Speksteen

Ons asbestvrije speksteen is ideaal voor het beeldhouwen van figuren en sieradenhangers of voor vrije fantasie. U kunt zowel hakken, malen als boren tot u tevreden bent met het resultaat. Gebruik gerust onze gereedschapsset met o.a. rasp en beitel voor speksteen. Tenslotte is de figuur gepolijst met bijenwas.

Speksteen
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Zeepsteen voor iedereen

Je kent ze waarschijnlijk goed. De kleine glimmende steenfiguren met een beer, adelaar of een fantasierijk beeldje dat opvalt op het schap naast een vaas of bloem. Je kunt ze in veel kleine souvenirwinkels kopen en je kunt ze zelfs thuis erg voordelig maken.

Het mooie van het slijpen van speksteen is ook dat het een activiteit is die geschikt is voor een gezellige avondje uit voor volwassenen, een kinderverjaardag en wat welverdiende tijd voor mezelf. Met een hoop speksteen, een rasp en wat schuurpapier kun je veel werk doen. Lees meer op deze pagina, waar we goede tips delen over wat je kunt doen, waar je inspiratie kunt vinden en waar je rekening mee moet houden voordat je aan de slag gaat.

Hier bij Creativ Company houden we van speksteen. We willen je graag bewuster maken van deze zachte stenen en het oude vakmanschap van het maken van zeepsteensculpturen, die je naar eigen inzicht kunt vormgeven en vijlen.

Wist je dat ...? Zeepsteen is een zacht, natuurlijk materiaal waar je gereedschap voor nodig hebt. Zeepsteen is een zuivere natuursteen die voornamelijk bestaat uit de minerale talk. Ze kunnen blauwachtig, groenachtig of bruinachtig zijn. In werkelijkheid is speksteen een zwaar gesteente, maar het is zo zacht dat het relatief gemakkelijk met de hand kan worden verwerkt. Alle speksteen die je in onze winkel vindt, is asbestvrij. We bieden speksteen in verschillende maten, hardheden, hoeveelheden en kleuren. Natuurlijk hebben we ook alle tools die u nodig hebt.

Wat kan met speksteen worden gemaakt?

Probeer het werk met speksteen te organiseren de volgende keer dat u verantwoordelijk bent voor een activiteit, waaronder andere volwassenen of kinderen. Het zal zeker opwinding veroorzaken, want velen hebben het nog niet eerder geprobeerd.

Boor een gat, maak een groef met behulp van je rasp, vijl een oppervlak met patroon tot je de vorm hebt die je wilt.

Er zijn veel leuke dingen te doen met speksteen. Het klassieke is om hangers te maken voor leren kettingen en kleine decoratieve figuren die je op je plank kunt presenteren. Sommige mensen maken ook een klein, ultrazacht figuurtje dat ze in hun zak kunnen dragen om ze onderweg geluk en rust te bieden.

Een van de populairste speksteenversieringen is een aantal dieren, zoals beren, uilen, vissen, adelaars, enz. De combinatie van natuurlijke materialen en dierenvormen werkt heel goed samen. We zullen nu wat informatie met u delen over hoe u speksteen kunt embossen tot een bevredigend resultaat.

Daarnaast kun je vet gebruiken zoals in de Arctische gebieden, zoals Groenland, waar speksteen wordt gebruikt om pannen en levertraanlampen voor kabeljauw te produceren. Hier maakten de mensen ook hun historische tupilaqs van speksteen, botten, huid, enz. Volgens hun overtuiging was een tupilaq een effectief wapen tegen een vijand. Het kleine figuurtje werd gewoon gezien als iemand met pech. Dit is in tegenstelling tot een talisman, die ook een speksteenfiguur kan zijn en waarvan wordt gezegd dat hij de drager geluk brengt.
Zeepsteen wordt momenteel gebruikt in de industrie. Het is een grondstof voor de productie van talkpoeder en wordt in beperkte mate gebruikt voor de bekleding van houtkachels, zowel vanwege de eigenschappen als het mooie uiterlijk.

Zeepsteen maken

Zeepsteenfiguren zijn voor iedereen. Iedereen kan meedoen. Er zijn geen creatieve mogelijkheden of leeftijdseisen. Maak ze samen met je partner, je kinderen, je klas of alleen. Zeepsteen is een activiteit die concentratie bevordert en bezinning stimuleert.

Bekijk hier een voorbeeld van hoe een speksteen kan worden verwerkt.  U vindt nog veel meer van deze inspirerende gidsen in onze online catalogus met ideeën.

Wanneer u speksteen wilt gaan gebruiken, kunt u het op verschillende manieren benaderen. Sommige mensen raken niet geschokt en volgen hun creatieve hart.

Net als bij veel andere dingen die geschuurd moeten worden, begint u met het meest grove slijpgereedschap en gaat u vervolgens fijner en fijner verder, zodat het eerst een groef heeft die dan zachter wordt.

Onthoud dit voordat je steenfiguren gaat vormen

Het is geen geweldige wetenschap om allerlei mooie, realistische en fantasierijke stenen sculpturen van speksteen te maken, maar er zijn nog steeds een aantal verschillende diensten en voorbereidingen die je kunt doen wanneer je speksteen begint te gebruiken om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Het duurt in de regel enige tijd voordat je met speksteenfiguren kunt beginnen. Er zijn echter enkele basistools die heel goed zijn om te experimenteren met randen, rondingen, groeven, enz. We raden bijvoorbeeld aan om raspen van verschillende grootte te gebruiken, net als grof schuurpapier met fijn schuurpapier en bijenwas om de steen mee te polijsten.

Vergeet niet dat je bij het maken van je sculptuur met speksteen een groter stuk moet snijden dan je denkt nodig te hebben. Veel van de steen verdwijnt wanneer hij wordt verwerkt. Als je niet wilt dat het stuk te klein wordt, snijd je het vanaf het begin extra groot. Dan kunt u zich ook minder zorgen maken als u een fout maakt die gecorrigeerd moet worden en die u een deel van de speksteen kan kosten.

Daarnaast is het een goed idee om een bad met wat water in de buurt te hebben of om de steen waarmee je werkt op een vochtige doek te plaatsen. Dit maakt het gemakkelijk om de speksteen los te maken van het stof dat loskomt bij het schuren. Je krijgt dus niet overal speksteenstof. U kunt het schuurpapier ook vochtig maken voor precies schuren.

Laat je inspireren door ons grote ideeënarchief

Inspiratie nodig voor een creatief project en misschien wat hulp om aan de slag te gaan? Vergeet niet dat u altijd welkom bent om hier bij Creativ Company inspiratie op te doen uit onze uitgebreide ideeëncatalogus met begeleidende en eenvoudige stapsgewijze instructies.

Elke handleiding kan worden afgedrukt en u kunt er zoveel afdrukken als u wilt. Er zijn meer dan drieduizend ideeën om uit te kiezen voor allerlei seizoensvakanties en evenementen. Alles is aangepast aan een zeer brede doelgroep van kinderen en volwassenen en we ontwikkelen voortdurend nieuwe ideeën. Hier vindt u ook ideeën voor speksteenprojecten voor uw creatieve workshop.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present