Ideeën voor creatief leren en activiteiten voor kinderen

Geef je kinderen een pauze van het dagelijks leven en laat ze genieten van leuke nieuwe creatieve activiteiten. Leer je kinderen tekenen, haken of naaien. Of hoe ze kunnen schilderen of boetseren met ons ruime assortiment starter hobbysets. Onze spannende creatieve hobbysets en startersets met instructies en handleidingen stimuleren de ontwikkeling en concentratie van kinderen, verbeteren hun uithoudingsvermogen en leren hen een leuke nieuwe hobby. Zodra kinderen een nieuwe techniek onder de knie hebben, kunnen ze gemakkelijk voortborduren op die techniek – of misschien zelfs een spannende nieuwe activiteit uitproberen. Op deze pagina vind je veel knutselideeën voor creatieve activiteiten waar kinderen dol op zijn en waarmee ze zich kunnen verdiepen in een wereld vol fantasie – van tekenen met stiften en sieraden maken met kralen tot haken voor beginners, knutselen met klei en het maken van kumihimo-armbandjes – en nog veel meer eenvoudige, creatieve activiteiten voor kinderen.

Concept Image

Leer kinderen nieuwe creatieve activiteiten

Onze starter hobbysets voor kinderen bevatten alle materialen die nodig zijn voor de activiteit. En daarnaast QR-codes voor video's die kinderen door de activiteiten loodsen en hen verschillende technieken leren.

Leer kinderen nieuwe creatieve activiteiten

Onze starter hobbysets voor kinderen bevatten alle materialen die nodig zijn voor de activiteit. En daarnaast QR-codes voor video's die kinderen door de activiteiten loodsen en hen verschillende technieken leren.

Bekijk alle starter hobbysets voor kinderen

Bekijk alle starter hobbysets voor kinderen

Bekijk onze nieuwste ideeën

Bekijk onze nieuwste ideeën

Laat de kinderen nieuwe, creatieve dingen leren

Als je op zoek bent naar creatieve activiteiten voor kinderen, ben je hier aan het juiste adres. Hier op deze pagina hebben we al onze Starter Hobbysets verzameld, waardoor leren en creativiteit gemakkelijk wordt voor kinderen. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, variërend van sieraden maken, modelleren en tekenen tot populaire ambachten zoals haken en naaien. Elk startpakket is ontworpen om het extra gemakkelijk te maken om nieuwe technieken te leren. Alle materialen zijn inbegrepen in het pakket, en kinderen worden begeleid door gedetailleerde instructies en videohandleidingen om hen te helpen slagen. Dit alles is bedoeld om het gemakkelijk te maken om een nieuwe, creatieve hobby te leren, of je nu een huis vol tieners of jongere schoolkinderen hebt.

 

Binnenshuis activiteiten voor kinderen

Binnenshuis activiteiten doen met je kinderen is altijd leuk, vooral tijdens vakanties, weekends en feestdagen, wat een fantastische gelegenheid biedt om samen tijd door te brengen. Er zijn tal van activiteiten die kinderen kunnen doen met onze Start DIY Kits. Ze kunnen kleuren, haken, naaien, of hun eigen sieraden maken met kralen. Als je samen met je kinderen een nieuwe hobby wilt leren, kun je onze startpakketten voor volwassenen hier bekijken.

 

Maak je eigen sieraden

Als je oudere schoolgaande kinderen hebt, kan kralensieraden precies het juiste zijn. In onze Starter Hobbyset hebben we alles verzameld voor fijne doe-het-zelf-sieraden, inclusief sieradenkoord, sieradenonderdelen en kralen in verschillende kleuren en vormen. Volg eenvoudig de eenvoudige instructies en maak armbanden en oorbellen die persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Het beste aan ons sieraden startpakket is dat kinderen thuis sieraden kunnen maken wanneer ze maar willen. Het is een leuke en ontspannende activiteit waarin ze zich urenlang kunnen onderdompelen.

Maar sieraden kunnen ook samen met anderen worden gemaakt. Broers/zussen of vrienden kunnen samenkomen en de schattigste armbanden maken met de vlechttechniek, kumihimo. Ze kunnen leuke figuurkralen toevoegen - of elkaars namen spellen met letterkralen - een perfect knutselproject voor oudere schoolkinderen. Alles wat je nodig hebt, is ons Starter Hobbyset Kumihimo. Hiermee krijgen kinderen alle juiste materialen - leren alle belangrijke technieken - en worden super bedreven op een vlechtschijf.

