Linoleum drukplaten

Blader door onze selectie van linoplaten voor het printen van lino's. Linoplaten worden gebruikt om patronen te snijden, zodat je ze als reliëf kunt gebruiken. Kies tussen hard en zacht linoleum.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Ons assortiment linoblokken

Op deze pagina hebben we onze selectie van linoblokken verzameld, die verkrijgbaar zijn in zowel een harde als een zachte versie. De harde versies vereisen iets meer inspanning en zijn daarom zeer geschikt voor volwassenen.

Onze linoblokken zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes, maten en kleuren. We verkopen zowel individueel als in bulkverpakkingen die kosteneffectiever zijn. Haast je en koop je linoblokken, zodat je snel aan de slag kunt met je creatieve project.

Een linoblok is gemaakt van hars, limoen, lijnzaadolie en houtmeel. Onder deze laag bevindt zich een robuust en grof canvas dat geweven is van de plantaardige vezels van de juteplant.

Hoe gebruik je linoblokken?

Hebt u al eerder geprobeerd linoleum te printen? Is het antwoord nee, dan is het hoog tijd om deze prachtige decoratie uit te proberen. Omdat je op deze manier ongelooflijk mooie kunstwerken kunt maken. Linoleumprinten is een mooie en eenvoudige druktechniek waarmee u na elkaar prachtige grafische prints kunt maken.

Linoblokken zijn het eerste wat je nodig hebt als je linoleumprinten wilt uitproberen. Hieronder hebben we een stapsgewijze gids voor linoleumprinten gemaakt. Je zult zien dat het linoleenblok centraal staat in het proces.

 • U kunt linoleum niet printen zonder een blok. Voor het snijden en snijden van een prachtig motief wordt een linoblok gebruikt.

 • Vervolgens brengt u blokdrukinkt aan op de verhogingen van het blok. Laat de inkt er helemaal overheen lopen, zodat je geen hoekjes en gaten mist. Hier moet je gefocust blijven en wat geduld hebben. Als het niet goed wordt gedaan, riskeert u slechte resultaten te behalen.

 • Als de inkt overal is, moet het motief op een stuk papier of stof worden overgebracht. En voila, je hebt nog een mooi kunstwerkje over dat je aan de muur kunt hangen of cadeau kunt geven. Vergeet niet dat het beeld omgekeerd wordt als een spiegelbeeld wanneer u de inkt op de stof drukt.

Tip! Denk eraan om een stuk stof of papier te kiezen dat de inkt goed kan verwerken, zoals een stuk stof dat goed absorbeert en waar de inkt blijft. Klik hier voor onze selectie stoffen.

Hebt u de moed om linoleumprinten uit te proberen, nu we u het proces hebben laten zien? Maak je geen zorgen. Het is een creatief project dat je eenvoudig kunt beginnen. Je hebt maar een paar tools nodig. U hebt de volgende items nodig voordat u linoleumprinting kunt uitproberen:

 • Lino blocks, waarvan je een grote selectie op deze pagina vindt
 • Linomes
 • Blokdrukinkt
 • Lino Roller
 • Papier, karton of stof

Al deze tools zijn natuurlijk beschikbaar bij Creativ Company, zodat je ze allemaal samen kunt kopen en binnen een paar werkdagen kunt laten leveren.

Een creatief project voor zowel kinderen als volwassenen      

Het produceren van linoleumprints is een ongelooflijk leuk en gezellig project dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Ze kunnen op veel verschillende manieren en vormen worden ontworpen en u kunt het vaardigheidsniveau van uw project bepalen.

Als je je kinderen laat meedoen, denk er dan aan om een beetje voorzichtig te zijn. Laat ze ideeën bedenken voor motieven en patronen terwijl u het snijwerk doet om letsel te voorkomen. Vergeet ook niet een schort te dragen bij het maken van deze prachtige items van de lino block art. De inkt kan snel een rommeltje maken, dus trek een schort aan zodat het niet over je kleding heen komt. Een goede tip is ook om wegwerphandschoenen te dragen, zodat je geen inkt op je vingers krijgt.

Maak je eigen unieke kunstwerken

De mogelijkheden zijn eindeloos bij het maken van linoleumprints en je kunt je eigen unieke en zelfgemaakte motieven maken op zowel stof als papier.

In onze uitgebreide linoleumdruk. Hieronder vindt u echter een aantal goede voorbeelden die u kunnen inspireren:

 • Unieke uitnodigingen Dit is ideaal voor een bruiloft waarbij je als koppel je eigen motief kunt maken dat jou als koppel kenmerkt.

 • Mooie kleding. In ons assortiment vind je een rijkdom aan verschillende kant-en-klare stoffen, waaraan je je eigen persoonlijke touch kunt toevoegen met linoleumprints.

 • Het klassieke kunstwerk. Je kunt natuurlijk ook een klassiek kunstwerk maken op een A4-papier of karton dat je vervolgens kunt omlijsten en aan de muur kunt hangen. Zo geef je je interieur een unieke touch.

In feite kan alleen uw verbeelding linoleumprinten beperken. Experimenteer en probeer verschillende methoden uit.

Een klassieke en oude vorm van vakmanschap

De techniek achter linoleumprinten is oud en is eigenlijk afgeleid van de klassieke houtuitsnijdingen uit de jaren 1300. Als kunstvorm werden linoleumprints in het begin van de 20e eeuw populair toen grote internationale kunstenaars zoals Pablo Picasso en Henri Matisse met het materiaal begonnen te werken. Deze kunstvorm verspreidde zich snel over de hele wereld en wordt vandaag nog steeds gebruikt door veel gevestigde kunstenaars.

Tot op de dag van vandaag is linoleumprinten nog steeds erg populair en veel schoolkinderen kennen het uit de kunstklasse. Deze kunstvorm is ook te zien op veel moderne en trendy posters – maar je kunt ook je eigen linoleum posters maken met behulp van materialen van Creativ Company.

Linoleumprinten duurt nog vele honderden jaren later. Het is waarschijnlijk een van die grafische printmethoden die nooit uit de mode zal raken. Je kunt de kunstvorm naar wens vormgeven en hij is geschikt voor alle leeftijden. Of je nu een kind of een professionele kunstenaar bent, je kunt tijd doorbrengen voor de linoletjes. Deze kunstvorm biedt ongelofelijk veel mogelijkheden en je hoeft je er alleen maar in onder te dompelen. Het voordeel van linoleum is ook dat het een relatief goedkoop materiaal is en dat u niet veel hulpmiddelen hoeft te bezitten voordat u kunt beginnen met leuke en creatieve activiteiten.

Hier volgt een korte inleiding over de geschiedenis van linoleumprinten tot nu toe.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present