Creatieve Kerst

We hebben ontelbare ideeën voor kerstdecoraties om zelf te maken. We hebben ook diverse sets om zelf kerstdecoraties te maken van design papier. U vindt hier ook inspiratie voor het zelf maken van kransen naast andere DIY decoraties voor de kerstboom.

Vul de feestdagen met creativiteit

Kerstmis wordt gekenmerkt door een gezellige tijd met het gezin. Zo. wat is een betere reden om samen met je familie en vrienden een aantal gezellige creatieve activiteiten te ondernemen? Op deze pagina hebben we een geweldig overzicht verzameld van al onze creatieve ideeën die je misschien zoekt. 

Een goed idee is bijvoorbeeld om alle zondagen van de advent voor creativiteit opzij te zetten om een gezellig gevoel te creëren. Maak er een traditie van met je familie, vrienden of collega's. Hieronder geven we je onze suggesties voor hoe je de vier dagen van de advent kunt gebruiken. Vergeet niet om al die zoete kerstlekkernijen op tafel te leggen terwijl je je creatieve projecten aangaat.

  • Eerste zondag van de advent.

Het is natuurlijk een goed idee om de hele dag mooie adventskransen te maken die je in december kunt gebruiken om je huis te versieren. In onze ideeëncatalogus vind je veel inspiratie voor het ontwerpen van je adventskrans. Je kunt kiezen voor een klassieke versie met de motieven van spar en elf of een modernere versie met ledlampjes en gedroogde bloemen. En ja, je kunt zelfs je eigen theelichthouders in beton of pleister gieten. Er zijn zoveel opties. Nu je op weg bent, denk er dan aan om adventskaarsen te maken, zodat je klaar bent op 1 december.

  • Tweede zondag van de advent.

Wil je je kerstkaarten op tijd uit de kast halen, dan is het tijd om je mouwen op te rollen en aan de slag te gaan. Vandaag de dag wordt het steeds zeldzamer om een kerstbrief te ontvangen – maar als je dat doet, is er niets gezelliger en het geeft de ontvanger enorm veel plezier. Een kerstkaart kan op talloze manieren en in verschillende materialen worden gemaakt – alleen je fantasie bepaalt de grenzen. Ze kunnen worden gedecoreerd met aquarels, met stickers erop of geborduurd op origamipapier.

  • Derde zondag van de advent.
    Zelfgemaakte decoraties kunnen je kerstdecoraties een finishing touch geven. Omdat we al halverwege december zijn, heb je je huis waarschijnlijk al versierd met verschillende elfen, kerstharten en sterren. Maar hoe zit het met de kerstboom? Hier is de voor de hand liggende keuze om een aantal geweven kersthartjes te makendie de boom kunnen versieren. Als je de moed hebt om verschillende uitdagingen aan te gaan, kun je ook hoorntjes maken die je met verschillende lekkernijen en lekkernijen kunt vullen.

  • Vierde en laatste adventszondag.

We naderen kerstavond nu snel en onder de boom worden cadeautjes geplaatst. Maar voordat dit gedaan kan worden, moeten de cadeaus natuurlijk mooi ingepakt zijn. We hebben vaak een stressvolle kerstochtend om de laatste cadeaus in te pakken. Plan voldoende tijd in voor de laatste zondag van de advent, zodat je een aantal cadeautjes mooi kunt inpakken.

De timing van de adventsdagen verschilt van de kerstdagen, dus verplaats deze ideeën naar uw planning!

Creëer een gezellige kerstsfeer voor je kinderen

De meeste kinderen zijn dol op kerst en kunnen nauwelijks genoeg krijgen van kerstelfen en kerstgezelligheid. Betrek je kinderen daarom altijd bij het plezier. Bijna al onze creatieve activiteiten kunnen worden aangepast aan zowel kinderen als volwassenen.

Wanneer kinderen zich in creativiteit storten, activeren ze hun zintuigen en leren ze meer over zichzelf en de buitenwereld. Er zijn dus maar goede redenen om je kinderen tijdens de kerstperiode te betrekken bij creatieve activiteiten.
Op deze pagina hebben we alle creatieve ideeën verzameld die het meest geschikt zijn voor de kleintjes. Dit zijn allemaal taken die relatief eenvoudig te benaderen zijn. Maar natuurlijk vind je een aantal creatieve ideeën die moeilijker zijn dan andere – daarom vind je op onze site, ongeacht de leeftijd van je kind, nuttige tips. Hieronder vindt u enkele projecten waar u en uw kinderen mee aan de slag kunnen:

  • De schattigste sneeuwbolletjes met kerstfiguren gemaakt van kralen. Een project dat moeilijker klinkt dan het in werkelijkheid is. Volg hier onze patronen en maak de mooiste kerstdecoraties voor de kinderkamer.

  • Schattige en mooie kerstfiguren gemaakt van papier-mâché-tubes met kerstdecoratie. Een activiteit die alle leeftijden kan omvatten. Een patroon dat op verschillende niveaus kan worden ontworpen.

  • Maak verschillende figuren van – bijv. schattige sneeuwpopjes. Schuimklei heeft een leuke en eigenzinnige textuur waardoor het voor de kinderen leuk is om mee te spelen.

Gezellig samenzijn – of met het gezin

Tijd doorbrengen met familie en goede vrienden kan ongelooflijk leuk zijn – vooral tijdens de kerst. Er is gewoon iets extra idyllisch aan kerst. De meesten van ons zijn vrij van school, vrijetijdsbesteding en werk. Dit geeft ons extra tijd met onze dierbaren. Een geweldige manier om samen tijd door te brengen is creatief te zijn. Hier kun je elkaar inspireren en samenwerken aan een creatief project.

Net zo harmonieus als de kersttijd kan zijn, het kan ook net zo stressvol zijn. Dus als je alleen zit met je creatieve projecten, kun je wat rust vinden in de hectische kerstperiode. Creativiteit kan je de nodige rust en stilte geven. Creëer deze kerst je eigen kleine vrije ruimte met gezellige, creatieve projecten.

Klik op ons uitgebreide assortiment

Met al onze creatieve ideeën maak je een boodschappenlijstje in onze webshop. Ongeacht welk creatief kerstproject je voor ogen hebt, je kunt onze materialen gebruiken.

Hou je van creativiteit en hobby-artikelen, dan is het ook de moeite waard om ons uitgebreide assortiment een beetje verder te bekijken. Misschien struikel je over een voor de hand liggend kerstcadeau dat je op je verlanglijstje kunt noteren. Of misschien vind je het perfecte cadeau voor je vriendin, moeder, vriendin of vriendin. In ons assortiment vind je verschillende doe-het-zelf-sets die perfect zijn als kerstcadeau. Je geeft niet alleen een leuk cadeau, maar geeft ook de creatieve ervaring die ermee gepaard gaat.

Houd ons assortiment regelmatig in de gaten, want we updaten het van tijd tot tijd. Er is genoeg gelegenheid om te vinden waar je van droomt. 

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present