Kleurrijke kerst voor kinderen

Kinderen zijn dol op kleur en op Kerstmis. Laat de kinderen hun fantasie de vrije loop, combineer kleuren en materialen en maak veel kleurrijke, feestelijke kerstdecoraties die de hele decembermaand voor feeststemming zorgen. Op deze pagina vindt u tal van ideeën voor kinderen om allerlei zelfgemaakte en persoonlijke kerstdecoraties te maken – geef bijvoorbeeld bekende kerstdessins een kleurrijke make-over en versier ze met pijpenragers, kralen en glitters. Creatief worden in december betekent ook meer aandacht en tijd voor de familie – kom bij elkaar rond de tafel en maak samen magische zelfgemaakte kerstdecoraties, geniet van een heerlijke pauze van de hectische feestdagen in december en creëer herinneringen voor het leven. Kerstdecoraties van kinderen zorgen altijd voor een glimlach op onze gezichten. Dus breid de kerstcollectie jaar na jaar uit tot groot genoegen van zowel jonge als oude kerstliefhebbers – bekijk hieronder al onze eenvoudige Hobbysets voor kerstdecoratie voor kinderen. Onze talrijke kleurrijke sets voor de kerstdagen kunnen naar hartenlust worden gecombineerd en aangepast.

Top collage

Creativity in a Box

Creëer magische herinneringen met kerstballen

Bekijk meer >

Creativity in a box voor kinderen

Bekijk meer >

Ontdek ons enorme kerstuniversum

Wilt u nog veel meer zien voor uw creatieve kerst? Vind meer ideeën en producten in ons enorme kerstuniversum.

Bekijk meer >

Ontdek ons enorme kerstuniversum

Wilt u nog veel meer zien voor uw creatieve kerst? Vind meer ideeën en producten in ons enorme kerstuniversum.

Bekijk meer >

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Voeg kleur toe aan Kerstmis

Welkom in onze magische kerstwereld voor kinderen, waar verbeelding, kleuren en creativiteit centraal staan! In onze visie zijn creatieve kerstactiviteiten een uitstekende manier om een band te creëren met familie. Daarom hebben we een assortiment hobbysetten samengesteld die ideaal zijn om de warmte van december te omarmen. Onze setten inspireren kinderen om hun verbeelding de vrije loop te laten, kleuren en materialen te mengen, en veel kleurrijke kerstversieringen te creëren. Bekijk het volledige assortiment op deze pagina en vind de favorieten van jouw kinderen. Neem een kijkje naar wat we te bieden hebben – papieren engelen, met kralen versierde kerstharten, lovertjes kerststerren, en nog veel meer – en bereid je voor op een explosie van kleurrijke kerstdecoraties.

 

Creatieve kerstversieringen voor kinderen

Kerst draait voornamelijk om familie, vooral voor gezinnen met kinderen. Het is het seizoen waarin warmte en creativiteit de hoofdrol spelen en iedereen, ongeacht hun leeftijd, bij elkaar brengen. Veel kinderen houden ervan om kerstknutsels te maken zoals slingers, sterren en papieren engelen. En als er extra tijd is in december, is er misschien ruimte voor zelfgemaakte kerstfiguren, gecreëerd vanuit vrije verbeelding. Wanneer de verbeelding de vrije loop krijgt, wordt het maken van kerstversieringen veel leuker, met unieke combinaties van levendige kleuren zoals roze, blauw en paars in plaats van de gebruikelijke rood, groen en goud.

Kinderen de mogelijkheid geven om hun eigen kerstversieringen te maken heeft verschillende voordelen:

  • Creatieve expressie: Het creëren van kerstversieringen vanuit de verbeelding stelt kinderen in staat om hun creatieve vaardigheden te uiten. Ze kunnen experimenteren met kleuren, vormen en materialen, wat hun creativiteit stimuleert.
  • Zelfvertrouwen en trots: Kinderen toestaan om hun eigen kerstversieringen te maken, verhoogt hun zelfvertrouwen. Het zien van de resultaten van hun inspanningen en trots zijn op wat ze hebben gecreëerd, kan een positieve invloed hebben op hun zelfbeeld.
  • Persoonlijke band met Kerstmis: Door gepersonaliseerde kerstversieringen te maken, voelen kinderen een sterkere band met Kerstmis. Ze creëren herinneringen en tradities die een leven lang kunnen meegaan.
  • Ontwikkeling van fijne motoriek: Werken met kleine details, zoals vaak vereist bij het maken van kerstversieringen, helpt de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen.

