De vrolijke speelkeuken

De kunst van het koken is nog nooit zo populair geweest. Dit kan al op jonge leeftijd beginnen, ook al is het 'gewoon spelen'. U kunt de kinderen het plezier van een creatieve speelkeuken laten ervaren door ze aan te moedigen om hun eigen "eten" en opbergruimtes voor creatieve materialen te maken. Ontdek onze zorgvuldig uitgekozen ideeën voor zelfgemaakte toevoegingen aan de speelkeuken, waar kinderen en volwassenen samen aan kunnen werken en zich in kunnen onderdompelen. Als je het speelgoed zelf maakt, wordt het waardevoller - en het spelen lijkt nog leuker.

Gebrik uw inspiratie voor uw creatieve projecten


Bekijk geselecteerde producten


DE VROLIJKE SPEELKEUKEN

De vrolijke speelkeuken zit boordevol creatieve momenten, waar kinderen zelf lekkere traktaties van klei kunnen maken – zoet, creatief en kleurrijk. In de speelkeuken is het absoluut in orde om lekker met eten te spelen. Dit is het punt waar kinderen hun nieuwsgierigheid naar eten naar hartenlust kunnen uitleven. Met onze creatieve ideeën kunnen kinderen heel gemakkelijk taarten en snoep in tal van kleuren en vormen maken, allemaal met zelfhardende klei. Silk Clay® en Foam Clay® zijn perfect om het speeleten te maken dat we in de speelkeuken gebruiken. Want alles wat je nodig hebt om het lekkers te maken, zijn de handen van je kleintje. Het directe contact met de klei verhoogt de tastzin van het kind, versterkt de fijne motoriek en is een lichtpuntje op sombere regendagen – dat houdt zeker niet op wanneer de culinaire creaties klaar zijn. Het voorgevormde eten wordt al snel een vast bestanddeel van de speelkeuken en is het begin van veel rollenspellen waar de kinderen van kunnen genieten: misschien word je uitgenodigd voor een theefeestje in de speelkeuken, waar je met elkaar allerlei prachtige cakes, muffins en koekjes kunt proeven.

CREATIEF VOEDSEL OP KINDERHOOGTE

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar de wereld van volwassenen. Ze kunnen urenlang hun ouders nabootsen bij het koken in de keuken. Een speelkeuken is daarvoor de ideale plek. Laat de kleine koks hun schort aantrekken en hun zelfgemaakte speelgoed gebruiken voor rollenspellen waar de fantasie van afdruipt! Kinderen kunnen spelen in de ijssalon met zelfgemaakte ijslolly's van Foam Clay Of in de snoepwinkel met de kleurrijke lolly's en snoepjes die jullie samen hebben gemaakt. De speelkeuken verandert ook snel in een kleine bakkerij, waar je kleintje allerlei unieke baksels kan serveren. Met speeleten ontwikkelt het kind snel een natuurlijke interesse in eten en al snel staan de kleine keukenhulpjes klaar om je ook in het echt te helpen bij het koken.

SPELEN, LEREN EN CREËREN

Kinderen zijn dol op zoete lekkernijen en onze vele ideeën voor zelfgemaakte taarten en snoepjes van zelfhardende klei vallen geheid in de smaak bij de jongste leden van het gezin. Maar vergeet de gezonde keuken niet, die ook een groot deel van het dagelijks leven van kinderen uitmaakt. Kinderen zien mama en papa als voorbeelden terwijl ze hun stevige middageten bereiden en de groenten snijden voor het avondeten. Het is dus heel gewoon dat ze dit in hun eigen kleine speelkeuken willen nadoen. Maak bijvoorbeeld eens gebakken eieren van vilt of fruit en groenten van Silk Clay, zodat je kleintje ook in de speelkeuken beschikt over het gezonde eten dat bekend is uit de keuken van de volwassen.

De belangstelling voor het voedsel dat ze eten neemt toe, afhankelijk van de verschillende soorten voedsel die ze maken. Dit is de perfecte gelegenheid om met je kind te praten over de kleuren, vormen en namen van verschillende levensmiddelen – want het is nog leuker om meer te weten te komen over eten als je zelf hebt geholpen om het te maken!

VAN ZELFHARDENDE KLEI TOT KLEURRIJK ETEN

Creatieve momenten zijn vaak de mooiste momenten die je met je kinderen en kleinkinderen kunt beleven, want kinderen kennen meestal geen enkele remming en laten hun fantasie de vrije loop. Gelukkig zit de oven vol creatieve momenten in de vrolijke speelkeuken, waar de belangrijkste ingrediënten bestaan uit Silk Clay en Foam Clay. Deze twee verwante materialen vullen elkaar zeer goed aan. Het enige verschil is hun consistentie. Zoals de naam al suggereert, is Silk Clay zijdezacht en heeft het een zachte, soepele consistentie waardoor kleine handen er gemakkelijk mee kunnen werken. Foam Clay bevat veel kleine polystyreen balletjes die de massa een beetje ruwer maken. Daardoor is dit materiaal perfect om aan verschillende voorwerpen te hechten. Bekijk ons spannende assortiment kleurrijke en zelfhardende klei en bereid je voor op een heleboel kookplezier zonder de rommel die daar normaal bij hoort.    

Maak je speelkeuken nog creatiever met een fraai versierd schort met de naam van je kind en fruitmotieven of theedoeken met fruitmotieven – allebei hartveroverend voor de kleine kok met gevoel voor stijl!

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present