Elastisch koord

Koop elastische koorden om zelfgemaakte sieraden te maken. De elastische koorden zijn gemaakt van sterk nylon van elastische kwaliteit. Kies uit verschillende soorten elastische koorden, waaronder platte en ronde koorden en verschillende diktes en kleuren.

Zorg goed voor je sieraden

  • Bewaar sieraden in een sieradenbox
  • Doe sieraden af tijdens het sporten, baden, slapen en schoonmaken
  • Zorg dat er geen haarlak, parfum, lotion enz. op uw sieraden komt

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Elastisch koord voor meer creativiteit

Elastisch koord kan verschillende vormen hebben. Elastische koorden zijn bekleed met stof. Dit soort elastisch koord is perfect voor het maken van sieraden met grote kralen. Bijvoorbeeld als je kralensieraden maakt met kleine kinderen en je grote plastic of houten kralen gebruikt. Een iets dikker, met stof bekleed elastisch koord heeft de voorkeur voor dit soort projecten.

Als je betrokken bent bij een project waarvoor iets fijnere kralen nodig zijn, of misschien de kleine delica- of zaadparels, dan moet je heel dunne nylon elastieken sieraden gebruiken. Houd er rekening mee dat er veel verschillende diktes en kleuren zijn en dat we zowel platte als ronde sieraden elastisch hebben. Wat het beste is voor uw project, hangt af van wat uw project is. U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice als u twijfelt en hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste product.

Inspiratie en hulp vindt u ook in onze uitgebreide ideeëncatalogus, waar u patronen en instructies vindt voor tal van goede ideeën en creatieve projecten.

Prachtige projecten met elastisch koord

Ben je iemand die graag zijn eigen sieraden maakt, dan kun je het gebruik van heel dun elastisch koord niet ontwijken. Als je bijvoorbeeld armbanden of halskettingen maakt, zijn fijne sieradenelastieken de juiste keuze voor jou.

Net zoals je sieraden van verschillende diktes kunt maken, kun je ook sieraden van elastiek in verschillende kleuren vinden. Zo kun je het elastiek vinden dat past bij de kleuren die je hebt gekozen voor je sieraden. Dit maakt het elastiek zo discreet mogelijk en je kijkt naar je prachtige sieraden in plaats van naar het elastiek erachter.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de andere kant op te gaan en gekleurde elastiek te kiezen die opvalt in verhouding tot je kralen. Zo maak je een statement en maak je duidelijk dat je het elastiek bewust zichtbaar maakt. 

Maak je eigen sieraden met sieradenelastiek

Onze elastische sieraden worden het vaakst gebruikt als klanten armbanden maken met kleinere kralen. Als je grotere kralen wilt gebruiken, koop dan sieradenelastiek dat relatief dik is zodat het de zwaardere kralen kan ondersteunen. Voor kleine kraaltjes zoals delica en zaaikralen is dun nylon elastiek perfect.

Meet hoe lang je armband moet zijn. Je kunt een andere armband meten waarvan je weet dat die bij je past. Een armband voor een vrouw is meestal ongeveer 16-18 cm lang. Je kunt het elastiek natuurlijk langer doorsnijden. Je hebt tenslotte iets nodig om een knoop aan de armband te knopen.

Als je elastiek hebt, kun je er kralen op rijgen. De stijfheid van je elastiek hangt af van hoe dik het is. Als je erg dun elastiek gebruikt, is het de moeite waard om een kralennaald te gebruiken als je de kralen moet rijgen. Dit versnelt het aanbrengen van de kralen op het elastische koord.

Als je kralen in een specifiek patroon wilt maken, kun je de kralen het beste in een patroon voor je op tafel leggen, zodat je overal hetzelfde patroon krijgt. Je kunt eenvoudig hangers toevoegen die vrij aan de armband hangen als je dat wilt. Zorg ervoor dat ze niet te groot zijn in verhouding tot de dikte van je elastiek. Het zou zonde zijn als je armband zou breken omdat het elastiek te dun was.

Tips en trucs bij het gebruik van elastisch koord

Als je sieraden maakt met sieraden die elastisch zijn, zijn er een paar tips en trucs die je moet weten. Zo wordt het werken met het elastiek een stuk gemakkelijker.

De belangrijkste en beste truc is om te onthouden om een stevige knoop te maken wanneer je de uiteinden van je werk met elkaar verbindt. Je kunt dit doen door een eenvoudige dubbele knoop op het elastiek te leggen. Zorg ervoor dat je de kralen strak aan elkaar trekt, maar vergeet niet dat er ruimte op het elastiek moet zijn zodat de armband kan rekken en over je hand kan vallen.

Als je de dubbele knoop hebt gemaakt, moet je de knoop strak trekken zodat deze niet per ongeluk losraakt. Je kunt dit doen door de kralen aan beide kanten van de knoop iets weg te bewegen, zodat je de knoop kunt pakken. Houd alle vier de uiteinden van het elastiek vast. Met andere woorden, zowel de losse uiteinden als de uiteinden die deel uitmaken van de armband. Trek dan heel voorzichtig om de knoop strakker te maken. Trek helemaal tot er geen rek meer is in het elastiek en de knoop zo klein mogelijk is geworden. Zorg ervoor dat de kralen samengetrokken zijn, zodat het elastiek niet te lang wordt.

Als de knoop zo klein mogelijk is, knip je de uiteinden af en blijft de knoop op zijn plaats. Als je 100% zeker wilt zijn dat de knoop niet open gaat, voeg je voorzichtig een druppel superlijm toe aan de knoop, zodat deze ook bij elkaar wordt gehouden door de lijm. Zorg ervoor dat er geen lijm op de kralen of vingers komt.

Geniet van rust en kalmte met prachtige zelfgemaakte sieraden

Zitten en knuffelen met zelfgemaakte sieraden zorgt voor innerlijke rust, die anders moeilijk te vinden is in het hectische dagelijkse leven. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over ingepakte lunches en huiswerk, en je laadt gewoon je energie op terwijl je handen en vingers wonderen doen met kralen en touwtjes.

Als we creatief zijn, trainen we de paden in de hersenen over de halve kogels heen, wat ons beter maakt in het oplossen van uitdagingen en taken op veel verschillende niveaus in ons dagelijks leven. Probleemoplossing is een van onze belangrijkste competenties en u kunt er beter in worden wanneer u creatieve projecten uitvoert.

Bovendien vertragen en ontspannen je lichaam en geest, wat ook ongelooflijk nuttig is voor je hele organisme.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present