 

Zoete kerstherinneringen met het gezin

Ben je op zoek naar eenvoudige activiteiten voor je kinderen in december? Onze hobbysetten zijn de perfecte oplossing. Elk set bevat spannende materialen en een eenvoudige stapsgewijze handleiding, zodat jij en de kinderen samen kleurrijke kerstversieringen kunnen maken. Sla de moeite over om materialen apart te kopen en geniet gewoon van het knutselproces. Nadat je klaar bent met het maken van kerstharten, sterren en speelse varianten op traditionele motieven, voel je vrij om je creaties te versieren. De decoraties kunnen vele jaren worden gebruikt, en als je wilt, kun je ze mengen met zowel nieuwe als oude om een volledig unieke uitstraling te creëren. Maak een nieuwe kersttraditie door de versieringen samen op te hangen. Kinderen houden vooral van tradities en vinden het leuk om dezelfde kleine figuurtjes jaar na jaar te herontdekken.

 

Speel met de materialen

Bij het maken van kerstversieringen kun je een verscheidenheid aan materialen gebruiken. Velen geven misschien de voorkeur aan papier en karton, maar als het gaat om kerstversieringen voor kinderen, zijn er ook andere materialen die je kunt gebruiken. Probeer bijvoorbeeld glitter, lovertjes, parelkralen of chenille. Deze materialen maken kerstversieringen extra feestelijk – en daar zijn verschillende redenen voor.

Glitter en lovertjes maken kerstversieringen nog feestelijker. Je kunt ze strooien of erop plakken om een glanzend en sprankelend effect te krijgen. Kinderen genieten ervan om met glitter te spelen omdat het leuk en anders aanvoelt. Het maakt oppervlakken ook mooi en helder wanneer het licht erop valt.

Smeltkralen zijn geweldig om de creatieve kant van kinderen naar voren te brengen. Ze kunnen kleurrijke patronen en figuren creëren door de kralen op een bord te plaatsen en ze vervolgens te strijken om ze aan elkaar te laten smelten. Wanneer kinderen één voor één kralen plaatsen, versterkt het hun fijne motoriek en concentratie.

Chenille – ook wel pijpenragers genoemd – zijn zowel zacht als buigzaam, zodat kinderen ze gemakkelijk kunnen veranderen in kerstmannen, rendieren of kerstbomen. Probeer bijvoorbeeld ons Hobbyset, waar kinderen hun eigen kerstfiguren kunnen maken met chenille.

 

Decoreer voor Kerstmis met kleuren

Zelfgemaakte kerstversieringen van kinderen kunnen verschillende delen van je huis opvrolijken en feestelijke vreugde verspreiden. Je kunt ze gebruiken als ornamenten in de kerstboom, waardoor het een persoonlijk tintje en kleur krijgt. Hang deze versieringen gerust op andere delen van je huis voor een gezellige kerstsfeer. Hier zijn enkele ideeën:

 

  • Kerstboom: Dit is de meest traditionele plek om kerstversieringen op te hangen. Laat de kinderen hun versieringen in de boom plaatsen – het geeft een persoonlijk tintje, en kinderen vinden hetmeestal leuk om te helpen decoreren.
  • Ramen: Hang kerstversieringen aan de ramen met touwtjes, stickers of zuignappen. Als het kleine kerstfiguurtjes zijn die op zichzelf kunnen staan, kun je ze ook op de vensterbank plaatsen.
  • Deuren: Versier deuren met kerstversieringen, zowel binnen als buiten. Dit zorgt voor een feestelijk welkom voor iedereen die je huis binnenkomt.Muren: Gebruik touwtjes of decoratieve linten om kerstversieringen op de muren in verschillende kamers te hangen. Dit kan een feestelijke sfeer door het hele huis creëren. Als je een prikbord hebt, is dit ook een voor de hand liggende plek voor kinderwerken. Hang ze op met duimspijkers en kijk hoe mooi het eruitziet.
  • Kinderkamers: Als kinderen speciale versieringen hebben gemaakt, is het leuk om ze die in hun eigen kamers te laten ophangen. Dit geeft ze een gevoel van trots en vreugde.
  • Slingerverlichting: Integreer de kerstversieringen van kinderen in slingerverlichting om prachtige en unieke kerstverlichting te creëren. Het past perfect bij de donkere decemberavonden wanneer extra gezelligheid nodig is.

 

Maak er een leuke ervaring van voor kinderen om te decoreren en hun zelfgemaakte kerstversieringen rond het huis te plaatsen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present