Magneetverf

Magnetische verf wordt gebruikt om een magnetisch oppervlak te creëren. De verf is van ferrometaal, omdat er ijzerstof in zit. Magneetverf kan rechtstreeks op de muur worden aangebracht en kan worden gebruikt om een notitiebord te maken met magneten.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Verleg de grenzen met creatieve magnetische verf

Magnetische verf (ferroverf) vertegenwoordigt een andere en leuke manier om verf te gebruiken, zodat je nieuwe hobbyprojecten kunt uitvoeren. Het bevat deeltjes ijzerstof die het magnetische effect geven. Voor een goede magnetisering wordt aanbevolen om minimaal drie lagen magnetische verf op het oppervlak aan te brengen. Het is ook een goed idee om de verf tussen elke laag 24 uur te laten drogen. Houd er rekening mee dat dit type verf dikker is dan normale hobbyverf.

Maar waar kun je eigenlijk magnetische verf voor gebruiken? Er zijn veel opties en zo'n ijzerrijke verf kan zowel door volwassenen als door kinderen worden gebruikt. Enkele van de meest voor de hand liggende ideeën zijn:

  • Wandoppervlakkenschilderen - Met magnetische verf kun je bijvoorbeeld kleine en grote oppervlakken van een keuken- of badkamerwand schilderen. Door het magnetische oppervlak is het eenvoudig om kindertekeningen, to-dolijstjes of iets anders direct aan de muur te bevestigen, zodat iedereen in het huishouden een overzicht heeft.
  • Zelfgemaakt magnetisch prikbord - Je kunt er ook voor kiezen om je eigen zelfgemaakte magnetisch bord te maken van ferroverf. Het voordeel van een zelfgemaakt magnetisch prikbord is dat je het in de juiste maat kunt maken voor je keuken, kantoor, enz.
  • Andere oppervlakken voor plezier en spel - Er zijn geen grenzen aan wat je kunt doen met ijzerhoudende verf. Je kunt kleine plankjes maken om lekker in te spelen, bijvoorbeeld als je kinderen op school willen spelen voor alle poppen en teddyberen. Daarnaast kun je magnetische verf op andere oppervlakken gebruiken: in een speelhuis of in de kinderkamer. Alleen uw verbeelding bepaalt waar en hoe u uw magnetische verf kunt gebruiken.
  • Opslag van naainaalden, punaises, enz. - Een magnetisch oppervlak in een werkplaats, schuur of thuiskantoor kan worden gebruikt om kleinere metalen voorwerpen vast te houden, zoals naainaalden, punaises of veiligheidsspelden. Zo hebt u ze altijd bij de hand wanneer u ze nodig hebt.

Gebruik ijzerhoudende verf om de ruimte in huis te organiseren

In een drukke en hectische werkdag kan het leuk zijn om een gedeeld prikbord te hebben waar alles van to-dolijstjes tot maaltijdplannen voor het hele gezin kan worden opgesteld. Wilt u een groot oppervlak om mee te werken zonder gaten in de muur te hoeven boren? Dan is het een goed idee om een deel van de muur te beschilderen met ijzerhoudende verf om een magnetisch effect te bereiken alsof je je eigen magnetische prikbord maakt.

IJzerhoudende verf kan veel zin hebben in ruimtes zoals de keuken of het kantoor. In de keuken kan het leuk zijn om een magnetische wand te hebben, omdat het vooral in kleine keukens moeilijk kan zijn om ruimte te vinden voor een vrijstaand bord. Magnetische verf laat je toe om je muurruimte optimaal te benutten. Maar een magnetische muur hoeft niet alleen voor praktische doeleinden te zijn, maar kan ook worden gebruikt als decoratie en biedt voldoende ruimte om je eigen DIY-projecten of die van je kinderen op te hangen. Als je eenmaal een magnetisch oppervlak in huis hebt, kun je ook beginnen met het maken van je eigen magneten met je eigen pictogrammen voor een familielid, smileys of kerstdecoraties. Alle benodigde accessoires vindt u hier in onze online shop.

Geef je huis een zelfgemaakt magnetisch prikbord

Als alternatief voor een magnetische wand kan een magnetisch prikbord van ijzerhoudende verf worden gemaakt om in elke kamer van het huis op te hangen: in de kinderkamer of in de keuken of thuiskantoor. Een zelfgemaakt magnetisch prikbord kan een goede manier zijn om meer structuur aan je huis toe te voegen en in de kinderkamer kan het worden gebruikt om een overzicht te creëren van de agenda van je kind, klussen thuis, enz.

Voordat je je eigen magnetische prikbord met magnetische verf maakt, is het belangrijk dat je de grootte van het bedoelde bord meet. Het voordeel van het maken van een zelfgemaakt magnetisch prikbord is dat je creatief kunt zijn als het gaat om vorm, grootte, staan of wandmontage. De mogelijkheden zijn eindeloos en geven het bord je eigen unieke look.

Een zelfgemaakt magnetisch prikbord met ferroverf kan voor veel dingen in het dagelijks leven worden gebruikt: het plannen van een werkdag, het voorbereiden van een maaltijdplan, overzicht van zakgeld, to-dolijstjes, dagelijkse klusjes en nog veel meer. Daarnaast kunt u magnetische prikborden gebruiken voor herinneringen, boodschappenlijstjes, foto's, ansichtkaarten en alles wat niet op de deur van de koelkast past. En last but not least kun je hem met een mooi zelfgemaakt montuur onderdeel maken van je interieur.

Je kunt ook samen met je kind een zelfgemaakt magnetisch prikbord maken als onderdeel van een verkleedfeestje, carnaval of soortgelijke evenementen. Als je kind bijvoorbeeld gekleed is als robot of koelkast, is het extra cool om ferroverf te gebruiken om een magnetisch oppervlak op je buik te creëren waar magneten en andere metalen voorwerpen aan kunnen worden bevestigd. Daarnaast kun je een zelfgemaakt magnetisch prikbord cadeau geven aan een bijzonder iemand.

We geven je veel inspiratie voor nieuwe DIY-projecten

Bij Creativ Company willen we het beste kader creëren voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden om hun creativiteit te kunnen ontwikkelen. Daarom kun je hier op onze website naar een breed scala aan producten en ideeën zoeken: zo kun je altijd inspiratie opdoen voor je komende doe-het-zelfproject. Met onze zoekfunctie bovenaan de pagina kun je op zoek gaan naar ideeën voor projecten met magnetische verf, anders dan een zelfgemaakt magnetisch prikbord.

Op onze website vindt u ook een selectie van ideeëncatalogi waar u kunt duiken in een wereld van creatieve projecten. We hebben onder andere verschillende catalogi op basis van de feestdagen van dit jaar en wisselende seizoenen, dus er is het hele jaar door iets te doen.

Hebt u vragen over het gebruik van onze magnetische verf op specifieke oppervlakken? U kunt ons altijd om advies vragen, zodat u zeker weet dat u uw creatieve projecten tot een goed einde kunt brengen.

Bestel nu ijzerhoudende verf en u kunt rekenen op een snelle levering binnen 3-5 werkdagen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present