Trendy met naald en draad

Borduren is een leuke en trendy bezigheid. U kunt de mooiste patronen maken met naald en draad op bijvoorbeeld hangende decoraties, servetten, draagtassen, portemonnees en nog veel meer. Onze vele nieuwe borduursets bevatten alle materialen die u nodig hebt en u leeft alle technieken via handleidingen en QR-codes. Op deze pagina vindt u alles wat u nodig hebt om te borduren; van borduurgarens, borduurframes en hobbysets tot draagtassen en servetten, die u eenvoudig kunt borduren.

Bent u een beginner?

Als u nog niet eerder hebt geborduurd, kan onze starter hobbyset u geweldig van start helpen.

Scan de QR-code en vind video's die u door het proces begeleiden en u verschillende technieken leren. Hierdoor krijgt u altijd een mooi eindresultaat.

Bekijk onze creatieve kits en nieuwe artikelen

Onze kits bieden alles wat u nodig hebt – inclusief alle producten, handleidingen, video's en meer.

Alles voor borduren

Allerlei ideeën

Bekijk al onze borduurideeën

Allerlei technieken

Bekijk al onze borduurtechnieken

Bekijk onze nieuwste ideeën

Trendy met Naald en Draad

 

Borduren is voor iedereen

Borduren is een eeuwenoud ambacht dat al eeuwenlang bestaat - en toch duiken steeds meer mensen in deze tijdloze hobby. Sterker nog, borduren is zo populair geworden dat zowel jongeren als ouderen er uitgebreid aan deelnemen. Of je nu een beginner of ervaren bent, er is iets magisch aan het creëren van mooie patronen en texturen met naald en draad. Als je de tijd neemt om de basisvaardigheden te leren en te experimenteren met verschillende patronen en steken, kun je verbluffende resultaten behalen. Je kunt unieke stukken maken voor je huis of je projecten cadeau doen aan anderen.

 

Laat je inspireren voor je borduurwerken

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby - of wil je gewoon je borduurvaardigheden uitbreiden? In beide gevallen vind je alles wat je nodig hebt voor borduren op onze website. Ontdek een breed scala aan patronen - van eenvoudig en stijlvol tot meer complex en gedetailleerd. We delen ook verschillende technieken die je gemakkelijk kunt leren via video's. Dus, pak je naalden en laat je inspireren om prachtige borduurwerken te maken, ongeacht je vaardigheidsniveau.

Als je geïnteresseerd bent, kun je ook nog meer inspiratie vinden op de blog. Lees onze blogposts, zoals "Leren Borduren: 6 Trendy Ideeën", en laat je inspireren door onze gezellige en gratis borduurprojecten.

 

Borduren bevordert je gezondheid

Een ambacht zoals borduren kan cruciaal zijn voor het welzijn van mensen. Het is zowel ontspannend als kalmerend - velen ervaren het als een pauze van het dagelijkse leven. Wanneer we borduren, dompelen we onszelf onder en sluiten we ons af van de omgeving, waardoor ruimte ontstaat voor ontspanning. Op deze manier versterkt borduren onze geestelijke gezondheid. Omgekeerd kan borduren ook samen met anderen worden gedaan, waardoor het een sociale activiteit wordt die een gevoel van gemeenschap bevordert.

 

Hoe begin ik met borduren?

Borduren kan ingewikkeld en moeilijk lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met ons borduurpakket voor beginners – Starter Hobbyset Borduurwerk - begin je zeker goed. Hier krijg je alle benodigde gereedschappen - borduurgaren, borduurring en borduurnaald. Bovendien ontvang je gedegen begeleiding en een videohandleiding die je gemakkelijk kunt volgen om de basisvaardigheden te leren. Als je klaar bent, heb je een mooie tas met een geborduurd patroon.

