Kunstschilderspenselen

Ontdek hier ons uitgebreide assortiment kunstenaarskwasten. Kunstenaarskwasten zijn zeer goede kwasten met zowel nylon als varkensharen. Het zijn uitstekende allround kwasten die zowel voor dunne als voor stroperige verfsoorten kunnen worden gebruikt. Kies uit veel verschillende maten en typen. Kwasten worden zowel afzonderlijk als in sets met meerdere kunstenaarskwasten verkocht.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Een beknopte handleiding voor het kiezen van een borstel

Weet je niet zeker welke borstel je moet kiezen? Lees verder en wij begeleiden u. Omdat er enkele parameters zijn die in overweging moeten worden genomen.

 • Ronde, scherpe of platte borstelkop? Dit hangt af van waarvoor je de kwasten nodig hebt.

  • De platte borstelkop is ideaal voor het schilderen van grotere oppervlakken en zorgt voor een uniforme uitstraling.
  • De ronde borstelkop is ideaal voor dunne lijntjes en kleinere details, omdat hij extra verzorging biedt.
  • De scherpe borstelkop, ook wel de schuine borstelkop genoemd, is ideaal voor streken die fijn en perfect moeten worden uitgedrukt.

In het assortiment hebben we ook waaierkwasten die je schilderij of tekening een volledig unieke look geven. Door de waaiervormige borstel worden de haren verspreid, waardoor het bijzonder geschikt is om kleuren op je kunstwerk te mengen.

 • Nylon haren of borstelharen? Over het algemeen kan kunsthaar meer slijtage verdragen dan natuurlijk haar en daarom is het van nature duurzamer en bestendiger dan borstels met bijvoorbeeld borstelharen. Nylon/kunsthaar werkt goed op ruwe en ruwe oppervlakken. Natuurlijk haar is zachter en past op oppervlakken met een fijnere textuur – een penseelstreek met natuurlijk haar zorgt vaak voor een meer uniforme look. Houd er rekening mee dat borstels met natuurlijk haar na verloop van tijd sneller hun haar verliezen.

Ons assortiment zit dus boordevol verschillende soorten borstels. Elke kwast is ontworpen met het oog op verschillende verftaken en het gekozen type verf. In ons assortiment vind je aquarelpenselen, lakkwasten en vele andere soorten kwasten voor kunstenaars en amateurs.

Vergeet niet dat u altijd meer kunt weten over elke borstel door op de productbeschrijvingen te klikken. Hier wordt u geïnformeerd over exacte specificaties en het gebruik van materialen. Anders kunt u altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice die al uw vragen over borstels kan beantwoorden.

We verkopen onze kwasten afzonderlijk en ook in bulkverpakkingen. Sommige pakketten bevatten tot 100 penselen, zodat je voor elke schildersituatie een penseel hebt. Als je kwasten in bulk koopt, heb je de mogelijkheid om je favoriete kwast te vinden en de kwast die je het beste resultaat geeft.

Goed borstelonderhoud

Net als alles is het belangrijk dat je je kwasten goed verzorgt en goed onderhoudt. Zo haalt u het beste uit de borstels en kunt u ze nog vele jaren gebruiken. Natuurlijk zijn onze kwasten van Creativ Company altijd van goede kwaliteit, maar het is altijd een goed idee om gewoontes te oefenen die de levensduur van je kwasten verlengen.

Het juiste onderhoud hangt natuurlijk af van het type borstel dat u kiest. In de regel bevat elke productbeschrijving een schriftelijke beschrijving van hoe elke individuele borstel het beste kan worden gereinigd. Sommige kwasten vereisen meer reiniging dan andere – en dat hangt natuurlijk ook af van het type verf dat wordt gebruikt. In het algemeen is er meer werk nodig om kwasten te reinigen die met acrylverf zijn gebruikt.

Drie tips voor het reinigen van je kwasten:

 • Reinig de borstels altijd als ze nog nat zijn. Als de verf te veel uithardt, kan het proces al snel bemoeilijken.

 • Wees geduldig – het kost tijd om de borstels schoon te maken, omdat er veel kleur tussen de haren kan verstoppen. Knijp in het penseel om er zeker van te zijn dat je alle verf eruit hebt gehaald.

 • Borstelen de haren na het reinigen? Als dat wel het geval is, kun je de kleine stukjes afplakband eromheen wikkelen, zodat je de haren weer in elkaar zet.

 • Bewaar de borstels rechtop in een pot met de haren naar boven, zodat de borstels hun beste vorm behouden – en je kunt er lang van genieten.

Het essentiële instrument van de kunstenaar

Een goed penseel is een must als je graag verft. De borstel helpt om het eindresultaat van het werk te bepalen. Penselen zijn een leuke plek om geld te besparen, omdat ze helpen om te bepalen of je kunstwerk een succes wordt of niet.

Een penseel is niet alleen een penseel, het is het belangrijkste gereedschap van de kunstenaar. De meeste mensen die het schilderen hebben geprobeerd, weten hoe belangrijk kwasten zijn. Daarom kan het ook een goed idee zijn om verschillende soorten kwasten te kopen, zodat je er veel kunt kiezen.

Alle schilderspenselen in onze webshop zijn van zeer goede kwaliteit en zeer duurzaam. Gelukkig betekent dit niet dat de prijzen torenhoog zijn – je zult ook merken dat al onze kwasten redelijk geprijsd zijn.

Bij Creativ Company verkopen we verschillende merken die gespecialiseerd zijn in de productie van kwasten. Dit helpt ook om de kwaliteit te verbeteren, want je bent altijd verzekerd van goede artistieke penselen als je in onze winkel shopt. Koop vandaag nog je nieuwe schilderspenselen – of voeg ze meteen toe aan je verlanglijstje.

Vergeet het palet niet!

Nu je je nieuwe favoriete kwasten hebt gevonden, moet je ook door ons assortiment bladeren voor ander schildergereedschap – we beloven dat je niet teleurgesteld zult zijn. Ons assortiment zit boordevol gereedschap voor de fervente schilder. Zoek hier ons assortiment  en vul je winkelmandje. Vergeet niet dat we gratis verzending aanbieden voor aankopen boven DKK 399, dus er is geen excuus om naar hartelust te shoppen.

Het beste vriendje van de kwast is het palet, zodat je kleuren kunt mixen en matchen. We hebben verschillende soorten paletten in ons assortiment – in plastic, hout en niet in het minst in varianten voor eenmalig gebruik. Als je met verschillende uitdrukkingen wilt spelen op je volgende schilderij, raden we je aan om in een schuimborsteltje en sponsjes te investeren die een heel andere look geven.

Veel plezier met schilderen! - en vergeet niet dat als u nog vragen hebt over onze kunstborstels of een van onze andere productcategorieën, u natuurlijk altijd contact kunt opnemen met onze bekwame en competente klantenservice, die klaar staat om u te helpen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present