Tie-dye met elastiekjes

SKU#:
v15942

Tie-dye met elastiekjes

SKU#:
v15942

Creëer prachtige effecten op stoffen met textielverf en elastiek. Vouw de stof en bevestig de elastiekjes op verschillende manieren voor verschillende resultaten.

Selecteer producten bij dit idee

* Verplichte velden

Total price for selected products
Uw aanpassing
Creatieve ideeën
Tie-dye met elastiekjes
Tie-dye met elastiekjes

Is op voorraad

€ 3,85

Samenvatting
  Creatieve ideeën
  How to do it
  Guide step %d
  1
  Was en droog het textiel om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen, die de mogelijk de opname van kleur kunnnen tegenwerken. Gebruik de concertina-manier door bijvoorbeeld een T-shirt en een hoed verticaal te vouwen met kleine concertina-plooien. Wikkel elastiek strak om de plooien. Gebruik twee elastiekjes tegelijk, waardoor het proces gemakkelijker en effectiever wordt.
  Guide step %d
  2
  Gebruik de bulls eye-techniek door een klein plukje stof in het midden van het textiel omhoog te trekken en er twee elastische banden strak omheen te wikkelen. Trek weer aan de stof en wikkel nog twee elastiekjes iets lager om de stof. Door nog meer stof omhoog te trekken en meer elastiekjes te plaatsen, maak je de cirkel groter. Wil je verschillende cirkels maken, dan herhaal je dit proces op verschillende plekken van de stof.
  Guide step %d
  3
  Gebruik een gedraaide bulls eye-techniek door een klein plukje stof in het midden van je t-shirt omhoog te trekken en de elastische banden er strak omheen te wikkelen. Schik de elastische banden zoals op de foto en draai het plukje lichtjes terwijl je verder gaat.
  Guide step %d
  4
  Bedek het tafeloppervlak met plastic en gebruik plastic wegwerphandschoenen bij het strikken. Maak een verfbad voor ca. 350 g droge stof door 0,5 kg fijn keukenzout op te lossen in 1 l kokend water in een bak.
  Guide step %d
  5
  Giet nog eens 4 l water in de bak zodat de eindtemperatuur tussen 30 ° C en 60 ° C ligt. Hoe warmer het water, hoe donkerder en intenser de kleur. Hoe kouder het water, hoe lichter de kleur. Voeg 50 ml textielverf toe en 100 g fixeermiddel. Roer tot het fixeermiddel is opgelost.
  Guide step %d
  6
  Leg de stoffen in het verfbad en laat het 5-20 minuten staan. Hoe langer je het in het bad laat liggen, hoe donkerder de kleur. Hoe korter, hoe lichter de kleur.
  Guide step %d
  7
  Verwijder het textiel uit het bad en verwijder de elastische banden met een schaar. Spoel meerdere keren in koud water tot het water schoon is. Was vervolgens het textiel met wasmiddel in de wasmachine op 40 ° C.
  Guide step %d
  8
  Zo ziet de hoed gevouwen met plooien eruit.
  Guide step %d
  9
  Gebruik de dip'n dye-techniek door het onderste deel van het textielartikel een paar minuten in een nieuw verfbad te dompelen nadat je het eerst tie-dyed hebt, daarna gewassen en gedroogd. Bij de dip'n dye-techniek wordt het gele tie-dyed T-shirt nu bij 30 ° C in roze textielverf gedompeld.
  Copyright © Creativ Company