 

Als je daarna droomt van andere borduurprojecten, kun je ook onze andere borduurpakketten proberen. Hiermee kun je wandkleden, servetten, portemonnees en nog veel meer maken. Maar als je zelf wilt beginnen met borduren, hebben we enkele stappen verzameld om je te helpen:

 

 1. Koop de basisuitrusting: Investeer in een goede borduurring, borduurgaren in verschillende kleuren, een naald en een patroon dat past bij je borduurproject.
 2. Kies het juiste patroon: Begin met een eenvoudig patroon als je een beginner bent. Daag jezelf geleidelijk uit met meer complexe ontwerpen.
 3. Oefen basisteken: Leer basisteken zoals rijgsteek, kruissteek en stengelsteek. Deze vormen de basis voor veel borduurprojecten.

 

Op welke stof kan ik borduren?

In principe kun je op bijna alle soorten stof borduren. Sommige stoffen zijn echter meer geschikt voor borduurwerk dan andere. Katoen en linnen zijn populaire keuzes omdat ze duurzaam zijn en de naald gemakkelijk door de stof glijdt. Zijde en wol kunnen ook worden gebruikt voor delicate projecten. Het is belangrijk om een stof te kiezen die bij je project past en die zorgt voor nauwkeurige en gelijkmatige steken.

 

Wat heb ik nodig voor borduren?

Het hebben van de juiste uitrusting is essentieel voor een succesvol borduurproject. Hier zijn de basisgereedschappen die handig zijn om in je knutsellade te hebben:

 

 • Borduurring: Houdt de stof strak en uitgerekt tijdens het borduren, waardoor het gemakkelijker wordt om te werken.
 • Borduurgaren: Kleurrijke draden in verschillende diktes die worden gebruikt om patronen te creëren.
 • Naald: Een borduurnaald met een scherpe punt die het gemakkelijk maakt om door de stof te prikken.
 • Patroon: Een gedrukt of getekend ontwerp dat je volgt tijdens het borduren.
 • Markeerstift of potlood: Gebruikt om het patroon over te brengen op de stof.

 

Je kunt al het materiaal op onze website vinden, en als je specifieke technieken wilt leren, kun je altijd onze techniekpagina bezoeken. Lees meer over onze borduurtechnieken hier.

 

Wat kan ik borduren?

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos als het gaat om borduren - en daarom is inspiratie altijd welkom. Hier zijn enkele ideeën die je kunt overwegen:

 

 • Borduren op kleding: Personaliseer je kleding met mooie borduursels. Dit kan variëren van eenvoudige monogrammen tot meer complexe ontwerpen. Probeer bijvoorbeeld Japanse borduurwerken op een spijkerjasje.

 

 

 

 

 • Geborduurde kerstversieringen: Maak unieke kerstversieringen voor de kerstboom en maak geborduurde lijsten met schattige kerstmotieven - zoals rendieren, de kerstman, een kerstboom of sneeuwvlokken.

 

Bezoek ons ideeënuniversum, waar we al onze gratis borduurpatronen en gratis borduur-recepten hebben verzameld. Hier kun je zeker worden geïnspireerd door creatieve, leuke en moderne borduurwerken.

 

 

Welke steken gebruik je voor borduurwerk?

Borduursteken zijn de bouwstenen van elk borduurpatroon of recept, en er zijn er veel om uit te kiezen. Hier zijn enkele veelvoorkomende steken die je kunt verkennen:

 

 • Franse knoop: Een decoratieve knoop die wordt gebruikt om kleine, strakke punten te creëren.
 • Satijnsteek: Een eenvoudige borduurtechniek waarbij steken dicht bij elkaar liggen, waardoor volume ontstaat. Goed voor het borduren van letters.
 • Achtersteek: Perfect voor het borduren van lijnen en kleine details - ook wel rijgsteek genoemd.
 • Contoursteek: Deze steek creëert een gedurfde lijn, ideaal voor randen of rond een motief.

 

Als je wilt leren hoe je de verschillende borduursteken kunt maken, hebben we ze allemaal verzameld in ons techniekuniversum, hier.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present