Aan de andere kant raden we voor jongere schoolkinderen kralensieraden met elastisch koord aan. Probeer bijvoorbeeld ons sieradenset voor kinderen van 6 jaar en ouder, waardoor sieraden maken een leuke en eenvoudige activiteit wordt. Hier hebben de kralen extra grote gaten, zodat het gemakkelijk is om het koord erdoorheen te rijgen. Op deze manier kunnen zelfs de kleine vingers meedoen. Kinderen versterken vooral hun fijne motoriek in handen en vingers bij het maken van sieraden. Zie ons Start DIY Kit

 

Leren haken

Verras je kinderen met onze beginners haakset. Hier kunnen kinderen vanaf 8 jaar leren haken. Het populaire handwerk is niet langer alleen voor volwassenen - kinderen kunnen er ook van profiteren. Door te haken kunnen ze creativiteit uiten door middel van kleuren en vormen - en ze kunnen ook unieke dingen creëren die hun persoonlijkheid weerspiegelen. Daarom hebben we een slimme haakset samengesteld die perfect is voor beginners. Het pakket bevat alle materialen die ze nodig hebben - zowel garen als haaknaald - en via video's en begeleiding leren ze verschillende haaksteken en technieken. Als ze klaar zijn, hebben ze twee gehaakte tassen gemaakt in mooie pastelkleuren - een schoudertas en een mobiele tas.

 

Leren tekenen

Heb je kinderen die graag tekenen en kleuren? Probeer dan ons Starter Hobbyset Inkleuren, perfect voor oudere kinderen met veel tekengenot. We hebben het pakket gevuld met de beste tekenstif een bonus als je gelijkmatig wilt leren kleuren - fijne schaduwen wilt creëren - of een kleur wilt verlichten. De markers zouden normaal gesproken door gewoon papier bloeden, maar dat is geen probleem met het bijgevoegde tekenpapier. Het papier is extra dik, zodat kinderen zelfverzekerd kunnen kleuren. Als kinderen willen oefenen, kunnen ze papier en markers individueel kopen op de website. Maar als je ons startpakket koopt, kunnen ze oefenen op de voorgedrukte illustraties en teken sjablonen. Voor tips en trucs over hoe je kunt tekenen met op alcohol gebaseerde markers, kun je ons blogbericht lezen: Leer tekenen met alcoholmarkers.

 

Leren modelleren

Modelleren is altijd een succes bij kinderen - en we begrijpen waarom. Het is zowel leuk, ontspannend en creatief - en je kunt veel verbeelding gebruiken om iets unieks met je handen te creëren. Met onze startset modelleren kunnen kinderen vanaf 6 jaar leren modelleren met Silk Clay. Ze hebben toegang tot video's die hen leren rollen, vormen en kleuren mengen. Kinderen kunnen zich verdiepen in deze modelleertechnieken en schattige figuren creëren die kunnen worden gebruikt voor sleutelhangers en decoraties. Je kunt onze Starter Hobbyset Modelleren hier vinden.

 

Leren naaien

Naaitechnieken zijn niet zo moeilijk als velen denken. Het oude handwerk vereist zowel onderdompeling als concentratie, maar zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen leren naaien. Als je kinderen het ook willen leren, raden we onze Starter Hobbyset Naaien aan. Hier leren ze de basis naaitechnieken zodat ze hun eigen knuffeldieren kunnen maken.

 

Waarom is het belangrijk dat kinderen creatief zijn?

Creativiteit is zeer belangrijk voor kinderen. Wanneer kinderen creatief zijn, gebruiken ze hun verbeelding - en ze worden beter in het bedenken van nieuwe ideeën en het oplossen van problemen. Tegelijkertijd versterkt het ook hun zelfvertrouwen. Wanneer ze iets creatiefs creëren, voelen ze zich trots en gelukkig omdat ze iets zelf hebben gemaakt. Creativiteit versterkt ook belangrijke vaardigheden die kinderen nodig zullen hebben gedurende hun hele leven - vooral op school. Ze worden beter in logisch denken, onderdompeling en samenwerken met anderen.

 

Wat voor creatieve dingen kan ik doen met mijn kinderen?

Er zijn tal van leuke en creatieve dingen die je samen met je kinderen kunt doen. Een fantastische manier om creativiteit te verkennen, is om samen een creatieve hobby te beginnen. Hier kunnen we de volgende hobby's aanbevelen:

  • Unieke sieraden maken met kralen
  • Kleine teddyberen van vilt naaien
  • Haken van pastelgekleurde tassen
  • Tekenen en kleuren
  • Crepepapieren bloemen maken
  • Kleine dienbladen en schotels gieten
  • Schilderen met aquarelverf

Als je meer inspiratie nodig hebt, vind je hier creatieve ideeën voor kinderen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present