Speciale effecten garens

Effectgaren is een 100% polyester garen, dat een reflecterend materiaal bevat dat een verbluffend effect geeft aan je knitwear. Kies uit Lurex-garens in verschillende kleuren.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Maak elke dag leuk met nieuwe garens

Bij Creativ Company vind je het mooiste glittergaren. Onze nieuwe garens kunnen worden gebruikt voor talloze projecten, of het nu gaat om breinaalden, gehaakte naalden, lijm, karton en nog veel meer. Alleen je fantasie bepaalt de grenzen van wat je kunt maken met ons prachtige reflecterende nieuwe garen in veel mooie kleuren.

Ons mooie Lurex- garen is een mooi voorbeeld. Verkrijgbaar in een breed scala aan spannende kleuren. Alle kleuren hebben een glitterdraad dat helemaal door het bolletje garen loopt, wat resulteert in een prachtig glittereffect voor je garenproject.

Heb je wat inspiratie nodig voor een nieuw project of misschien wat instructies over iets dat je niet zeker weet, kijk dan eens in onze enorme ideeëncatalogus. Hier vind je veel inspiratie, patronen en gidsen voor allerlei creatieve projecten. 

Prachtige projecten met nieuw garen

Als je ons prachtige nieuwe garen hebt ontdekt, maar er een project voor nodig hebt, is hulp onderweg. Hier zijn een paar ideeën waar je de glittergarens voor kunt gebruiken. Vergeet niet dat als geen van de volgende ideeën u aanspreekt, er nog veel meer in onze grote ideeëncatalogus staan.

Nieuw garen is perfect voor een breiproject. Bijvoorbeeld een stijlvolle luchtige blouse of een prachtige hoed om de winterblues op afstand te houden. Misschien hebben sommige poppen of teddyberen een nieuwe outfit nodig?

Als je meer van haaknaalden houdt, kun je ook nieuw garen gebruiken voor je haakprojecten. Kleine gehaakte dieren of teddyberen zijn tegenwoordig helemaal in.  Met reflecterend nieuw garen creëer je een nieuw, opvallend effect op de kleine, zachte dieren. Je kunt voor sommige delen van het dier glittergaren gebruiken en de rest doen met effen garen. Ook een beetje kan een heel eind komen.

Je kunt ook kleine ornamenten haken of breien die je als broche aan je kleren kunt bevestigen of aan een elastische band bevestigen om een mooie nieuwe haarelastiek te creëren.

Reflecterende kerstbomen, paashazen en bloemen

Als je niet van haaknaalden en breinaalden houdt of als je creatieve projecten met kinderen gaat doen, zijn er veel andere manieren om plezier te hebben met nieuw garen. Pak een lijmstick, wat karton, nieuw garen in je favoriete kleur en een schaar en je bent goed op weg om een leuk project te starten. 

Je kunt bijvoorbeeld kerstdecoraties of paasdecoraties maken, of mooie bloemen maken om je huis of andere plekken mee te versieren. Misschien worden je bankkussens wel opgefleurd met glitterbloemen?

Het basisidee is om het garen op een stuk karton te lijmen. En de vorm van dit stuk karton is helemaal aan jou. Als je een kerstboom wilt maken, kun je het karton snijden om het als een kerstboom te laten lijken, of je kunt een kegel van het karton maken zodat het op zichzelf kan staan.

Bedek het karton vervolgens goed met lijm, zodat het garen eraan kan blijven plakken. Je hebt misschien veel lijm nodig of je kunt verschillende soorten lijm uitproberen om de beste lijm voor je project te vinden. Misschien is een lijmpistool het beste of werkt een lijmstick het beste. Als je een lijmpistool gebruikt, bedek het karton dan niet eerst volledig met lijm, maar breng de lijm langs de hele lengte aan, zodat de lijm niet uithardt.

Wat voor soort lijm u ook gebruikt, de volgende stap is dezelfde. Je moet je nieuwe garen om je karton wikkelen om een mooi oppervlak te creëren. Je kunt ervoor kiezen om de garens netjes naast elkaar te leggen zodat ze het karton volledig bedekken, of je kunt ze higgledy-piggledy plaatsen zodat je het karton erdoor kunt zien.

Je kunt het garen liever in mooie rolletjes leggen in plaats van het om het hele stuk te wikkelen. Het is echt alleen jouw fantasie en behendigheid die de grenzen voor je creatieve expressies bepalen met het nieuwe garen.

Als je paaskuikens, bloemen of iets anders gaat maken, is de methode precies hetzelfde. Of misschien vindt u uw eigen methode die beter bij u past.

Creativiteit brengt rust en extra waarde in het dagelijks leven

Als we creatief zijn, nemen we even afstand van het hectische dagelijkse leven. We ontspannen ons en dompelen ons onder in iets wat we graag doen. Slechts tien minuten kunnen ons genoeg geven om te ontspannen en onze energie op te laden en ons weer klaar te maken voor gebruik.

Sommige creatieve projecten zijn veeleisender dan andere, maar als je iets vindt dat precies goed is, kun je je hersenen een beetje uitschakelen en je lichaam en intuïtie de vrije loop laten. Op dat moment wordt kunst gecreëerd. Met ons mooie nieuwe garen kun je bijvoorbeeld prachtige pompons maken. Ze kunnen overal voor worden gebruikt. Gebruik ze om je slippers te versieren of maak er een deken van. Het belangrijkste is dat het maken van een pompon een bijna meditatief effect heeft als je het garen steeds opnieuw omwikkelt. Zo kunnen je hersenen zich ontspannen of andere dingen bedenken terwijl je creatief bent.

Daarom is creativiteit alleen of samen met anderen zo'n belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het geeft ons gemoedsrust en creëert betekenis. Denk aan een gezellige sessie met de kinderen als jullie allemaal samen aan een creatief project meewerken. Zulke momenten kunnen zo waardevol zijn. Ook al verdienen de creatieve producten die daaruit voortkomen misschien geen plaats op het schouwstuk. 

We hebben allemaal af en toe pauzes nodig, zowel kinderen als volwassenen. Als jij of je kind creatief bezig zijn, gebruik je een aantal andere centra in je hersenen en denk je op een andere manier. Je kunt je creatieve vaardigheden trainen, dus hoe meer tijd je aan creativiteit besteedt, hoe creatiever je wordt. En dat is een win-winsituatie. 

Heb je de smaak te pakken en wil je graag aan de slag met leuke creatieve projecten? Ga dan aan de slag en maak plezier!

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present