Aquarelpotloden in de praktijk

Aquarelpotloden in de praktijk

Inspiratie: 13859

Van: € 1,75

Tot: € 637,96

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 1,75

Tot: € 637,96

Aquarellen met aquarelpotloden; een techniek waarbij de kleur is verdund met water, waardoor de kleuren transparant worden op wit papier. Hier illustreren we het effect met aquarelpotloden. De kleur is droog aangebracht en dan met een penseel en water bewerkt voor het aquarel effect.

Alles zien
...
Dit idee komt uit:
Technieken met aquarelverf Aquarelleren
Hoe werkt het
Guide step 1
1.
Schets een ontwerp op aquarelpapier met een potlood, bij voorkeur van HB-kwaliteit omdat het een fijne lijn geeft zonder vlekken.
Guide step 2
2.
Belangrijk (als het waterverfpapier niet van een blok met gelijmde randen is): Bevestig het papier op de werktafel met tape, zodat het papier niet omhoog kan buigen tijdens het schilderen. Een tip: bescherm de tafel door er een plastic insteekhoes onder te plaatsen.
Guide step 3
3.
Bij het schetsen met een potlood: verf met aquarel kleurpotloden. Hier hebben we Supracolor gebruikt. Doop het penseel in water en bestrijk de kleuren totdat ze zijn gemengd.
Guide step 4
4.
Bij het schetsen met normale kleurpotloden (waterproof); Pablo bijvoorbeeld: verf met aquarelpotloden. Hier hebben we Supracolor gebruikt. Doop het penseel in water en bestrijk de kleuren totdat ze zijn gemengd.
Guide step 5
5.
Een tip: kinderen kunnen profiteren van het gebruik van dikke aquarelpotloden, omdat ze robuuster en gemakkelijker te hanteren zijn; bijvoorbeeld: - Woody van Stabilo en Groove 3in1 van Lyra.

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW