Ponsen

Ponsen kun je gebruiken om te ponsen en mooie patronen te maken. Bekijk ons brede assortiment ponsen voor het ponsen van zowel papier als karton. Kies uit verschillende soorten ponsen, waaronder een knijppons, handpons, hefboompons en een ponsset, met een assortiment verschillende ponsen in één handige verpakking.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Ponsen voor dagelijks gebruik en feestjes

Bij Creativ Company vindt u een groot assortiment ponsen in veel verschillende versies en patronen. Of je nu ponsen gaat gebruiken voor feestelijke gelegenheden of alleen voor dagelijkse decoraties, op deze pagina vind je precies de juiste tool.

We hebben ponsen met seizoensmotieven en we hebben motieven die handiger zijn voor dagelijks gebruik. Je kunt kleine, grote en middelgrote ponsen vinden en stansen waarmee je lagen decoraties kunt maken. Sommige van onze ponsen zijn gemakkelijker te persen en zijn perfect voor kinderen, terwijl andere wat meer kracht nodig hebben en daarom beter geschikt zijn om door volwassenen te worden bediend. Je kunt je laten inspireren door de mooie motieven of zelf ideeën bedenken voor mooie en gezellige projecten met behulp van punches. Als je meer inspiratie nodig hebt, bekijk dan onze uitgebreide inspiratiecatalogus, waar je talloze ideeën en gidsen vindt voor schattige, leuke, eenvoudige en moeilijke projecten. Er is dus iets voor elke smaak en moeilijkheidsgraad. 

Perforator, schroef- en hefboomponsen zoeken

Als je een gat moet maken in een stuk leer of stof, bijvoorbeeld een stuk vilt of zeer dik karton, dan kun je de standaardstansen niet gebruiken, waarbij je het item in een kleine spleet steekt en de stempel gebruikt om het gat te maken. Dan heb je een drevel of schroefpons nodig. Maak met een pons een gat waar je een gat nodig hebt. De ponsen hebben een vorm, net als gewone ponsen bij de punt, en je hebt gewoon een hamer of iets anders nodig om een gat in de stof of het leer te ponsen. Vergeet niet om een sterke basis te gebruiken bij het gebruik van ponsen.

Voor hetzelfde doel wordt een pons gebruikt, waarbij u een gat wilt maken in iets dat te dik is om in een van de zuigerponsen te passen. De schroefpons werkt door een schroef in de handgreep te plaatsen om u te helpen gaten in uw artikel te ponsen. In onze webshop vindt u ponsen met verwisselbare punten, zodat u met hetzelfde gereedschap drie gaten van verschillende grootte kunt maken. De reservetips zijn opgeborgen in de handgreep. 

Vind je het moeilijk om een drevel of schroefpons te gebruiken omdat je de kracht in je handen mist? Of wilt u gewoon een pons die eenvoudig te bedienen is? Misschien moet je veel gaten maken. Dan kunt u een hefboompriem kopen. Hij heeft een grotere zuigerstang, zodat je hem niet zo veel naar beneden hoeft te duwen. Dan kun je zeker je eigen confetti maken.

We hebben ook andere soorten ponsen

Als u niet op zoek bent naar pons-, schroef- of hefboomponsen, wanhoop dan niet, we hebben nog veel meer soorten ponsen in onze webshop. We hebben onder andere krachtige handponsen die op een tang lijken en op dezelfde manier werken. Onze handponsen zijn verkrijgbaar met verschillende motieven. Je vindt er onder andere hartjes, bloemen en cirkeltjes in verschillende groottes. Zo kunt u precies de gaten maken die u nodig hebt voor uw project.

Je kunt ook een paar knijpstansen vinden. Ze zien er ook uit als een tang, maar de zuiger zelf is naar de andere kant gericht. Deze stansjes hebben zowel een vlinder als een golvend cirkelmotief.

Als je niet precies weet welk motief je moet gebruiken, of als je er meer dan één nodig hebt, kun je sets met verschillende motieven kopen. Je kunt sets kopen met alleen kerstmotieven en sets met alleen alledaagse motieven. En je vindt er natuurlijk een grotere set met motieven voor zowel Kerstmis als het dagelijks leven.

De kleine ponsjes in de sets zijn perfect voor kleine kinderhandjes, omdat ze eenvoudig te bedienen zijn.

Versier ze op een mooie en gelijkmatige manier met een pons

Je vraagt je misschien af waarvoor je eigenlijk ponsen nodig hebt. We vertellen het je. Ponsen zijn leuk om te hebben als je iets moet decoreren en het is belangrijk dat wat je doet identiek en mooi is. Met een pons weet je zeker dat je motieven altijd correct zijn. En je hoeft je vingers niet te laten uitslijten door alle kleine vormen uit te knippen met een schaar.

Met een drevel kun je zowel gaatjes als kleine vormen maken, zoals: de tegenhangers van de gaten. Je kunt randen maken op je papieren tafelkleed, of confettihartjes en bloemen voor de bruid en bruidegom. Als je van scrapbooks houdt, kun je de punches ook gebruiken om decoraties voor je scrapbooks te maken. Alleen je fantasie kan beperken waarvoor je een punch kunt gebruiken. Misschien kun je iets bedenken dat nog niet eerder is gezien?

Projecten met uitgestanste motieven

Als je wat inspiratie nodig hebt voor projecten met ponsen, vind je hier een paar eenvoudige projecten. Als je meer wilt weten, bekijk dan onze uitgebreide inspiratiecatalogus, waar je ook goede gidsen vindt voor de projecten.

Een of meer punches zijn bijna onmisbaar als je zelf uitnodigingen voor een feestje gaat maken. Met de ponsen kun je mooie gaatjes maken die in een strik passen, of je kunt pop-uphartjes of kleine voetjes maken als die beter passen bij het feestje dat je geeft.

Je kunt ook mooie guirlandes maken als je elk strookje papier met mooie gaatjes prikt voordat je ze tot een guirlande plakt. Of maak mooie hartvormige gaatjes in je geweven kersthartjes bij het maken van kerstdecoraties.

Het kan ook ongelooflijk schattig zijn om jampotjes als naamkaartjes op je zelfgemaakte jam te hebben, of wat dacht je van een collage van uitgestanste bomen en bladeren in verschillende kleuren?

Ten slotte kun je met de ponsen met kleine of grote cirkels gaten maken in leer of vilt, bijv. als je deze stukken aan elkaar gaat naaien. Wees creatief en beleef ondertussen veel plezier.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present