Potloden, houtskool en krijtpastels

Hier vind je een ruime keuze aan potloden, houtskool en zachte pastelkleuren voor gebruik op school en hobbyprojecten. Keuze uit een groot assortiment potloden, waaronder HB-potloden en tekenpotloden. We bieden ook een selectie van sets voor schetsen en tekenen, plus hoogwaardige zachte pastels van studentenkwaliteit met een hoge pigmentbelasting.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Een breed scala aan schrijf- en tekentools, zoals potloden, houtskool en zachte pastelkleuren

We verkopen een breed scala aan producten voor schrijven en tekenen. Je vindt er gewone potloden voor school, hobby en kantoorgebruik, en hun hardheid varieert van zacht tot hard. De hardheid geeft aan hoeveel grafiet elk potlood bevat. Hoe zachter het lood, hoe hoger het grafietgehalte. Een zacht potlood kan tot 90% grafiet bevatten, terwijl een hard potlood slechts ongeveer 20% bevat.

Potloden hebben echter weinig te maken met lood, omdat moderne potloden meestal een mengsel van grafiet en klei bevatten. In het verleden werd het grafietmengsel beschouwd als lood, omdat grafiet sterk lijkt op dit zachte maar gevaarlijke metaal. Omdat potloden geen lood bevatten, kun je veilig een potlood gebruiken zonder bang te zijn voor loodvergiftiging als je met de punt gaat prikken.

Of je nu graag tekent of niet, op deze pagina vind je zowel zachte pastelkleuren als houtskool. We verkopen producten van verschillende merken en je kunt kiezen tussen de drie soorten teken-/schrijftools of iets kopen uit elke categorie, zodat je een goede selectie hebt.

Welke schrijf- of tekentool kies je?

Moderne technologie heeft het vandaag mogelijk gemaakt om rechtstreeks op de computer beelden te tekenen en te schilderen als digitale kunst, maar er is iets bijzonders aan het gebruik van je handen en het werken met fysieke schrijf- en tekentools. Het gebruik van een tablet om digitale kunst te maken is een goed compromis tussen het eenvoudige en intuïtieve tekenproces en de conversie naar een digitale tekening.

Maar voor iedereen die het tekenen op de computer en andere digitale kunst niet heeft omarmd, en voor iedereen die liever niet op een tablet tekent, is het een heel goede oplossing om met potlood, houtskool of zachte pastels op papier te werken.

Alle drie soorten teken- en schrijfinstrumenten hebben voor- en nadelen. Potloden gaan vrij lang mee als het grafiet hard is, en gaan aanzienlijk minder lang mee als het grafiet zacht is. Potloden gaan over het algemeen lang mee in vergelijking met houtskool en zachte pastels, maar het nadeel is dat ze af en toe moeten worden geslepen.

Het gebruik van houtskool heeft ook voor- en nadelen. Twee grote nadelen zijn dat het veel rommel maakt en dat het bijvoorbeeld gemakkelijk afveegt. Het voordeel van tekenen met houtskool is dat het niet zo moeilijk is om fantastische, effectieve afbeeldingen te maken en je kunt je tekening altijd verzegelen met een fixeerspray om te voorkomen dat hij overal wegwrijft. Gelukkig verkopen we dit ook hier in onze webshop.

En last but not least is er de zachte pastel. Dit medium is het beste om te tekenen en wordt meestal verkocht in verpakkingen met verschillende kleuren. Over het algemeen zijn zachte pasteltinten gekleurd krijt waarmee je kunt tekenen en schilderen. Ze vormen een perfecte combinatie van de levendige kleur van de verf en de precisie van een potlood. Een nadeel is dat de kleuren na verloop van tijd kunnen vervagen en dat je mogelijk meerdere lagen moet tekenen/schilderen om de gewenste kleur te verkrijgen.

We hebben ook een reeks accessoires voor potloden, houtskool en zachte pastelkleuren

Hoewel op deze pagina de nadruk ligt op potloden, houtskool en zachte pastelkleuren, kun je ook accessoires vinden die je met deze tekentools kunt gebruiken. Relevante accessoires zijn bijvoorbeeld een papieren stobbe voor het mengen van houtskool of een gekneusde gum, die wordt gebruikt om houtskool- of pasteltekeningen te wissen en/of negatieve details toe te voegen.

Je vindt er ook een fixeermiddel dat je kunt spuiten op foto's met houtskool of zachte pastelkleuren. Ga voor puntenslijpers en gummen naar de categoriepagina voor pennen, potloden en schrijfpennen.

Kijk eens rond en ontdek wat je interesseert in ons brede assortiment tekenaccessoires en potloden, zachte pastelkleuren en houtskool.

Het plezier van tekenen en schilderen

Als je met je handen werkt om iets unieks te creëren, zal het eindresultaat sentimentele waarde hebben, zowel voor jou als voor de persoon aan wie je het geeft. Het is een geweldig gevoel om je tijd op een constructieve manier door te brengen en iets te maken dat anderen blij kan maken.

Het is aan u of u korte of lange tijd aan deze creatieve inspanningen besteedt, en u kunt tekenen of schilderen in het bedrijf van anderen of alleen. Er zijn veel mogelijkheden om creatief te zijn. Hoe goed de uiteindelijke foto ook is, je hebt iets waar je trots op kunt zijn omdat je het zelf hebt gemaakt. Belangrijk is dat je je tijd doorbrengt op een manier die volgens jou zinvol is.

Als je het geluk hebt dat anderen de tekening of afbeelding die je hebt gemaakt bewonderen, kun je deze aan de persoon geven, waarna de afbeelding of tekening aan hun kinderen kan worden doorgegeven.

Om het meeste uit je foto's te halen, is het de moeite waard om te overwegen om ze te bevestigen en waar je ze wilt ophangen. Houtskooltekeningen moeten idealiter met spray worden bevestigd, terwijl tekeningen in zachte pastelkleuren het beste ergens worden opgehangen waar geen direct zonlicht is.

Goede ideeën voor tekeningen met potloden, zachte pastelkleuren en houtskool

Bij het tekenen en schilderen kun je je fantasie gebruiken en iets abstracts maken, of iets tekenen of schilderen dat je kunt zien. Een foto van een landschap kan er echt goed uitzien in kleurrijke zachte pastelkleuren, terwijl portretten die een goede gelijkenis van vrienden en familie vastleggen goed werken in houtskool of als een potloodtekening.

Natuurlijk kun je alles tekenen wat je kunt observeren of bedenken, maar als je je een beetje overweldigd voelt door de mogelijkheden, kun je altijd een schets maken van een figuur uit een hand of een miniatuur etalagepop.

U kunt ook onze ideeëncatalogus raadplegen. In onze uitgebreide ideeëncatalogus vind je ideeën voor allerlei creatieve activiteiten, waaronder suggesties voor wat je kunt tekenen met zachte pastelkleuren en inspiratie voor foto's die je kunt maken met houtskool.

Een potlood is meestal maar een potlood, dus we zijn er zeker van dat je zelf kunt bedenken wat je met dit veelzijdige hulpmiddel kunt tekenen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present