Elastisch

Elastiek is geschikt voor stoffen en textiel en wordt in veel soorten kleding gebruikt. Bekijk ons brede assortiment elastische banden, elastieken, elastische koorden, elastische draden en riemelastieken in verschillende kleuren en diktes.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Elastiek voor creatieve hobby-ideeën

Elastiek kan in zoveel verschillende vormen voorkomen. Van bruine elastiekjes die in keukens worden gebruikt tot kleine gekleurde elastiekjes voor het maken van armbanden en goud- en zilverelastiekjes op rollen. Van oudsher staat elastiek bekend om zijn praktische doeleinden. Maar wie zegt dat je geen creatief plezier kunt hebben met elastiek, kan tegelijkertijd ook je broek omhoog houden en je haar uit je ogen houden.

Bij Creativ Company vindt u veel verschillende soorten elastiek. We hebben dun plastic elastiek dat geschikt is voor delicate en elegante glasparelprojecten. En we hebben een brede elastische band, die ideaal is als je hem als riemelastiek wilt gebruiken. En je kunt er allerlei andere geweldige soorten tussenin hebben.

Je kunt bijvoorbeeld het mooiste goudkleurige elastiek kopen. Dat is perfect voor projecten die wat glitter nodig hebben. Je kunt hem ook als koord gebruiken in een trekkoord op een jas of als trekkoord op een stijlvolle stoffen tas. Een simpele knoop aan een elastisch koord is alles wat je nodig hebt om een mooie haarelastiek of gouden armband te maken.

Bij Creativ Company vind je ook elastische koorden in veel andere kleuren.

Elastiek biedt een overvloed aan spannende creatieve mogelijkheden.

Je kunt er bijvoorbeeld een superstijlvol en creatief notitiebord mee maken voor je slaapkamer of een andere kamer in huis die wat extra kleur kan gebruiken. Je hebt een plank van hout of kurk nodig. Als het van hout is, is het niet eenvoudig om punaises in te steken, maar het maakt niet uit omdat je de elastische onderdelen gebruikt.

Bevestig ze zo op de plank dat ze strak over de plank lopen. Indien nodig kunt u ze met een nietmachine aan de achterkant bevestigen om ze stevig op hun plaats te houden. Leg de mooie gekleurde elastiekjes in verschillende richtingen over de plank. Je kunt ze in een rechte hoek op elkaar zetten of ze higgledy-piggledy plaatsen. Het resultaat is leuk en spannend, ongeacht de variant die je kiest.

Als je meer creatieve input nodig hebt over hoe je creatief kunt zijn en niet alleen praktisch met elastiek, kijk dan eens naar onze enorme ideeëncatalogus, vol met geweldige, leuke en inspirerende ideeën. Het bevat ook patronen en instructies voor de verschillende projecten, zodat je hulp kunt krijgen bij het vervullen van je creatieve expressies.

Elastiek kan ook praktisch zijn. In feite is elastiek hier misschien wel het bekendst en het meest geliefd – in taillebanden, in sokken en als basis voor een mooie kralenarmband.

Creativiteit en praktisch gemak kunnen eenvoudig worden gecombineerd. Je kunt bijvoorbeeld een mooie gekleurde riemelastiek in je broek stoppen. Of naai je eigen scrunchie en creëer een leuke haarelastiek om je lokken op te binden. Je vindt patronen en instructies voor het maken van scrunchies in onze ideeëncatalogus.

Rubberen banden, elastisch koord en nylon elastiek

Verschillende soorten elastiek hebben elk hun eigen functies, die het meest geschikt zijn voor hen. Als je bijvoorbeeld een elastische riem voor je broek of rok moet gebruiken, moet je een brede elastische band hebben.

Als je daarentegen een springelastiek wilt maken zodat de kinderen in het elastiek kunnen springen, heb je een paar meter smalle elastische band nodig. Je kunt de uiteinden aan elkaar naaien of een knoop maken, en het zorgt voor urenlang speelplezier voor de kinderen. Afhankelijk van hoeveel kinderen willen spelen, kun je de elastische band om twee stoelen leggen of de elastische band om hun eigen benen. Elastisch springen is niet alleen leuk, maar ook een uitdaging voor de motoriek en concentratie van de kinderen.

Als je bij je project sieraden voor jezelf of anderen moet maken, of als de kinderen kerstcadeaus willen maken voor hun grootouders, dan moet je ons elastische koord pakken. Hij is verkrijgbaar in verschillende diktes en je moet natuurlijk degene kiezen die past bij de kralen of hangers die je gaat gebruiken.

Ons elastische koord is verkrijgbaar in veel mooie kleuren, zodat je kunt experimenteren met verschillende looks, zoals de kralen op een gekleurd elastisch koord leggen in plaats van het traditionele witte.

Tot slot hebben we fijne transparante nylon elastische draad, ideaal voor het maken van sieraden met fijnere kralen of hangers. De fijne nylondraad is vrijwel onzichtbaar als hij bedekt is met kralen, waardoor hij discreter oogt dan de zichtbare elastische koorden die met stof zijn bedekt.

Nylon elastiek is ook dun genoeg om met de fijnste en dunste kralen te worden geregen. Vergeet niet een kralennaald te hebben, zodat je de kralen op de draad kunt krijgen. Een beadingnaald is overal even dik en heeft niet de kleine uitstulping die zich meestal bij het naaldoog bevindt. Deze uitstulping voorkomt dat een normale naald door de kleine, fijne parels gaat. Een bead-naald is daarom de perfecte oplossing als je met kleine, fijne beads werkt.

Creativiteit brengt rust in het hectische dagelijkse leven

Of je nu elastiek nodig hebt voor een naaiproject, kralen of sieraden, het is meestal iets dat onderdompeling en concentratie vereist. Zowel voor kinderen als volwassenen. Het rijgen van kralen aan een koord is ook zeer geschikt voor de fijne motoriektraining bij kleine kinderen. Zorg ervoor dat jonge kinderen niet alleen met kralen spelen, zodat ze geen kralen aanbrengen op plaatsen waar dat niet zou moeten.

Door je onder te dompelen in een creatief project kun je een korte pauze in je dagelijkse routine creëren, waardoor je weer kunt opladen en genieten van je tijd met vrienden en familie. Als volwassenen en kinderen creatieve projecten kunnen vinden om samen aan te werken, kan dat hun relaties een echte boost geven omdat de kinderen het gevoel hebben dat aan hun behoefte aan vriendelijk en nauw contact is voldaan. Tegelijkertijd kunnen volwassenen genieten van het plezier van hun kinderen terwijl ze tegelijkertijd hun creativiteit uitdrukken. En wie weet vindt een mooie armband zelfs zijn weg naar papa of mama.

Of u nu een elastische band, elastisch koord of gewoon een bruine rubberen band voor de keuken nodig hebt, bij Creativ Company vindt u precies wat u nodig hebt.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present