Duurzamere producten voor je knutselprojecten

Maak je dagelijks leven wat groener met onze duurzame knutselproducten. We hebben onze duurzaamste producten bij elkaar verzameld, zodat je gemakkelijk een groene keuze kunt maken als je winkelt voor je volgende knutselproject. We werken de pagina voortdurend bij zodat je hier altijd onze duurzamere producten kunt vinden. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout uit duurzame bosbouw of van biologisch afbreekbare of gerecyclede materialen. Al onze duurzamere producten dragen bij aan het verminderen van de algehele milieu-impact van productie en consumptie.

Selecteer een categorie of bekijk alle producten hieronder

Duurzame hobby's

Groen denken is nog nooit zo populair geweest. Dat weten we omdat de vraag naar duurzame materialen toeneemt. Steeds meer mensen willen beter voor onze planeet zorgen, zodat we over de hele wereld kunnen beschikken over groenere natuur, schonere lucht en een plasticvrije oceaan. Creativ Company wil deel uitmaken van duurzame ontwikkeling – daarom bieden we veel duurzame materialen aan op het gebied dat we het beste kennen, namelijk hobby's. Maar we hebben niet alleen duurzame materialen, veel van onze verpakkingen en veel van onze creatieve ideeën zijn ook duurzaam. Je kunt onze duurzame producten nu al bekijken. Je vindt ze op deze pagina, die alles bevat van biologisch afbreekbare glitters en kralen tot duurzame draagtassen en FSC-gecertificeerde houtproducten. Verderop op de pagina lees je veel meer over onze duurzame materialen in hobby's en hoe de verpakking van verschillende van onze doe-het-zelfsets wordt gerecycled. Je krijgt ook inzicht in onze creatieve ideeën op basis van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

 

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

De VN heeft 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen opgesteld, die gericht zijn op duurzame ontwikkeling voor zowel mens als planeet. Alle VN-lidstaten moeten samenwerken om sociale, economische en milieuproblemen op te lossen. Dit betekent dat we ons inzetten om armoede en honger wereldwijd te beëindigen, ongelijkheden te verminderen, te zorgen voor goed onderwijs en een betere gezondheid voor iedereen, fatsoenlijke banen en duurzamere economische groei. Creativ Company heeft in dit verband een universum van leren en inspiratie gecreëerd, zodat jij en je kinderen creatief kunnen zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Hier vind je producten, projecten en ideeën die creativiteit combineren met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Creatieve ideeën met kennis van werelddoelen: Elk idee dat je hier vindt, is gebaseerd op een of meer van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld een insectenhotel inrichten en het in de tuin of op het terras ophangen, zodat je doel 15 bereikt, namelijk het stoppen van het verlies aan biodiversiteit. Je kunt ook poppen maken die de diversiteit van de wereld laten zien. Dit idee is gebaseerd op Doelstelling 16, namelijk het creëren van vreedzame, inclusieve samenlevingen. Daarom worden alle kinderen en volwassenen uitgenodigd om samen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verkennen via onze creatieve ideeën.

Kennisvan producten voorwerelddoelstellingen: Deze pagina is gevuld met producten die je kunt gebruiken voor creatieve activiteiten die de kennis van kinderen over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen versterken. Je vindt er bloempothoezen, bloempersen en doe-het-zelf-sets die kinderen aanmoedigen om de natuur te verkennen.

 

Duurzame materialen

We vinden het geweldig als u onze producten gebruikt voor uw creatieve projecten en we zijn nog meer blij als we u een milieuvriendelijk alternatief kunnen bieden. In plaats van gewone glitter, die vervuilt en moeilijk te ontbinden is in de natuur, kun je onze bioglitter gebruiken,  die net zo veel glitter heeft, maar biologisch afbreekbaar is en in de natuur ontbindt zonder te vervuilen. Het laat je toe om je creatieve projecten op te fleuren zonder de natuur te schaden.

Hetzelfde geldt voor onze BioBeads van NABBI. Ze ontleden ook in de natuur, maar bieden net zoveel speel- en leerplezier als gewone kralen. Bioparels vervuilen water of de bodem niet, omdat ze gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen zoals koolzaadolie en kalk.

Naast milieuvriendelijke glitters en milieuvriendelijke kralen, moet je ook onze houtproducten eens extra bekijken. Veel daarvan zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, wat een verstandige keuze is als het gaat om duurzaamheid. Wanneer hout FSC-gecertificeerd is, is het afkomstig uit een bos waar het aantal gekapte bomen overeenkomt met wat het bos kan reproduceren. Daarom kun je veel creativiteit gebruiken voor onze mooie houtproducten.

Als het materiaal op zich echter niet duurzaam is, kun je het altijd gebruiken om een duurzaam project te creëren. Neem crêpepapier en maak je eigen boeket van crêpebloemen. Dit is een geweldig en duurzaam alternatief voor verse bloemen, omdat je ze niet hoeft te water te geven of te verzorgen. Ze gaan eeuwig mee. Bekijk hier onze kleurrijke selectie crêpepapier  en ontdek hoeveel mooie crêpebloemen je hier kunt maken.  

 

Milieuvriendelijke verpakking

De verpakking is een goed begin als u uw overconsumptie en afval wilt minimaliseren. In veel van onze doe-het-zelfsets kunnen jij en de kinderen de verpakking hergebruiken in het idee zelf. Op die manier kunnen kinderen zien dat bijproducten een hulpbron kunnen zijn in plaats van een afvalstof. Als je op zoek bent naar duurzamere verpakkingen, kun je ook onze gekleurde potloden van edugreen proberen. De verpakking van de gekleurde potloden is gemaakt van gerecyclede materialen en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor het voor jou en je kinderen gemakkelijk is om duurzame hobbyproducten te kiezen.

 

FAQ's.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een brede term die betrekking heeft op de ecologische, sociale en economische aspecten van de maatschappij en is in die zin een holistisch concept. Maar duurzaamheid wordt vaak gebruikt in de context van het klimaat en de toenemende uitstoot van broeikasgassen, evenals ons oververbruik en onze plasticvervuiling.

Wat betekent duurzaamheid?

Duurzaamheid betekent de best mogelijke omstandigheden creëren voor mens en milieu – niet alleen nu, maar ook in de toekomst. In het bredere perspectief gaat duurzaamheid dan ook over verantwoordelijkheid. Onze acties moeten ons niet alleen helpen, maar ook toekomstige generaties helpen om een goed leven te leiden.

Wat zijn de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling?

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen omvatten 17 specifieke doelstellingen en 169 subdoelstellingen, waarvoor alle 193 lidstaten van de VN verantwoordelijk zijn. Ze zetten zich allemaal in om de armoede en honger wereldwijd te beëindigen, ongelijkheden te verminderen, te zorgen voor goed onderwijs en een betere gezondheid voor iedereen, fatsoenlijke banen en meer banen, en duurzamere economische groei.

Wanneer werden de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld?

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn op 25 september 2015 op de VN-top in New York goedgekeurd door de staatshoofden en regeringsleiders van de wereld.

 

Copyright © Creativ Company