Aquarelpotloden en krijt

Waterverfpotloden en aquarelkrijtjes worden aangebracht op aquarelpapier en kunnen vervolgens met water worden vervaagd om mooie kleuren en effecten te creëren. Kies uit verschillende soorten waterverfpotloden, aquarelkrijtjes en wateroplosbare waspastels. Neem een kijkje bij Gallery, een merk van aquarelkrijtjes van hoge pigmentkwaliteit voor studenten.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Teken met aquarelpotloden en schilder met aquarelkrijtjes

Aquarelpapier is niet alleen geschikt om op te schilderen met aquarelverf. Je vindt er ook aquarelpotloden en krijtjes die perfect zijn voor het maken van mooie, creatieve foto's en tekeningen.

Ondanks hun naam zijn aquarelpotloden anders dan gewone potloden. Vroeger bevatte het gekleurde deel van het potlood lood, maar geleidelijk werd het lood vervangen door bijvoorbeeld grafiet gemengd met klei. Bij aquarelpotloden bestaat de kern van het potlood uit aquarelverf. Waterverfkrijtjes zijn intussen eenvoudige stokjes van effen aquarelverf, met uitzondering van het papier dat eromheen gewikkeld is.

We hebben alle krijtjes en potloden verzameld voor gebruik met aquarelverf op deze bladzijde. Ze lijken allemaal op elkaar en het resultaat is min of meer hetzelfde, ongeacht het type. Op deze pagina vindt u een ruime selectie van zowel in water oplosbare krijtjes als potloden, en we verkopen merken als Neocolor, Gallery en Caran d'Ache.

Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren in zowel aquarelpotloden als aquarelkrijtjes, dus laat het kleurenpalet niet bepalen of je het ene type of het andere kiest. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus u bepaalt zelf aan welke u de voorkeur geeft. Beide zijn eenvoudig te gebruiken en veel mensen vinden het makkelijker om met dit type aquarelmedium te schilderen en tekenen dan met traditionele aquarelkleuren, die rechtstreeks op het papier worden geschilderd met een penseel.

Vaak kun je kiezen tussen veel potloden in één specifieke kleur of een verpakking met verschillende kleuren.

Drie verschillende manieren om met aquarelpotloden en aquarelkrijtjes te werken

Traditionele aquarellen zijn buizen of verfblokken die zijn ontworpen voor aquarelpapier en zijn bedoeld om vloeibaar te worden aangebracht, waarbij het penseel eerst in een glas water wordt gedompeld om de verf te helpen absorberen, die met natte penseelstreken op het aquarelpapier wordt aangebracht.

Deze traditionele manier om aquarelplaten te schilderen is uitgebreid met nieuwe methoden met behulp van aquarelpotloden of aquarelkrijtjes. Beide nieuwe methoden om aquarelverf te schilderen kunnen op drie verschillende manieren worden benaderd.

De eerste optie is om waterverfkrijtjes of potloden te gebruiken, net als gewone zachte pastels of potloden, en de afbeelding simpelweg een 'droge' look te geven door de kleuren niet met water te mengen.

We raden je echter aan om water te gebruiken om de verf op te lossen, omdat je dan een goed kleurenspel krijgt en het water de verf ook laat uitstromen.

Er zijn twee verschillende manieren om met aquarelpotloden of krijtjes te tekenen of te schilderen. Eerst kun je alleen schoon water op het papier aanbrengen en er vervolgens verf of teken op aanbrengen om de kleuren te laten stromen. Je kunt ook tekenen of schilderen zoals je dat normaal zou doen en dan met een schoon penseeltje met water op je mooie kleuren schilderen.

Of je de afbeelding nu een traditionele aquarellook wilt geven of liever de afbeelding wilt behouden zonder water toe te voegen, is helemaal aan jou. Alle drie de manieren om met aquarelkrijtjes of potloden te werken zijn volledig acceptabel, dus kies gewoon de aanpak die je verkiest. Het gebruik van deze laatste aanpak biedt echter voordelen, omdat u zo de beste controle hebt over het proces en dus een betere kans hebt om het gewenste resultaat te bereiken.

Goede tips en ideeën voor tekenen en schilderen met aquarelpotloden of krijtjes

De eenvoudigste manier om aquarelafbeeldingen te maken met aquarelkrijtjes of potloden is om het basismotief dat je eerst op het papier wilt maken, te tekenen of te schilderen. Vervolgens kun je voorzichtig water aanbrengen door met een penseel en schoon water op de mooie kleuren te schilderen. Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste methode om te kiezen of u het kenmerkende vloeiende effect wilt bereiken.

Er zijn veel manieren om met aquarelpotloden te tekenen en schilderen, maar er zijn tips en trucs die het proces makkelijker kunnen maken. Het is vooral handig om een eenvoudige introductie te krijgen tot aquarelschilderen als je nog niet zo creatief bent met deze hobby. Iedereen moet ergens beginnen, maar hopelijk kunnen we je hiermee helpen.

De eerste tip die we hebben, gaat over de dikte en kwaliteit van het papier. Als je sterk aquarelpapier met een goede structuur gebruikt, kun je makkelijker met het beeld werken als het nat is. Dikker aquarelpapier kan de vloeistof gemakkelijk absorberen zonder te knikken. Het is het makkelijkst om met een plat oppervlak te werken, dus zowel het papier als wat je erop legt zijn belangrijk.

Onze andere tip gaat over het oppervlak waaraan u wilt werken. Of je nu veel water of een beetje water gebruikt om je aquarelbeeld te maken, het risico bestaat dat de vloeistof, en daarmee de verf, door het papier en in het oppervlak eronder dringt. Het is dus een goed idee om je oppervlak te beschermen als het bijvoorbeeld van hout is gemaakt. Je kunt een waterdichte mat maken met behulp van een lege plastic documenthoes en deze onder je afbeelding leggen.

Om te voorkomen dat je aquarelafbeelding beweegt, kun je hem voorzichtig met afplakband op het matje plakken, zodat je er niet bang voor hoeft te zijn dat hij omhoog of omlaag glijdt.

Lees meer over tekenen en schilderen met aquarelpotloden en aquarelkrijtjes

Hier bij Creativ Company zijn we zoveel meer dan een fantastische selectie van creatieve artikelen, hobby-artikelen en andere producten. We zijn er ook trots op dat we inspirerende en informatieve artikelen aanbieden. In onze blog vind je een groot aantal gidsen en andere inspirerende artikelen.

Naast onze vele spannende posts in onze blog, kun je ook dieper ingaan op al onze creatieve ideeën. Je vindt er ook individuele handleidingen voor technieken zoals het gebruik van aquarelpotloden. Voor specifieke instructies voor het gebruik van beide soorten producten klik je op Hoe teken je met aquarelpotloden op papier of Hoe schilder je met aquarelkrijtjes op papier.

In deze twee artikelen vind je stap voor stap een goede basis om mooie aquarelfoto's te maken.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present