Tin gieten

Giet prachtige tinnen figuren en tinnen sieraden met onze materialen voor het vormen van tin. Hier vindt u zowel tin als accessoires - bijv. een smeltlepel. Tin smelt bij iets meer dan 230°C, dus het is gemakkelijk om mee te werken.

Tin gieten
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Veel creatieve mogelijkheden met zandgieten

Je hebt vast wel eens gehoord van gipsen gietstukken en betonnen gietstukken, die je kunt gebruiken voor een heleboel spannende dingen die je creatievelingen kunnen doen. Maar heb je al gehoord van pewter casting? Als je van casten houdt en van de vele creatieve mogelijkheden die je met casten krijgt, moet je ook je mogelijkheden onderzoeken om mooie dingen te maken met pewter casting.

Gieten is net zo eenvoudig als gipsen of betonnen gietstukken, terwijl u totaal andere opties krijgt dan die materialen. Pewter is een metaal met een aantal voordelen. Als metaal wordt het zeer sterk zodra het is uitgehard, waardoor u veel kleine, fijne details in uw gietstukken kunt maken die sterk en duurzaam zijn.

Met puin kun je kleine objecten met kleine details op een heel andere manier gieten dan met gips en beton, wat in veel projecten een voordeel is.

Pewter is ook een mooi materiaal, waardoor het de perfecte keuze is voor creatieve projecten. Pewter is een prachtig glanzend metaal dat zijn aantrekkelijke oppervlak behoudt als het is herschikt. Daarom heb je genoeg mogelijkheden om mooie dingen te maken door te gieten in pewter.

Met pewter kun je bijna alles gieten wat je je maar kunt voorstellen, dus alleen je fantasie bepaalt de grenzen van de mooie vormen die je ermee kunt maken. En het beste van alles is dat je eenvoudig en snel aan de slag kunt met pewter casting.

Als je inpewter wilt gieten, begin je best met een starterskit die je hier op de pagina kunt kopen. Hier kun je ook afzonderlijke pewtergietstukken kopen, bijvoorbeeld een smeltlepel of wat meer pewter om te smelten.

Met een starterskit voor pewtergips krijgt u alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan. Je krijgt klei om je mallen te maken, een smeltlepel, een flinke portie pewter om mee aan de slag te gaan en een paar tools om het uiteindelijke gietwerk te verwerken , oftewel alles wat je nodig hebt om met pewter te gieten.

Gieten met pewter

Je zou kunnen denken dat het moeilijk te gieten moet zijn in tin, gezien de hardheid ervan en andere gelegeerde metalen. Dit is echter niet het geval, omdat het grote voordeel van pewter ten opzichte van andere metalen is dat het slechts tot een temperatuur van iets meer dan 230 graden moet worden verwarmd voordat het smelt.

Dat is een temperatuur die je gemakkelijk kunt bereiken op het fornuis in je keuken. Daarom kan iedereen thuis smelten en pewteren.

Om een pewtercasting te maken, moet je eerst een mal maken waarin later het gesmolten metaal wordt gegoten. Gebruik hiervoor de klei uit onze starterkit voor pewtergips. Rol een klein stukje klei uit tot een platte pannenkoek van ongeveer 2 cm dik, en je kunt nu een mal in de klei maken. Dat doe je door een sjabloon van het gewenste figuurtje in hout uit te snijden, zodat je makkelijker een mooi figuur kunt maken. Je kunt je figuur ook direct in de klei etsen.

Als je de mal hebt opgeplakt, smelt je de pewter. Gebruik hiervoor je smeltlepel. Dat kan op een normaal fornuis door de smeltlepel met een klontje pin direct op hoog vuur te zetten. Als de pewterbrokken zijn gesmolten, giet je ze in de mal en wacht je tot ze hard zijn.

Als je pewtergietwerk koud en hard is, kun je het uit de mal halen. Het is een goed idee om oneffenheden en ongewenste scherpe randen weg te schuren met het gereedschap dat je in de starterkit voor pewtergietwerk krijgt.

Maak je eigen prachtige sieraden met pewtercasting

Pewter casting is een voor de hand liggende keuze voor wie graag zijn eigen sieraden maakt. Als creatieve ziel heb je veel mogelijkheden om mooie, persoonlijke sieraden te maken, en als je bijvoorbeeld ook hangers wilt maken voor een halsketting, dan is een kasteel van tin de perfecte keuze.

Je kunt op eenvoudige wijze een pewtercasting maken voor een halsketting of oorbel via het hierboven beschreven proces. Zodra je pewtercasting is uitgehard, krijg je een sieraad van robuuste kwaliteit met een prachtig, glanzend oppervlak.

Er zijn veel opties als het gaat om het gieten van je sieraden; het is bijvoorbeeld een goede manier om harten en andere mooie vormen te creëren.

Op maat gemaakte items voor je creatieve projecten

Door te gieten in kauwhout kun je precies de vorm creëren die je voor ogen hebt. Dit is een voordeel in veel creatieve projecten die een speciaal onderdeel vereisen van een hard, aantrekkelijk en glanzend materiaal.

Hier vind je mallen en pewter en kun je meteen precies de vorm of figuur geven die je nodig hebt.

Laat je inspireren voor je volgende pewtercastingproject

Als je een goed idee wilt voor je volgende pewtercastingproject, kun je altijd onze ideeëncatalogus raadplegen, waar je veel inspiratie vindt voor projecten met pewter. Omdat alle projecten worden geleverd met uitgebreide handleidingen, kan iedereen erbij worden betrokken, ongeacht zijn of haar ervaring.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present