Acrylgaren

Acrylgaren is een kunstmatig geproduceerd garen dat bestaat uit 100% polyacryl. Acrylgarens zijn over het algemeen goedkoper dan natuurlijke garens. Hier vind je een breed scala aan polyacrylgarens van 2- en 3-strandkwaliteit. Kies uit veel verschillende kleurvarianten.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Ga creatief aan de slag met acrylgaren in alle kleuren van de regenboog – en meer

Acryl is een synthetisch materiaal dat perfect is voor garen. Acrylgarens, ook wel polyacrylgarens genoemd, bestaan uit polymeren, die veel en veel kleine vezels vormen die met elkaar zijn verbonden tot kettingen. Dit type garen is verkrijgbaar in verschillende diktes, kwaliteiten, kleuren en draden.

De naam polyacrylgaren verwijst naar de polymeren waaruit het garen is gemaakt. Omdat acrylgaren een synthetisch materiaal is, zijn er geen grenzen aan de kleuren waarin het kan worden geproduceerd. Daarom vind je hier in onze webshop een schat aan spannende garenkleuren.

Deze omvatten rode en oranje tinten en tinten van paars, blauw, turquoise, groen en geel. We hebben ook kleuren als bruin, grijs, zwart en wit op voorraad. Kortom, er is een kleur die past bij elk garenproject dat je je kunt voorstellen.

Polyacrylgaren is een interessant materiaal om mee te werken en je kunt een breed scala aan kleding en decoratieve artikelen maken met dit type garen. Houd er echter rekening mee dat acrylgaren vaak een langere looplengte heeft dan andere garenmaterialen. Dit komt omdat het zo'n lichtgewicht materiaal is. Dus zelfs als je een bol acrylgaren kiest met dezelfde dikte als een van je andere bolletjes garen, moet je rekening houden met verschillende hoeveelheden garen.

Acrylgaren is goed voor mensen die geen wol verdragen

Alleen omdat een materiaal natuurlijk is, betekent dit niet dat het geen allergische reacties kan veroorzaken. U kunt allergisch zijn voor materialen zoals wol, in welk geval acrylgaren een goed alternatief is.

Zoals gezegd wordt acrylgaren synthetisch geproduceerd, maar het is nog steeds een goed materiaal voor mensen met allergieën. Dit is een groot pluspunt als je iets voor jezelf wilt breien, haken of weven of voor iemand om wie je geeft die geen wol kan verdragen.

Als jij, of de beoogde gebruiker van de artikelen die je maakt, gevoelig is voor wol, moet je kijken of de individuele bol garen wol bevat. Omdat we hier bij Creativ Company garen van gemengde materialen verkopen, is het een goed idee om de productinformatie voor de individuele bol garen te lezen.

Over het algemeen kunt u echter verwachten dat de producten die voor deze pagina worden geselecteerd 100% acryl zijn. In andere delen van onze webshop vindt u garenballen van gemengde materialen. Bijvoorbeeld onze XL-kransballen van een mix van acryl en wol.

Laat het hele gezin meedoen aan creatieve hobby's

Je bent nooit te jong of te oud om dingen te maken met acrylgaren of om creatief te zijn in het algemeen. Als je iets creëert, helpt het je om te ontkoppelen en te ontspannen. Of je nu 's ochtends, 's middags of 's avonds iets produceert, of je nu je zelfgemaakte creaties maakt op weekdagen of in het weekend, creatieve activiteiten zijn geweldig om je gedachten over andere dingen vast te houden. Zo kunt u zich volledig ontspannen, zelfs als u uw handen en hoofd bezig houdt.

Zowel volwassenen als kinderen van alle leeftijden kunnen dingen maken van acrylgaren. Zo kun je het hele gezin betrekken bij het haken, breien of weven. Als jij en je gezin allemaal met dit soort garen werken, is er niets dat je ervan weerhoudt om het garen op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een shirt voor jezelf haken, terwijl je kind haar van garen op haar zelfgemaakte pop wil naaien.

Acrylgaren kan voor veel verschillende dingen worden gebruikt en is niet alleen geschikt voor mensen met allergieën, maar ook voor mensen die een origineel kledingstuk of decoratie-items voor hun huis willen maken.

Wat kun je maken van polyacrylgaren?

Omdat acrylgaren zo'n goed allround materiaal is, kan het voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Voorbeelden van wat je met polyacrylgaren kunt doen zijn kleding, haar voor poppen, hoezen voor kussens, dekens en winterkleding zoals mutsen, mutsen, sjaals en handschoenen.

Er zijn tal van mogelijkheden om hoogwaardige, prachtig uitziende producten van polyacrylgaren te maken. Werken met acrylgaren heeft ook veel voordelen, waaronder het feit dat het garen goedkoper is dan andere materialen, dat het bijzonder goed warmte vasthoudt en zijn vorm goed behoudt.

Er zijn echter ook nadelen aan dit soort garen. Hoewel het geweldig is voor mensen met wolallergieën, moet je er rekening mee houden dat acryl soms eczeem kan veroorzaken. Acryl is normaal gesproken fijn voor de wasmachine en veel soorten acrylgaren kunnen ook in de droogtrommel. Om er zeker van te zijn dat je het soort garen krijgt dat je wilt, kun je meer informatie over elke bol garen zien door op het product te klikken.

Hoewel polyacrylgaren voor veel dingen ideaal is, zijn er ook dingen die niet van acrylgaren gemaakt mogen worden. Polyacryl garen wordt niet aanbevolen voor hoge temperaturen. Hierdoor is het een ongeschikt materiaal voor een pannenlap. Het wordt ook over het algemeen afgeraden acryl op meer dan 40 graden te wassen. In sommige gevallen is het aan te raden om maximaal te wassen. temperatuur van 30 graden, en sommige garens kun je het beste met de hand wassen. Acryl is niet geschikt voor kinderen en baby's, omdat acryl plastic bevat.

We zijn gek op acrylgaren bij Creativ Company

We zijn gek op acrylgaren. Dit komt omdat het voor zoveel verschillende dingen kan worden gebruikt, maar ook omdat het hypoallergeen en duurzaam is. Omdat acrylgaren polymeren van kunststofvezels bevat, is acrylgaren gemakkelijker te recyclen dan andere materialen.

Vroeger stond acrylgaren bekend als jeukerig voor de huid en werd het daarom niet gezien als een ideaal materiaal voor kleding en andere bekleding. Dit is nu anders, omdat nieuwe technologie het mogelijk heeft gemaakt acrylgarens te maken die veel zachter zijn. Dit geeft acrylgaren nog een voordeel ten opzichte van wol. Tenzij je voor merinowol kiest, kun je gemakkelijk het risico lopen dat je wollen gevoel jeukt op de huid.

Als je het idee hebt om dingen van acrylgaren te produceren, maar nog niet helemaal weet wat je moet maken, kun je hier op onze website inspiratie opdoen. Bekijk onze pagina over haken, breien en naaienu voor veel inspiratie voor het maken van prachtige stukken met acrylgaren.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present