Stoffen tussenstukken en schoudervullingen

Interfacing (vaak bekend onder de merknaam Vlieseline) is ideaal voor het strijken op de 'verkeerde' kant van textiel om versterking te bieden en als inlaymateriaal. Interfacing heeft een warmte-geactiveerde (opstrijkbare) lijm aan één of beide zijden. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en op rollen.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Gebruik interfacing voor uw volgende textielproject 

Werk je graag aan textielprojecten? Dan ben je misschien al in volle gang met alles van jurken, blouses, truien, blazers en nog veel meer. Maar de stof waarmee je werkt, vormt niet altijd de gewenste vorm. Gelukkig kan interfacing hier heel nuttig zijn. 

Interfacing is een inlegmateriaal dat je op textiel kunt strijken als je een specifieke vorm wilt creëren of je stof wilt stabiliseren. Het is erg handig als een van je creaties op een bepaalde manier moet vallen of zitten. Stelt u zich eens voor hoe de kraag van een top zou kunnen zitten als de aansluiting niet helpt om hem op zijn plaats te houden.

Onze selectie biedt interfacing in verschillende maten, zodat het materiaal het best past bij waar u aan werkt. 

Hoe werkt u met interfacing? 

Gezien de vindingrijke interfacing is het relatief eenvoudig om mee te werken. Voordat u het materiaal gaat gebruiken, is het een goed idee om het op maat te snijden voor het gebied dat moet worden gestabiliseerd. Strijk het nu direct op en zie direct daarna het resultaat. 

Vergeet niet dat de tussenlaag aan de achterkant wordt gestreken, waar de strijklijm ook naar beneden moet zijn gericht. 

De reden voor het gebruik van een ijzer voor de interfacing is dat de lijm smelt wanneer deze in contact komt met de hitte. Het is natuurlijk belangrijk om de warmte van het strijkijzer aan te passen aan de stof die je gebruikt, zodat je er zo goed mogelijk voor zorgt. En wees voorzichtig dat u de stoomfunctie van het strijkijzer niet gebruikt bij het aanbrengen van uw interface. 

Wat is het verschil tussen interfacing, vliesofix en vilene? 

Als je op zoek bent naar een interface, kom je vast ook vliesofix en vilene tegen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze drie? We verduidelijken het hier voor u. 

In principe is er maar aan één kant strijklijm als het gaat om interfacing. Bij vliesofix wordt de strijklijm aan beide zijden omgekeerd. Dit betekent dat vliesofix ook ideaal is als je twee lagen stof moet verbinden. Als we daarentegen vilene nemen, heet deze stof ook wel wateroplosbaar plastic – en daar is een heel goede reden voor. 

Als je twee lagen vilene neemt en er textielresten en garen tussen naait, lost het in water oplosbare plastic op als je het in lauwwarm water doet. Zo kun je extra creatief bezig zijn met het maken van patronen, bijvoorbeeld: voor een sjaal als je viool gebruikt.

Alle drie de varianten zijn even gemakkelijk te gebruiken. Aarzel dus niet om ze de volgende keer te gebruiken als je iets creatiefs maakt van textiel. 

Andere projecten waar interfacing gebruikt kan worden 

Een van de dingen die het extra leuk maken om met interfacing te werken, is dat je het materiaal voor andere dingen kunt gebruiken dan alleen kleding. Je kunt bijvoorbeeld sfeervolle lantaarns maken die extra gezelligheid in het donker kunnen verspreiden. Afhankelijk van het seizoen kun je motieven kiezen om op de interfacing te strijken om je lantaarn een extra persoonlijk tintje te geven. Het kan een leuk project zijn om de jongste leden van het gezin erbij te betrekken, omdat je gemakkelijk samen aan dit creatieve project kunt werken. 

Interfacing kan ook worden gebruikt als je een loper wilt maken voor het plaatsen van adventsgeschenken. Of misschien wil je een draagtas maken die je meeneemt naar je werk, school of tijdens het shoppen. In beide voorbeelden kan interfacing precies de extra versteviging bieden die de stof nodig heeft. 

Vind verschillende accessoires en materialen voor uw textielproject 

Als je op zoek bent naar iets anders dan interfacing, vliesofix of vilene voor je textielproject, dan vind je hier zeker wat je nodig hebt. We hebben ons best gedaan om voldoende voorraad te kopen, zodat je de accessoires of materialen die je nodig hebt niet mist. Omdat het zo leuk en handig kan zijn om je aankopen op één plek te verzamelen, zodat je niet meerdere hobbywinkels hoeft te bezoeken. 

In ons assortiment vind je maar liefst 12.000 hobbyspullen. Dit zou je een extra aantal kansen moeten bieden waar je jezelf in kunt storten als je een creatieve ruimte wilt waar je jezelf kunt laten gaan. Het mooie aan hobbybenodigdheden is dat je veel verschillende projecten kunt uitproberen die je misschien altijd al hebt overwogen. Als je online shopt, kun je de zoekfunctie of de verschillende categorieën waarin we onze hobbyspullen hebben onderverdeeld gebruiken – zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. 

Winkelinterfacing bij Creativ Company 

Ben je klaar om jezelf in een jurk, blazer, broek of iets anders te stoppen waarvan je droomt? Dan is er een uitstekende reden waarom u interfacing zou moeten kopen van Creativ Company. Of je nu online shopt of in onze fysieke winkel, wij hebben voldoende voorraad om ervoor te zorgen dat we je scherpe prijzen kunnen bieden. En dat betekent dat er misschien iets meer ruimte in uw budget is om de materialen te kopen die u het beste vindt. 

Het betekent veel voor ons bij Creativ Company dat je een positieve ervaring hebt. Of het nu gaat om een ontmoeting met u in onze hobbywinkel in Holstebro, een telefoongesprek of een e-mail. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, of u nu advies nodig hebt voor uw project, vragen hebt over een materiaal of iets anders. Het kan erg nuttig zijn om vragen te stellen of uw overwegingen te bespreken, omdat het u kan helpen precies te bepalen wat u moet kopen. En vergeet niet dat we je graag helpen. 

Als je inspiratie wilt voor een hobbyactiviteit die je zelf of iets anders gaat beginnen, kijk dan eens naar 'Creatieve ideeën'. Hier delen we regelmatig tips, trucs en handleidingen voor veel verschillende projecten. En het kan ervoor zorgen dat je handen gaan jeuken om aan de slag te gaan. 

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present