Boetseren en gieten

Hier vindt u een ruime keuze aan materialen voor het modelleren en gieten - waaronder verschillende giet- en modelleerkleien. Zowel voor het maken van van zeep, het gieten van kaarsen, gieten in beton en gips of voor vormen met klei, modelleerwas, speksteen, Silk Clay en Foam Clay - om er maar een paar te noemen.

Boetseren en gieten
Gratis verzenddoos
Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 40,00
Levertijd is 3-4 werkdagen
Levertijd is 3-4 werkdagen

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

U hoeft geen metselaar te zijn om met beton te werken

Hier bij Creativ Company zijn er geen materialen, producten, kleuren, creatieve ambities of belangen die we voor één geslacht gereserveerd vinden. Als het om betonstorten gaat, mag geslacht of iets anders deze activiteit niet in de weg staan.

De enige uitzondering is leeftijd, omdat het niet aan te raden is om zeer kleine kinderen met beton te laten werken, omdat ze dingen kunnen eten of kauwen die niet voor dit doel zijn bedoeld. Afgezien van het feit dat betonstorten niet geschikt is voor de jongste kinderen, is dit een activiteit die de meeste mensen graag uitproberen.

We geven om zowel onze producten als om jou als klant. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je een goede winkelervaring hebt, ongeacht wie je bent en wat je bij ons koopt. Je hoeft geen metselaar of arbeider te zijn om met betonnen gietstukken te werken, en het is helemaal aan jou wat je wilt maken.

In onze webshop vindt u een goede selectie hobbybeton, en u kunt zelf kiezen of u hiervoor accessoires wilt kopen of niet.

Hoe giet u dan in beton?

Bij het storten in beton kunt u ervoor kiezen om dingen te gebruiken die u al hebt. Het moet gewoon een product zijn dat elastisch is, zodat je je eindproducten gratis kunt krijgen, of je moet iets gebruiken dat comfortabel aanvoelt bij het uit elkaar halen. Een oude houten kist die je wilt instorten, moet waarschijnlijk uit elkaar worden gehaald om het geharde beton vrij te krijgen.

Hobbybeton werkt heel goed als gewoon beton. In de emmer of bak met beton die u gaat gebruiken, vindt u instructies over het mengen en storten van uw deel beton.

Er zijn op dit moment verschillende goede instructievideo's op YouTube van verschillende mensen die je laten zien hoe je dingen in beton kunt gieten, dus je kunt ervan genieten om meer te leren door te zoeken naar 'casting' en 'hobby concrete' op YouTube.

Het verschil tussen professioneel beton en hobbybeton

Hoewel beton in principe hetzelfde product is, kan er een groot verschil zijn in zowel het type beton als de kwaliteit. Bij Creativ Company zetten we ons in voor goede en nuttige producten die geschikt zijn voor creatieve activiteiten en doe-het-zelfprojecten.

Veel 'professioneel' beton, nl. beton voor het gieten van vloeren en andere cruciale zaken moet lang worden uitgehard, terwijl het oppervlak van hobbybeton doorgaans in 24 uur droogt. Normaal beton droogt ook vaak na ongeveer 24 uur, maar het kan tot drie weken duren voordat een betonnen vloer volledig is uitgehard.

De tijd die de gietstukken nodig hebben om volledig uit te harden, hangt van een aantal factoren af. Deze variëren van de kwaliteit van het product en de mengverhouding tot de dikte van het object dat u giet en de vochtigheidsgraad, waar u uw gegoten beton ook plaatst, wat allemaal van invloed kan zijn op de uithardtijd.

Wat kun je maken met hobbybeton?

Er is niet veel dat je niet met hobbybeton kunt gieten. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen, omdat er dingen zijn die in hobbybeton kunnen worden gegoten, maar die gewoon veel beter zijn als ze van een ander materiaal zijn gemaakt. Zowel gebruiksvoorwerpen als decoratieve voorwerpen kunnen als betonnen gietstukken worden gemaakt. Dit omvat alles van betonfiguren voor de tuin tot kandelaars, betonnen schalen, adventskaarsen, impressies van voeten en handen, boekensteunen en nog veel meer.

Je kunt dus veel verschillende dingen maken met hobbybeton, en het is aan jou of je wilt dat het object zijn ruwe betonlook behoudt (grijze kleur) of dat je het oppervlak wilt schilderen. Je hebt ook de mogelijkheid om dingen te maken van beton met een volle kleur. Het enige wat u hoeft te doen, is een geschikte kleurstof kopen om in uw vloeibare beton te mengen.

Als het gaat om het schilderen van ruw beton in de typische grijze kleur, kunt u het oppervlak schilderen zodra het droog en gehard is.

Doe inspiratie op voor het maken van dingen met casting in onze ideeëncatalogus

Als u specifieke ideeën wilt zien voor wat u kunt gieten, vindt u veel voorbeelden in onze ideeëncatalogus. Onze ideeëncatalogus bevat prachtige foto's van de resultaten van de individuele ideeën en door verder op het idee te klikken, ziet u een leuke kleine gids die u kunt volgen, zodat u aan de slag kunt om uw eigen dingen in beton te gieten.

Onze uitgebreide ideeëncatalogus biedt veel andere suggesties dan alleen onze ideeën voor gieten, dus als je op zoek bent naar andere dingen om in te duiken, kun je ook veel andere creatieve mogelijkheden vinden voor bijvoorbeeld schilderen en tekenen, decoratie en zelfgemaakte sieraden.

Met een aantal van onze creatieve ideeën kun je één item uit beton gieten plus een ander materiaal, terwijl anderen je aanmoedigen om kleur te mengen in je betonmix voordat je gaat gieten. Veel van de instructies vereisen dat je een bepaald type mal erin kunt gieten, maar je kunt ook dingen gebruiken die je thuis kunt vinden. U kunt bijvoorbeeld een betonnen hand in een wegwerphandschoen van latex gieten.

Voordelen van het gieten van beton

Wanneer u ervoor kiest om zelf een betonnen gietstuk te maken, beslist u zelf wat u wilt maken, welke materialen u wilt gebruiken, of u uw beton van tevoren wilt verven of uw beton wilt verven zodra het is gegoten – of dat u de ruwe uitstraling liever wilt behouden. Als u een kant-en-klaar stuk beton koopt, heeft het voor u geen bijzondere betekenis, behalve dat het mooi is om naar te kijken.

Aan de andere kant, als je het zelf hebt gegoten, heeft het een hogere waarde voor jou vanwege alle herinneringen aan het maken ervan en als het resultaat echt goed is, kun je er trots op zijn. Als je veel betonnen gietstukken doet, kun je ze zelfs verkopen of geven aan vrienden, familie en collega's.

Dus naast het besparen van geld door zelf dingen uit het beton te halen, kun je ook je creatieve vaardigheden ontwikkelen en je huis of dat van anderen verrijken met iets wat je zelf hebt gemaakt. Het gieten van hobbybeton is ook iets wat je kunt doen met familie of vrienden.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present