-2 werkdagen, maar hangt in grote mate af van de dikte van de klei. Als je de klei voelt en het is koud, betekent dit dat er nog steeds water uit komt – daarom moet het doorgaans langer drogen voordat het klaar is om geschilderd te worden.

In zelfhardende klei vind je natuurlijke klei in verschillende kleuren en verpakkingen, terwijl de zelfhardende boetseermassa meestal verkrijgbaar is in kleine verpakkingen met veel kleurcombinaties. De boetseermassa is daarom bijzonder geschikt voor kinderen die in kleine hoeveelheden kunnen vormen en experimenteren met de stof. Het wordt ook aanbevolen voor het coaten en modelleren, terwijl zelfhardende klei kan worden gebruikt voor grotere projecten zoals schalen, potten of veel plaatskaarten voor huwelijksfeestjes. In onze webshop vindt u ook niet-zelfuithardende modelleersamenstellingen, die u steeds opnieuw kunt vormgeven en modelleren.

Het voordeel van zelfhardende klei en boetseermiddelen is dat ze niet vervagen. Zo kunt u, ook met uw jongere kinderen, vrij modelleren terwijl u zich ontspant en geniet van een ontspannen tijd.

Open de deur naar nieuwe, creatieve doe-het-zelfprojecten met zelfhardende klei

Maar wat kun je eigenlijk maken van zelfhardende klei en boetseermiddelen? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

  • Pottenhouders - mooie pannenlappen zijn duur en lastig te vinden in precies de diameter die je nodig hebt. Met zelfhardende klei maak je eenvoudig je eigen pannenlappen en schotels en schilder je ze in mooie pastels en aardse kleuren die perfect bij je interieur passen. Je kunt ze ook beschilderen met een sjabloon als je bepaalde motieven op je pot wilt.
  • Kommen - met behulp van zelfhardende klei kun je kommen vormen als rolletjes, fruit of snoep. Daarnaast kun je ook een draadmand van gevlochten klei maken. Na de droogtijd kun je je kom schilderen of in de natuurlijke kleikleur houden. Je kunt hem ook met stiften versieren of in een specifiek patroon schilderen.
  • Sleutelhangers - ontwerp heel eenvoudig uw eigen sleutelhanger en geef hem de vorm die u wenst. Schrijf iets op de klei of decoreer het met verf, kralen, enz.
  • Plaats kaarten en decoraties - zelfgemaakte plaatskaarten en tafeldecoraties zijn eenvoudig te maken met behulp van zelfhardende klei. Het voordeel is dat je decoraties kunt ontwerpen die perfect bij het feestthema of de gelegenheid passen. Maak je eigen kaarten voor een bruiloft of doopplaats en decoreer ze zoals je zelf wilt. Voor een doop kun je ook mooie figuren maken, zoals dieren, babyflessen, enz. De plaatskaarten kunnen in de servethouder of op het wijnglas worden gelegd.
  • Hangdecoraties en ornamenten - dankzij het lichte gewicht van zelfhardende klei kun je mooie hangende decoraties en ornamenten maken die je in de ramen kunt hangen. Vergeet niet om een gat in de figuur te maken, zodat je hem na het drogen kunt ophangen.

Een goede tip is om uitstekers te gebruiken als je uniforme en stijlvolle figuren wilt, bijvoorbeeld: Voor het leggen van kaarten of ophangdecoraties op de vensterbank. Het is ook een goed idee om mooie kaders en randen aan je zelfhardende modelleerpasta toe te voegen met een vork of mes.

Leuke activiteiten met zelfuithardende boetseermassa voor kinderen van alle leeftijden

Van nature zijn kinderen erg creatief en velen vinden het erg leuk om hun eigen figuren van nul te modelleren en te maken. Hier is de zelfuithardende boetseermassa perfect. In onze webshop vind je veel minikits voor kinderen, waarmee je met weinig middelen je eigen zeemeermin-universum, verschillende pooldieren en nog veel meer kunt maken. Een kant-en-klare set van zelfuithardende boetseermassa kan het perfecte entertainment zijn voor lange reizen voor excursies en vakanties.

Als je daarentegen tijdens schoolvakanties of een willekeurig weekend een leuke dag wilt creëren voor je kinderen, kan een zelfverhardende boetseermassa zeker urenlang speelplezier opleveren voor kinderen van alle leeftijden. Zelfhardende klei kun je gebruiken voor veel gezellige hobbyprojecten op kinderniveau.

  • Boardgame-stukken - met zelfhardende boetseermassa kunnen je kinderen hun eigen bordspelstukken maken en ze in alle kleuren van de regenboog schilderen. Na het drogen kun je steeds weer genieten van de stukjes.
  • Zelfgemaakte kerstdecoraties - zelfhardende klei is na het drogen heel licht. Daarom is het ideaal voor het maken van zelfgemaakte kerstdecoraties die aan de kerstboom of vensterbank kunnen worden gehangen. Je kunt zelf vormen maken of uitstekers gebruiken. De klei is ook geschikt voor het vormen van kerstelfen, die dan kunnen worden 'gekleed' en hun gezichten en hoeden kunnen worden geschilderd.
  • Poppenhuisaccessoires - voor nog meer plezier bij het spelen met hun poppenhuis kunnen je kinderen hun eigen poppenhuisaccessoires maken van zelfhardende boetseermassa. De accessoires kunnen bijvoorbeeld eten zijn voor in de keuken, een theeservies, porselein of bestek. Alleen je eigen fantasie kan je beperken!
  • Feestdecoraties met thema - maak je eigen schelpen, dieren, auto's of snoepdecoraties om de tafel te versieren voor het volgende kinderverjaardagsfeestje. Je kind maakt graag decoraties voor de grote dag.

Bekijk onze inspiratiecatalogi

Bij Creativ Company houden we ervan om creatief te zijn en urenlang nieuwe ideeën te vinden voor leuke, creatieve en decoratieve doe-het-zelfprojecten. Met ons brede assortiment zelfhardende boetseermiddelen en klei kunt u er dus zeker van zijn dat u hier in onze webshop vindt wat u zoekt. Op deze pagina vind je ook meer ideeëncatalogi, waar je veel inspiratie vindt voor het gebruik van zelfhardende klei voor je hobbyprojecten.

Ben je op zoek naar een specifiek soort zelfuithardende boetseermassa voor jou en je kinderen? Of heb je vragen over hoe je je nieuw gekochte zelfhardende klei moet behandelen of gebruiken? Hoe dan ook, we staan altijd klaar om u hier bij Creativ Company te begeleiden.

Bestel nu je zelfhardende klei en ontvang deze binnen 4-6 werkdagen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present