Was

Kaaswas is een ander modelleermateriaal dat zeer geschikt is voor het maken van sculpturen. Snijd de kaaswas met een platte kaasschaaf, maak zacht en vorm met je vingers, eventueel rond een draadskelet. Bekijk hieronder ons assortiment kaaswas.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Het perfecte materiaal voor de creatieve ziel

Als je graag je creativiteit de vrije loop laat en mooie figuren en andere dingen van nul maakt, dan werk je graag met kaaswax. Kaaswas is een zeer speciaal materiaal dat gebruikt kan worden voor het modelleren en veel goede eigenschappen heeft in vergelijking met andere modelleermaterialen.

Er zijn geen grenzen aan wat je ermee kunt maken Er zijn geen grenzen aan wat je ermee kunt maken. Dus als je lang genoeg hebt om iets nieuws te proberen en een goed idee hebt voor een beeldhouwwerk of figuur, biedt kaaswax je een middel om je fantasie door je vingers te laten stromen.

Daarom bieden we op deze pagina een gevarieerd assortiment kaaswaxen aan, met bijvoorbeeld verschillende kleuropties.

Wat is kaaswax?

Er is geen reden om te vrezen dat 'kaaswax' zo genoemd wordt omdat het gemaakt is van of ruikt naar kaas! Het heeft zijn naam ontleend aan de substane die het ook gebruikt om te bedekken.

Kaaswas is een vorm van paraffine die wordt aangebracht op harde kazen en heeft het voordeel dat het gemakkelijk te verwerken blijft nadat het op de kaas is aangebracht. Je kunt hem in een pan smelten, zodat je hem gemakkelijk over de kaas kunt gieten. 

Het doel is om de kaas te beschermen tegen externe bedreigingen zoals bacteriën en om het vocht van de kaas te behouden terwijl deze oud is en opgeslagen wordt.

Dat was het oorspronkelijke doel van kaaswax, maar het bleek eigenschappen te hebben die nuttig zijn voor alle creatieve hobbyisten die graag modelleren en vanaf nul dingen maken.

Kaaswas heeft het voordeel dat het gemakkelijk te plooien is onder normale temperaturen, wat een perfect kenmerk is voor het modelleren.

Daarom hoeft u kaaswas niet veel op te warmen om ermee te werken, omdat het flexibel is bij iets hogere kamertemperatuur. Bovendien ziet kaaswax er mooi uit, waardoor het ook een veelgevraagd materiaal is om mee te modelleren.

Hij heeft een mooi glanzend oppervlak, perfect voor elk figuur of beeldhouwwerk, waar de was een moderne, andere look aan je kunstwerk toevoegt.

Modelleren met kaaswax

Het maken van sculpturen e.d. is eenvoudig aan de slag. met kaaswas. U hebt er eerst een mooi blok van nodig en dan een goede platte kaassnijder, die u ook in het assortiment op deze pagina kunt vinden.

Je hebt een kaassnijder nodig om kleine stukjes was weg te snijden, zodat je er makkelijker mee kunt werken. Dit doe je specifiek door kleine snippers van je kaaswas te schrapen tot je een handvol kaas kunt verzamelen. Door de handwarmte wordt de was zachter en soepeler en kun je precies zo modelleren als je wilt.

Kaaswas wordt harder wanneer het je hand verlaat en weer op normale kamertemperatuur komt, maar het is een gevoelig materiaal. Zorg er dus voor dat je je kaaswascreaties niet aan te veel warmte blootstelt. Plaats ze niet boven een warme radiator of in direct zonlicht op een warme dag.

Maak je eigen mooie kaaswax figuren

heese wax is een optimaal materiaal voor allerlei modellen. Je kunt een figuur vormen van alleen kaaswax, maar omdat het breekbaar is, zijn de mogelijkheden om gedetailleerde kunstwerken op deze manier te maken beperkt.

Een andere populaire techniek is dus om je figuur rond een kader te bouwen. U kunt een frame maken van staaldraad of een andere draad, of u kunt kippendraad of iets dergelijks gebruiken op grotere oppervlakken.

Als je een kader van geschikte materialen hebt samengesteld, kun je er eenvoudig met je vingers je kaaswax omheen gieten. en opgewarmde kaaswas wordt zeer plooibaar en je kunt gemakkelijk fijne details rond de arm, het gezicht of de handen van je figuur vormen om uiteindelijk een gedetailleerd, elegant beeld te krijgen. Het frame versterkt bijvoorbeeld dunne delen, steunarmen en benen, wat zonder frame niet mogelijk zou zijn.

Met kaaswas en wat staaldraad heb je een schat aan modelleermogelijkheden en met die twee items op tafel voor je zijn er bijna geen grenzen aan de figuren, sculpturen en andere dingen die je kunt maken.

Je zelfgemaakte kaaswaxfiguren passen goed in een modern interieur, waar het mooie materiaal stijl en een stoer accent aan je interieur toevoegt.

Kaaswax is gemakkelijk, maar ook leuk om mee te werken. Daarom is het ook een goede activiteit om mee aan de slag te gaan als je oudere kinderen hebt die ook graag creatief bezig zijn en hun eigen kunstwerken van nul maken.

Laat je inspireren voor je volgende kaaswasproject

Als je creatief aan de slag wilt gaan met kaaswax, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het is een goed idee om op voorhand inspiratie op te doen, zodat je een duidelijk uitgangspunt hebt als je voor het eerst met kaaswax werkt.

Daarom hebben we veel ideeën verzameld over wat je met kaaswax kunt maken. Inspiratie voor uw volgende project vindt u in onze ideeëncatalogus, waar u kunt zien wat u kunt maken met kaaswas. Je vindt er gedetailleerde gidsen die je helpen om je eerste werk met kaaswax tot een succes te maken.

Als ervaren beeldhouwer met kaaswax kun je ook onze ideeëncatalogus gebruiken om inspiratie op te doen en goede ideeën op te doen voor je volgende project.

In de catalogus vindt u ook een boodschappenlijst voor elk project, zodat u gemakkelijk een sculptuur kunt maken. 

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present