Merinowol

We hebben een breed assortiment van 100% merinowol voor vilten en spinnen. Vind hier merinowol in een consistent hoge kwaliteit van Zuid-Amerikaanse merinoschaap. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan kleuren en de merinowol kan afzonderlijk of in verpakkingen met verschillende kleuren worden gekocht.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Prachtige wol voor hobby en knutselwerkjes

Of je nu wollen tops en garen gebruikt voor kerstdecoratie of schattige knuffeldieren, of je eigen warme kleding maakt, het begint allemaal met de natuurlijke grondstof, namelijk de wol. En de keuze voor wol is niet onbelangrijk.

Niet alle wolsoorten zijn geschikt voor alle doeleinden en de kwaliteit van de verwerking moet ook van topkwaliteit zijn.

Met onze selectie van prachtige, fijne merinowol ben je op alle fronten volledig bedekt.

inclusief de kleuren. Van gebroken wit en zwart tot turquoise en kerstrood – wat je ook nodig hebt voor je volgende project, wij hebben de wol die erbij past.

Dit is 100% merinowol van Zuid-Amerikaanse schapenkoppels en de superfijne, zachte kwaliteit zal voelbaar zijn in het werk en alles wat je doet met de wol.

Merinowol staat bekend om zijn hoge kwaliteit en goede eigenschappen. Het is een zeer populair materiaal voor het breien van winterkleding voor de koudere regio's, het voelt comfortabel aan op de huid en voelt prettig aan.

Als je geïnteresseerd bent in vilt of het wilt uitproberen, is merinowol zeker het materiaal dat je nodig hebt. Op deze pagina kun je veel meer lezen over alle spannende dingen die je kunt doen met natuurlijke wol en vind je veel goede ideeën en inspiratie voor de creatieve momenten.

Wat is merinowol?

Wat de merinowol onderscheidt, is de vezeldikte van de afzonderlijke wollen haren, die extra fijn zijn. Dit kan veel goede kwaliteiten toevoegen aan het garen dat van de wol is gemaakt.

Het is bijvoorbeeld zeer goed in het vasthouden van warmte. Kleding van hoogwaardige wol heeft ook goede vocht- en vuilafstotende eigenschappen. Al met al is merinowol een goede voorwaarde voor het creëren van textielproducten die duurzaam en duurzaam zijn en in veel contexten kunnen worden gebruikt.

Merinowol heeft zijn naam van het schapenras waar het vandaan komt. Het is afkomstig uit Spanje, maar tegenwoordig, met zijn ultrafijne wolkwaliteit, is het ras populairder geworden in een groot deel van de wereld, waaronder Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Amerika, waar er lange tradities zijn van het leveren van hoogwaardige wol voor stoffen en kleding.

Spin je eigen garen

Draaien is een van de oudste vormen van textielverwerking. Het is een manier om natuurlijke wol te maken tot garen. Vandaag de dag gebeurt dat natuurlijk mechanisch. Maar traditioneel met de hand draaien kan eigenlijk als hobby worden gekweekt. Bovendien kun je je eigen garen maken voor het handgemaakte werk.

Het met de hand spinnen gebeurt door de vezels uit te rekken en ze te draaien, te rollen of in elkaar te wrijven tot draden van de gewenste lengte en dikte, wat we garen noemen. De distaff, of spoel, is daarvoor het traditionele hulpmiddel, maar het kan ook heel eenvoudig en bijna zonder technische hulpmiddelen worden gedaan.

Knitwear en wollen producten gemaakt van handgesponnen garen hebben een mooie, rustieke en natuurlijke look die ideaal is voor warme wintertruien en mutsen in bijvoorbeeld het Scandinavische klimaat.  De merinowol die je hier kunt kopen is hiervoor ideaal. Zelfs als je alleen maar op een natuurlijke, authentieke manier garen wilt maken.

De vezels van de wollen ballen in ons assortiment worden van tevoren gekamd en verzameld in zogenaamde tops, zodat ze gemakkelijk uit de binding kunnen worden gehaald en direct kunnen worden gebruikt.

De beste wol voor alle soorten vilt

Vilt dekt een ongelooflijk aantal dingen af en er is nauwelijks iets wat je niet kunt doen met viltwol, van kleine kerstmuizen tot hele winterjassen. Het is een echt veelzijdige vorm van handwerk die nooit eentonig wordt en je creativiteit echt laat ontvouwen.

Vilten is ook zeer geschikt voor creatieve momenten en hobbyprojecten waarbij iedereen moet kunnen meedoen. Net als bij alle andere dingen is oefening ook perfect als het gaat om gevoel, maar de methoden zijn eenvoudig en de mogelijkheden worden snel duidelijk, zodat je kunt zien wat je wilt doen en onderweg nieuwe goede ideeën kunt opdoen.

Voor hobbyliefhebbers heeft merinowol het speciale voordeel dat het bijna perfect is om te vilten. De zeer fijne vezels die de wol zijn goede isolerende vermogen geven, zorgen er ook voor dat de kleine draden goed aan elkaar hechten, waardoor het vilt een glad en stevig resultaat krijgt.

Er zijn in principe twee verschillende soorten vilt en als je ze uitprobeert, zie je snel welke methode het beste bij je past.

De meer vertrouwde methode heet nat vilt, dat naast de wol alleen warm of lauw water en zeep nodig heeft. Het vilt wordt aangebracht door de wol langzaam in te wrijven of in te masseren met zeepwater, zodat u het materiaal langzaam in de gewenste vorm kunt modelleren.

Het andere soort vilt wordt naaldvilt genoemd, waarvoor alleen een naald nodig is, zoals de naam al doet vermoeden.  De speciale viltnaalden hebben een kleine weerhaak, zodat de wolvezels aan elkaar hechten wanneer de naald in en uit het materiaal wordt gemanoeuvreerd. 

Als u het wilt uitproberen, vindt u op deze pagina een goede selectie geschikte viltnaalden en gereedschappen.

Het naaldvilt is vooral geschikt voor het iets gedetailleerdere figuurvilt en met name bij deze methode komen wolvezels van hoge kwaliteit echt tot hun recht.

Ditkun je allemaal doen met wol en vilt

Als je op zoek bent naar goede ideeën voor breien, vilt of andere spannende dingen die je met merinowol kunt doen, kijk dan ook in onze grote en gevarieerde ideeëncatalogus.

U kunt de volledige catalogus bekijken door op het tabblad bovenaan te klikken of door de ideeën voor elk product te bekijken.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en er zijn ideeën en inspiratie voor vele uren vakmanschap en creativiteit.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present