Foam Clay

Daarom is Foam Clay zo populair!

 

“Foam Clay is vooral leuk om in je handen te hebben, want er zitten minuscule kraaltjes in”  Dit gaat volgens zowel volwassenen als kinderen over de schuimachtige boetseermaterialen, die je kunt gebruiken om figuren te modelleren en vast te plakken aan diverse artikelen van bijvoorbeeld, hout, stof, karton en glas.

Dit zijn de grootste voordelen van Foam Clay:

  • Is gemakkelijk en flexibel, perfect om te modelleren
  • Plakt zonder aan de oppervlakte te blijven zonder op uw handen te blijven en droogt op kamertemperatuur
  • Het geeft geen vlekken en laat geen sporen na

Maar er is eigenlijk nog meer.


Decoreer met Foam Clay

Je kunt emotieloze artikelen snel omtoveren en speelklaar maken door ze te decoreren met kleurrijk design van Foam Clay. Druk het gewoon op zijn plaats met een kleiner stuk op het artikel en verdeel de massa gelijkmatig met je vingers.

Als je wilt beginnen met decoreren, raden we het volgende aan:

NB!

  • De massa blijft het beste plakken als het artikel niet van tevoren is geverfd.
  • Vermijd papier-maché voor kleine kinderen, omdat je het kwetsbare materiaal gemakkelijk kunt breken door te hard te drukken.

Zet versieringen en lichaamsdelen vast met Foam Clay

Een figuur gemaakt van Foam Clay verbeter je eenvoudig. Bijvoorbeeld met chenille als puntig kapsel of grappige plastic ogen. Alles blijft gewoon aan de massa plakken totdat het wordt gedroogd.

Als je wilt versieren, raden we je aan:

Gebruik Foam Clay en Silk Clay samen

Foam Clay is verwant aan Silk Clay en de twee materialen vullen elkaar heel goed aan als je wilt boetseren. Eigenlijk is het enige verschil de consistentie. Zoals de naam al aangeeft is Silk Clay, zijde-achtig, maar doordat aan Foam Clay veel polystyreen kralen zijn toegevoegd, wordt de consistentie korreliger en plakt het een stuk beter op andere items dan Silk Clay. Door beide typen samen te gebruiken, kunt u gladde tanden en warrig haar illustreren als een voorbeeld van de grote synergie.

Gebruik hulpmiddelen om u te helpen bij het werken met Foam Clay

Met gereedschap kun je extra fijne details maken als je met Foam Clay werkt. De massa kan bijvoorbeeld in een plastic zak worden uitgerold en na drogen in vorm worden gesneden.

Als je tools wilt gebruiken, raden we het volgende aan:

Meng Foam Clay met andere kleuren

Als je als leraar in de creatieve velden werkt, moet je kinderen leren hoe je in praktische termen de primaire kleuren (rood, geel en blauw) mengt met de andere kleuren op het spectrum. Probeer dan eens Foam Clay te gebruiken, dat makkelijk door elkaar te mengen is tot nieuwe kleuren. Het is een nieuwe en verfrissende ervaring met een ”A-ha! Effect 'dat in tegenstelling tot vloeibare verf geen puinhoop achterlaat.

Opfrissen van Foam Clay

Door het te bewaren in een luchtdichte verpakking heeft Foam Clay een lange levensduur. Denk er dus aan om het deksel er na gebruik direct weer op te doen. Is de massa toch droog geworden, dan kan hij met een beetje water en vorm in de hand zijn elasticiteit terugkrijgen.

Aan de slag: Materiaalsets met Foam Clay

Foam Clay klei kan in een set worden aangeschaft of los in kleine bakken of grote emmers. Maar als je op zoek bent naar een cadeautje of het gewoon wilt proberen, raden we je een materiaalset met Foam Clay aan. Kies uit verschillende soorten.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}
Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present