Koord

Koop touw en draad voor decoratief en hobbygebruik, macramé, knopen en nog veel meer. Ons assortiment omvat katoenen koord, macramékoord en touw, papiertouw en garen, nylon touw, jutedraad, bamboekoord, satijnen koord, natuurlijk touw en natuurlijke hennep. Kies uit koorden in veel verschillende kleuren, dessins, patronen, diktes en lengtes.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Wees creatief met touw

String is een van de leukste dingen om mee te spelen. Ten minste als je het aan kinderen vraagt. Er is niet veel meer voor nodig dan een stukje touw om te spelen. Je kunt er een hengel van maken, je poppen aan elkaar binden, een hangmat voor een teddybeer maken of je dekens mooi omwikkelen met touw. Je kunt ook stokjes aan elkaar binden  en met een beetje vindingrijkheid een heel kunstwerk maken van touw en stokjes.

String kan ook worden gebruikt voor fidgeting. Als u of uw kind rusteloze vingers en een onrustig lichaam heeft, kan het fijn zijn om iets in uw hand te hebben waarmee u kunt fidgeten. Een kort stukje touw dat je weer kunt knopen en losmaken of gewoon tussen je vingers kunt trekken. Het kan goud waard zijn voor wat rust.

Als je het touwtje op een andere, creatievere manier wilt gebruiken, ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Creativ Company hebben we een enorme selectie van verschillende soorten strings. Er is een touwtje voor allerlei verschillende projecten en alleen je fantasie zal beperken wat je met een touwtje kunt doen. 

Katoenen koord, papieren koord, macramékoord, natuurlijk koord – allerlei koorden

String is niet alleen string. Er zijn zoveel verschillende soorten strings die voor verschillende dingen kunnen worden gebruikt. We hebben een papieren koord, katoenen koord, natuurlijk koord, macramékoord, knooptouw en bamboegaren.

Veel van onze koorden en garens kunnen voor hetzelfde gebruik worden gebruikt, maar als je een speciaal project in gedachten hebt, moet je precies het juiste soort koord of garen hebben. Je kunt bijvoorbeeld je eigen placemats of onderzetters breien met papiergaren, of je kunt prachtige armbanden en andere sieraden maken met de Japanse weeftechniek Kumihimo. Je kunt hiervoor een mooi, glanzend satijnen touw gebruiken dat je project precies de juiste look geeft. Als je kumihimo gaat maken, heb je een weefplank en een gids nodig. Je kunt de weefplank bij ons kopen en de instructies zijn bijgesloten.

Heb je extra inspiratie nodig? Neem dan een kijkje in onze enorme inspiratiecatalogus. Hier vind je een schat aan ideeën en gidsen voor veel spannende projecten met en zonder touwtjes.

Macramékoord – maak je eigen sleutelhangers, plantenhangers en kunstwerken

Macramé string kan voor jou een onbekende term zijn. Maar je hebt het zeker al eerder gezien. Misschien heb je een prachtige geknoopte plantenhanger gezien, waarbij de pot in een net van touw wordt geplaatst?

Macramé is een techniek waarmee je prachtige creaties kunt maken. Het Macramékoord is een enkel gedraaid garen dat je kunt gebruiken om veel verschillende ontwerpen te maken. Het kan zowel mooi als elegant zijn en je kunt het er rauwer en wilder laten uitzien. Alles hangt af van hoe je met het garen omgaat.

Met Macramétouw maak je eenvoudig je eigen sleutelhangers, plantenhangers of misschien een abstract kunstwerk. Gedetailleerde instructies vind je hier op onze website of in onze grote inspiratiecatalogus. In principe gaat het erom bepaalde knopen op een bepaalde manier te maken. Het is het gemakkelijkst te begrijpen als u foto's hebt om naar te kijken.

Ga creatief aan de slag met touwtjes en kinderen

Kinderen houden ervan om creatief te zijn. En touw is gewoon een geweldige kans om op veel verschillende manieren creatief met kinderen om te gaan. Voor sommige projecten hebben ze misschien hulp nodig van een volwassene en dan wordt het een leuke activiteit die je samen kunt doen. Het is een win-winsituatie.

Als u kinderen hebt die groot genoeg zijn om een hamer te bedienen zonder gewond te raken, kunt u nagelbeelden maken. Je hebt een houten plank, veel kleine spijkertjes, katoenen koord in mooie kleuren en eventueel een potlood nodig.

Zoek eerst uit wat uw afbeelding bedoeld is om weer te geven. Het zou bij voorkeur iets moeten zijn waar je alleen de omtrek nodig hebt om te zien wat het is. Een cirkel of een andere geometrische vorm is een geweldig beginpunt. Het is het gemakkelijkst als het niet te gedetailleerd is. Teken de afbeelding vervolgens met lichte potloodlijnen op het bord zodat ze niet meer opvallen als het kunstwerk af is. En dan ga je de nagels slaan. De spijkers moeten op gelijke afstand van elkaar langs de rand van het figuurtje staan. Hoe meer nagels, hoe meer garen je figuur krijgt.

En dan wikkel je het katoenen koord gewoon om de nagels. Probeer een beetje consistent te zijn met de manier waarop je het touwtje wikkelt, want dat geeft het beste effect. Als uitgangspunt moet het touwtje over het figuurtje van een nagel aan de ene kant naar een nagel aan de andere kant lopen. Maar je kunt ook gewoon het touwtje oprollen zoals je wilt. Het wordt hoe dan ook mooi en spannend.

Ben je niet zo dol op nagels? Maak dan een leuke kerstbal of paasei – of maak gewoon een touwtje om het hele jaar door. Gebruik hiervoor een ballon, bij voorkeur een waterballon of een gewone ballon die niet volledig gevuld is. Je hebt ook veel touwtjes in je favoriete kleuren nodig, maar ook houtlijm en een kom water.

Vul de ballon tot de gewenste grootte. Meng water en veel houtlijm in de kom. Het is prima om veel lijm toe te voegen. Roer om klonters te voorkomen. Neem een stuk touw of garen en doop het goed in het mengsel van lijm en water. Wikkel het touwtje om de ballon. Het kan een beetje moeilijk zijn om mee te beginnen, maar als je eenmaal begonnen bent, wordt het makkelijker om zoveel touwtjes rond de ballon te wikkelen als je wilt en hem daarna ergens te drogen. Als de ballon droog is, is het touwtje stijf geworden en kun je de ballon eruit halen. Je hebt nu de schattigste kerstbal om als decoratie op te hangen, waar je maar wilt.

Veel leesplezier.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present