Quilt gemaakt van Design katoen met zichtbare naden

Quilt gemaakt van Design katoen met zichtbare naden

Inspiratie: 13494

Van: € 5,15

Tot: € 172,50

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 5,15

Tot: € 172,50

Deze patchwork quilt is gemaakt van vierkante, gequilte stukken stof. De voorkant van de quilt is gemaakt van bedrukte stof met zichtbare naden. De achterkant is unikleurig.

Hoe werkt het
Guide step 1
1.
De maat van de quilt kan individueel bepaald worden. Knip een x aantal vierkanten, elk van 22.5 x 22.5 cm. NB: de dikke vierkanten (voorgesneden stukken, elk 45 x 45 cm) van de Vivi Gade design series is genoeg voor 24 vierkanten.
Guide step 2
2.
Zet de vierkanten van verschillende kleuren en patronen in elkaar en plaats ze op een groot oppervlak. Dit is gedaan om toegang tot het uiteindelijke design van de quilt te krijgen. Als u eenmaal tevreden bent met hoe het eruit ziet, maak dan een foto met uw smartphone om het design te herinneren.
Guide step 3
3.
Voor elke vierkant knipt u ook een achterkant met dezelfde maat als de voorkant. (NB: de achterkant moet bij de hele achterkant van de quilt onversierd zijn). Knip een stuk polyester watten, ongeveer 1,5cm kleiner aan alle vier zijden dan het vierkant. Plaats de watten tussen de voorkant en de achterkant van elke vierkant.
Guide step 4
4.
Zet elke vierkant in lagen in elkaar; een voorkant, watten en de achterkant. Gebruik genoeg naalden om te voorkomen dat de lagen in de vierkant verschuiven en het resultaat scheef is.
Guide step 5
5.
Naai de lagen in elke vierkant diagonaal aan elkaar.
Guide step 6
6.
Naai de gequilte/genaaide vierkanten rij aan rij aan elkaar. Herinner dat de naden aan de voorkant moeten zitten. Naai daarna de rijen aan elkaar in een volledige quilt
Guide step 7
7.
Rafel al de zichtbare naden aan de voorkant van de quilt met een schaar. Was de quilt in een wasmachine op max. 40°C zodat de naden rafelig en gekruld worden.
Guide step 8
Een andere variant
Guide step 9
Een andere variant
Guide step 10
Een andere variant

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW