Scrapbooking

SKU#:
v14003

Scrapbooking

SKU#:
v14003

Scrapbooking is een creatieve techniek om foto's en andere herinneringen te organiseren in een scrapbook ofwel een schrift of map. Het woord ‘scrap’ betekent restant en scrapbooken is begonnen als een methode om fotoboeken een extra persoonlijk tintje te geven door deze te decoreren met resten hobbymaterialen. Intussen is scrapbooken uitgegroeid tot een volwaardige creatieve hobby waarmee de mooiste creaties worden gemaakt, en die niet meer alleen wordt toegepast op fotoboeken.

Selecteer producten bij dit idee

* Verplichte velden

Total price for selected products
Uw aanpassing
Creatieve ideeën
Scrapbooking
Scrapbooking

Is op voorraad

€ 2,11

Samenvatting
  Creatieve ideeën
  How to do it
  Guide step %d
  1.
  Kies een voorwerp dat je wilt decoreren met de scrapbooking techniek. Bijvoorbeeld een notitieboek, een doos voor herinneringen of een wenskaart.
  Guide step %d
  2.
  Knip de foto's, cut-outs en het papier dat je wilt gebruiken op de gewenste maten.
  Guide step %d
  3.
  Plaats de losse onderdelen naar eigen inzicht op het gekozen voorwerp. Gebruik voor het bevestigen een lijmstift. dubbelzijdig klevend tape. E-Z runner of 3D foam pads; of een combinatie hiervan. NB: Foam pads zijn beschikbaar in verschillende diktes. Gebruik dikke foam pads voor een uitgesproken 3D effect.
  Guide step %d
  4.
  Bevestig extra decoraties met Dodz zelfklevende dots of 3D foam pads. Veel gebruikte decoraties zijn lint, stickers, knopen en labels met handgeschreven of gedrukte teksten.
  Guide step %d
  Een TIP voor de keuze van het papier
  Gebruik gekleurd karton en papier. Zowel effen als met dessin. Kies voor duurzaam resultaat lignine en zuurvrij papier.
  Guide step %d
  Een TIP voor de keuze van lijm en tape
  Tape is het meest geschikt voor het op elkaar bevestigen van lagen papier. Een lijmstift kan gebruikt worden, maar strijk eventuele klodders eerst glad met de vinger of een kwast. VTR lijm is ook heel geschikt voor het op elkaar lijmen van papier. Ook dubbelzijdig klevend tape wordt veel gebruikt. Gebruik Dodz zelfklevende dots en 3D foam pads om kleine decoraties te bevestigen.
  Guide step %d
  Een TIP voor de keuze van gereedschap
  Goede scharen, lineaal, snijmat en hobbymes zijn 'must haves' voor scrapbooking. Voor het toevoegen van teksten is goed schrijfgerij onontbeerlijk. Aanraders zijn ook een snijmachine voor papier, die-cutting gereedschap voor het stansen en ponsen van vormen (zoals harten en bloemen) uit papier en karton en eventueel stempels voor decoratie en het maken van tekst.
  Copyright © Creativ Company