Sculptuur

Maak creatieve en mooie sculpturen met onze sculptuurmaterialen. Hier vindt u verschillende Paverpol textielverharder en pavercolor. Daarnaast hebben we ook een selectie gipsverband, dat meestal wordt gebruikt voor het bekleden van sculpturen.

Sculptuur
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Creëer je eigen unieke sculpturen met sculpting medium

Heb je creatieve vingers en hou je ervan om mooie dingen van nul te maken, dan heb je waarschijnlijk verschillende keren geprobeerd om jezelf in sculptuur te gooien. Sculpting is een van de dingen waar je je fantasie de vrije loop kunt laten en precies kunt creëren wat je voor ogen hebt. Op deze manier is sculpting een leuke en betekenisvolle activiteit voor alle creatieve zielen die graag dingen maken.

In verband met beeldhouwkunst is de belangrijkste vraag echter altijd: welk materiaal moet je gebruiken voor je beeldhouwwerk? Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken om je project vorm te geven en hoe het eruit zal zien, hangt sterk af van het materiaal dat je gebruikt.

Je kunt beginnen met de klassieke klei en proberen om het zachte materiaal in een bevredigende vorm of figuur te snijden. Maar als je met klei hebt gewerkt, weet je ook dat klei zijn beperkingen heeft als het gaat om het vormen.

Klei is zwaar en niet erg sterk in natte toestand, waardoor het moeilijk is om kleine, fijne details te maken, zoals een dunne arm of iets dergelijks. Hetzelfde geldt voor andere sculpterende materialen, zoals gips, en daarom is het misschien tijd om iets nieuws te proberen. Je kunt ons sculpterende medium eens proberen, want dit materiaal biedt een aantal volledig nieuwe en spannende mogelijkheden voor iedereen die graag zijn eigen sculpturen maakt.

De mogelijkheden zijn legio met sculpting medium

Met het sculpting medium kun je op een relatief eenvoudige manier unieke en elegante figuren maken en heb je de mogelijkheid om dingen te maken die niet mogelijk zijn met gips en klei. Met sculpting medium kun je stijlvolle figuren en vormen maken die je cadeau kunt doen of waarmee je je huis kunt decoreren. Als je eenmaal ervaring hebt opgedaan met het sculpteren van medium, zul je merken dat je met dit praktische materiaal echt mooie dingen kunt maken.

Sculpting medium geeft de uiteindelijke vorm een mooie afwerking en omdat het medium snel hard wordt, kun je veel kleine, fijne details in je sculptuur maken. 

Bovendien is het werken met sculpting medium een geweldige manier om oude lakens, T-shirts en ander versleten textiel te hergebruiken. Je hoeft geen speciale of nieuw gekochte stoffen te gebruiken om mooie figuren of iets anders met sculpting medium te maken, het resultaat is gegarandeerd mooi, zelfs als je een oud en versleten T-shirt of iets dergelijks gebruikt. 

Sculptuur is dus een voor de hand liggende activiteit voor alle creatieve zielen die van zelfgemaakte figuren houden. Daarom hebben we alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het sculpteren van medium hier op deze pagina.

Naast een selectie van mediumproducten voor het modelleren, vindt u ook verf- en bekledingsmateriaal voor uw sculpturen.

Hoe je sculpterend medium gebruikt om sculpturen te maken

Het is heel eenvoudig om aan de slag te gaan met het sculpteren van medium, omdat je alleen het medium en wat textiel nodig hebt. Je maakt je sculptuur door het sculpterende medium te modelleren tot verschillende stoffen, die je vervolgens bevestigt op een vooraf gemaakt skelet.

Je sculptuur met sculpterend medium begint dus met het maken van een skelet in de vorm die je wilt. Je kunt het skelet maken met metaaldraad, een eenvoudig materiaal om mee te werken en dat je bijvoorbeeld snel kunt omvormen tot een pop. Als je het lijfje van je sculptuur hebt opgeplakt, bedek je het met bijvoorbeeld aluminiumfolie en bedek je het met een laagje afplakband. Je hoeft het sculptuur op dit moment niet noodzakelijk in zijn definitieve vorm te brengen, omdat je het metalen frame later altijd kunt buigen en aanpassen.

Nu is het tijd om je sculpterende medium eruit te halen. Giet eerst je sculptingmedium in een gewone doorzichtige plastic zak. Doe het textiel dat je voor je sculptuur wilt gebruiken in de plastic zak met medium. Masseer het textiel goed in met je handen aan de buitenkant van de zak tot het volledig bedekt is met het medium. Haal het item uit het zakje en strijk het overtollige medium in het zakje glad. Zodra je textiel uit de zak is, kun je het op je skelet plaatsen. Daarna is het een kwestie van dit proces herhalen tot je beeldhouwwerk compleet is.

Als je klaar bent met het draperen van je sculptuur, kun je hem in vorm blijven brengen tot het medium droog is. U kunt nu bijvoorbeeld beslissen of uw beeldhouwwerk moet liggen, staan of zitten.

Je kunt je sculpterende medium ook inkleuren voordat je begint, als je je sculptuur wat meer leven wilt geven.

Dezelfde methode kan ook voor veel andere dingen worden gebruikt dan alleen zelfgemaakte sculpturen. Het gaat erom creatief te zijn en die oude stoffen uit de achterkant van de kast te graven. Je kunt bijvoorbeeld medium en oud textiel gebruiken om rond een vaas te draperen. Er zijn veel mogelijkheden met sculpting medium en het kan worden gebruikt voor allerlei decoraties om een mooie en stijlvolle afwerking te creëren.

Vind sculpting ideeën in onze ideeëncatalogus

De mogelijkheden om vorm te geven met sculpting medium zijn bijna eindeloos, en je kunt ook andere opties vinden met deze slimme materialen die niets te maken hebben met sculpting. Omdat het modelleermedium niet alleen ideaal is voor je zelfgemaakte sculpturen, maar ook in vele andere contexten kan worden gebruikt.

Als je graag medium wilt vormen en op zoek bent naar meer goede ideeën voor wat je ermee kunt maken, bekijk dan onze ideeëncatalogus. Hier hebben we een heleboel spannende ideeën verzameld voor projecten die je eenvoudig kunt starten als je iets nieuws wilt proberen.

In onze ideeëncatalogus ontdek je voor hoeveel leuke dingen je eigenlijk een sculptingmedium kunt gebruiken. En omdat alle ideeën worden geleverd met gedetailleerde gidsen, is het heel eenvoudig om aan de slag te gaan met het maken van prachtige zelfgemaakte objecten met sculpting medium.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present