Babygaren

Baby Yarn is een zacht superwasbaar breigaren gemaakt van 100% merinowol, dat vooral geschikt is voor babybreisels. Baby Yarn is een superzacht garen dat de gevoelige huid van je kleintje niet beschadigt. Kies uit veel verschillende kleuren garen voor breisels voor je baby.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Verwen je baby of de pasgeborene van een vriend(in) met prachtige producten gemaakt van babygaren

De term 'Baby wolgaren' zegt het allemaal. Het zegt zeker veel over wat voor soort product babygaren is, en waarvoor het kan worden gebruikt. Je kunt dit zien op de banderole, of het label, van de garenballen, omdat dit de term is die door een van onze belangrijkste leveranciers wordt gebruikt.

Al het garen op deze pagina is bijzonder geschikt voor gebreide en gehaakte kleding voor baby's, die vaak een zeer gevoelige huid kunnen hebben. Het garen is daarom ideaal voor gebruik in babykleding die gebreid, gehaakt of geweven is, omdat het gemaakt is van merinowol, die bekend staat als zeer zacht.

Onze bolletjes babygaren bevatten superwasgarens. Dit is een term voor garen gemaakt van wol dat op een speciale manier is behandeld. Normaal gesproken kan wol niet op hoge temperaturen worden gewassen. Garens van wol die niet van superwaskwaliteit zijn, krimpen daarom, terwijl superwasgaren beter zijn oorspronkelijke maat en vom behoudt, zelfs na wassen op hogere temperaturen.

Veel ideeën voor knitwear met zacht garen

Hoewel we ervoor hebben gekozen om de soorten garen te noemen die we hier op deze pagina hebben verzameld, zijn ze niet gereserveerd voor baby's. Volwassenen, kinderen en baby's kunnen allemaal de voorkeur geven aan zachte wol boven gewone wol.

Baby's kunnen bijzonder gevoelig zijn voor bepaalde materialen, omdat ze gewend zijn om zacht, warm en goed verzorgd te zijn in de baarmoeder, omgeven door vruchtwater. Daarom is het een goed idee om de zachtste materialen te kiezen voor het maken van gehaakte, geweven en gebreide babykleding. Veel volwassenen en oudere kinderen zijn ook dol op de zachtere materialen, dus er zijn genoeg redenen om babygaren te gebruiken voor alle zelfgemaakte kleding van het gezin.

Als je een specifiek idee nodig hebt van wat je kunt breien of haken met babygaren, vind je op onze website veel goede inspiratie. Je kunt dit zachte garen ook gebruiken om mee te naaien in de vorm van mooi borduurwerk. Laat je fantasie de vrije loop. De inspiratiepagina met informatie over haken, stiksels en breien bevat ook andere dingen zoals macramé, vilt en borduurwerk.

Je kunt elke subcategorie van creatieve ideeën nader bekijken en overwegen of dit iets is waarvoor je babygaren zou willen gebruiken. Zacht garen is vooral geschikt voor kleding, omdat garen dat in aanraking komt met de huid bij voorkeur prettig om te dragen is. Dit mag je er echter niet van weerhouden om babygaren te gebruiken voor stukken zoals kussenhoezen en gehaakte figuren als je dat liever hebt.

Keuze uit vele kleuren

Tegenwoordig weten we dat er geen 'jongenkleuren' of 'meisjeskleuren' bestaan. Vroeger werden kleuren als blauw en groen meer geschikt geacht voor jongens, terwijl kleuren als paars, rood en oranje werden geassocieerd met meisjes. De tijd is echter veranderd en in de moderne samenleving kunnen jongens niets weerhouden van warme, roodachtige tinten – net als er geen reden is waarom meisjes er niet geweldig kunnen uitzien in koudere blauwtinten en groentinten, die voorheen alleen voor jongens waren voorbehouden.

Hier op onze website kun je kiezen uit een rijkdom aan verschillende garenkleuren. Garen is verkrijgbaar in de kleuren groen, roze, blauw, rood, paars, geel, grijs en oranje. Of je nu kleding of iets heel anders wilt maken, je kunt natuurlijk ook een heleboel kleuren op één item gebruiken.

Een effen trui is geweldig om te hebben, maar je kunt ook proberen om meer kleur aan je leven toe te voegen door hem te breien met meerdere kleuren babygaren. Het ligt voor de hand om met veel verschillende kleuren een kleed te maken, dat bestaat uit veel verschillende vierkante stukken die willekeurig of op een specifieke manier met elkaar verbonden zijn, waardoor het tapijt een patroon krijgt. Dit soort tapijten worden soms ook wel granny squares genoemd, maar ondanks de naam zijn ze geschikt voor alle leeftijden.

Voordelen van zacht garen met superwash

Al het garen op deze pagina heet babygaren, omdat het zacht is en geschikt voor de gevoelige huid. Garens met superwash zijn echter niet beperkt tot merinowol, dus je zult zien dat er superwash garens in andere soorten wol zijn. Superwash verwijst naar de verwerkingsmethode en niet naar het materiaal.

Veel van het garen hier bij Creativ Company is echter  zowel superwash als merinowol. Merinowol is afkomstig van een speciale schaapsoort en deze wol is van nature zachter dan andere wol. Dus als je voor babygaren kiest, kun je rekenen op zacht wolgaren dat op hogere temperaturen kan worden gewassen.

Behalve dat het comfortabeler is om te dragen dan andere wol, is het belangrijk dat het garen bestand is tegen bijvoorbeeld 40 graden wassen. Normaal gesproken moet wol met een fijnwasprogramma van maximaal 30 graden worden gewassen of met de hand worden gewassen, maar als het garen voor babykleding wordt gebruikt, is het van essentieel belang dat de afgewerkte kleding bestand is tegen veelvuldig wassen.

Een ander voordeel van wolgaren met superwash is dat het minder 'shedt', dus je zou moeten merken dat het filter in je wasmachine en/of wasdroger niet zo gemakkelijk verstopt raakt.

Nadelen van de keuze voor wolgaren

Babygaren is vaak gemaakt van wol en wol is een natuurlijk materiaal met een beperkte duurzaamheid. Vroeg of laat zullen kledingstukken van dit type garen uit elkaar vallen. Kleding die je in een winkel koopt, gaat ook niet eeuwig mee, ongeacht het materiaal waarvan ze is gemaakt.

Garens van wol kunnen krimpen, zelfs als ze gemaakt zijn met superwash, dus je moet nog steeds goed zorg dragen voor kleren die met dit soort garen zijn gemaakt. Helaas moet veel garen nog steeds worden gewassen met een zacht programma. Wol is een effectieve isolator en vochtabsorbeerder, maar garen met superwash heeft een verminderd absorptievermogen, omdat de vezels in de wol worden behandeld en gecoat met polymeer.

Een creatief universum van Creativ Company

Bij Creativ Company zijn we gek op creatieve dingen en aantrekkelijke producten. Als je niet genoeg kunt krijgen van creativiteit en inspiratie, kun je je abonneren op onze nieuwsbrief. U kunt ons ook volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present