Effen vilt

Grote selectie van traditioneel, stevig en effen hobbyvilt, geschikt voor een breed scala aan hobby-, knip- en naaiprojecten. Koop vilt in vellen of op rol, of met een display voor een hobbywinkel of school. Kies uit veel verschillende kleuren en maten vilt.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Effen vilt opent een wereld van mogelijkheden

Vilt kan voor bijna alles worden gebruikt. Er is nauwelijks nog een creatief project waar men zich niet aan kon toevoegen. Vilt kan alleen of in combinatie met andere materialen worden gebruikt.

Effen vilt is verkrijgbaar in een ongelooflijk aantal prachtige kleuren, allemaal van goede kwaliteit en helemaal geverfd. Bij Creativ Company hebben we ons in verschillende diktes en maten gevoeld. U kunt vilt kopen op rollen of bij het laken, en zowel zeer fijn, dun vilt als dik, sterk hobbyvilt.

Met andere woorden: je kunt gewoon gevoel vinden dat perfect past bij het project waar je van droomt. Als u tegen de verwachtingen in niet kunt vinden wat u nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je een alternatief te vinden of we kunnen de artikelen bestellen die je nodig hebt. 

Wat is het materiaal dat je hebt gevoeld?

Vilt bestaat uit vezels die zijn uitgewrongen en samengedrukt om de bekende vellen te produceren. De vezels kunnen bestaan uit wol of andere natuurlijke vezels, of uit kunstmatige vezels. Bij Creativ Company zijn onze vilten gemaakt van hoogwaardig polyester.

Vilt kan voor een ongelooflijk aantal dingen worden gebruikt, omdat het relatief eenvoudig is om mee te werken, robuust en duurzaam is en je gemakkelijk kunt snijden, naaien en vilt vastlijmen. Werken met vilt is zo leuk.

In feite kun je vilt voor zoveel verschillende dingen gebruiken, waaronder kleding en hoeden, decoratieve items, teddyberen, schoenzolen en tassen. Er is bijna geen limiet aan wat u vilt kunt gebruiken. 

Projecten met effen vilt

Effen vilt is goed voor kinderen die hun eigen kleine projecten willen maken. Omdat vilt zo makkelijk te verwerken is, is het een goed idee dat kinderen vilt gebruiken als ze voor het eerst naaien met een naald en draad. Dit zal hen hopelijk een positieve ervaring geven.

Als de kinderen nog niet oud genoeg zijn om een naald en draad te gebruiken, is lijm het beste alternatief. Vilt is eenvoudig te bevestigen aan ander vilt en ander materiaal. Daarom is er niets dat u ervan weerhoudt om gewoon aan de slag te gaan.

Als de kerst eraan komt, kun je je eigen kerstversiering maken met hobbyvilt. Je kunt bijvoorbeeld elfen of rendieren maken. Misschien kun je prachtige kerstballen van vilt maken, die je met motieven kunt versieren. Je kunt het motief op de bal plakken en als je een touwtje hebt bevestigd, kun je het aan de kerstboom hangen.

Als je veel potplanten hebt, kun je ook kleine vilten figuren in een dubbele laag maken en een ijslollystokje onderaan leggen. Dan kan de figuur in de potplanten worden geplaatst, misschien met de poten over de rand hangend, alsof hij op de bloempot zou zitten? Als je vezelvulling of een andere soort vulling hebt, is het een goed idee om een deel ervan in je figuur te stoppen. Zo ziet het er levendiger uit en vult u het landschap wat meer aan. Want waarom zou je je verstoppen als je er schattig en grappig uitziet?

Iets ambitieuzere projecten met hobbygevoel

Als je houdt van uitdagendere projecten waarbij je een schaar, lijm, kleuren, fantasie en behendigheid nodig hebt, kun je dit idee overwegen.

Maak je eigen kerstlandschap met huisjes voor elfen uit een toiletrol en hobbyvilt. Stelt u zich eens voor: de toiletrol – of de papieren handdoekrol als u een toren wilt maken – als een hoog, rond huis. Teken nu waar de deuren en ramen moeten komen. Snijd de vensters uit met een mes of schaar. Laat de deur dicht.

Meet vervolgens het juiste formaat vilt voor het huis en lijm het over de hele toiletrol. Het kan een goed idee zijn om te markeren waar ramen en deuren moeten zijn zodat ze niet volledig bedekt zijn door het vilt. Knip nu het gat in het vilt voor de ruiten.

Het is tijd om het dak op te zetten. Maak een kartonnen kegel die past bij de diameter van de toiletrol. Knip het vilt in de gewenste kleur uit tot een geschikte maat en lijm het op het dak. Plaats het dak op het huis.

En de rest is helemaal aan jouw fantasie. Hoe moet uw huis eruit zien? Je kunt met op het vilt tekenen, maar houd er rekening mee dat de kleur eraf kan wrijven en kan uitlopen. Je kunt ook kralen en pailletten op het huis plakken en misschien komt er een beetje rook uit de schoorsteen?

Als je helemaal tevreden bent met je kabouterhuis kun je een elektrische theelicht nemen en in de toiletrol leggen. Zo komt er licht binnen dat door de ramen naar buiten schijnt. Laat de deur daarom dicht in plaats van er een gat in te snijden. Zo zie je de theelichtjes in de toiletrol niet.

Als andere creatieve projecten je de smaak hebben gegeven dat je met een gewone hobby werkt, maar je hebt wat specifieke inspiratie nodig, bekijk dan onze grote catalogus met ideeën. Hier vind je talloze projecten, patronen en instructies om het hele jaar door de mooiste projecten te creëren.

Geniet van gezellige momenten met rust en creatieve projecten met effen gevoel

Als je creatief met je handen bezig bent, heb je tijd om je onder te dompelen in een project en ontspant je lichaam. Het is gezond voor lichaam en geest. Creatieve momenten tijdens een hectische dag stellen je in staat om te vertragen en rust en waarde te vinden in wat echt belangrijk is. Als je kinderen hebt, is het een geweldige kans om samen tijd door te brengen in een gezellig project. Zowel jij als de kinderen laten je fantasie de vrije loop en laten een manier vinden om jezelf uit te drukken.

Wist je dat wanneer je creatief bent met kleine en grote projecten, je je creativiteit traint? En dat maakt het je eigenlijk beter om ook in andere contexten creatief en probleemoplossend te zijn. Daarom is het een win-winsituatie om in je dagelijks leven tijd te vinden om creatief aan de slag te gaan. Het duurt hier en daar maar tien minuten. Het heeft allemaal een impact en er is iets bijzonder moois aan zelfgemaakte projecten.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present