Sterstroken

Blader door ons uitgebreide assortiment weefpapierstroken, ideaal voor het maken van kerststerren en andere decoraties. We hebben papieren stroken voor zowel grote als kleine kerststerren en alles daartussenin. Kies uit papieren stroken in verschillende breedtes, lengtes, kleuren, patronen en dessins.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Maak je eigen sterrenhemel met weefpapierstroken

Niets straalt Kerstmis uit zoals de klassieke geweven kerststerren. Als je wat behendigheid hebt, kun je gemakkelijk een prachtige hemel van gepersonaliseerde kerststerren weven. Bij Creativ Company hebben we een groot assortiment papieren stroken, dus je hoeft alleen maar de stroken te vinden die je het leukst vindt en te weven.

Je vindt er dikke en dunne strookjes, effen strookjes en sterretjes met patronen op. Je vindt er ook prachtig gelakte weefpapierstroken, die je mooie, glanzende kerststerren geven. Probeer te zien hoeveel kerststerren je kunt maken voor Kerstmis. Misschien kun je een familiewedstrijd houden?

Papieren stroken voor grote, kleine en unieke kerststerren

Als je denkt dat de klassieke witte en rode geweven kerststerren van papieren strookjes een beetje ouderwets zijn, heb je geluk dat je op onze pagina bent beland. Omdat we papieren strookjes hebben waarmee je sterren kunt maken die allesbehalve ouderwets zijn.

Je kunt heel dunne papieren strookjes vinden die je kunt gebruiken om schattige kerststerretjes te maken. Maar voor zo'n project heb je wel knappe vingers nodig. Maar met een beetje handigheid kun je de mooiste kerststerretjes van dunne papieren strookjes maken.

Als je meer van grote kerstdecoraties houdt, heb je onze grote, brede papieren strookjes nodig. Hiermee kun je grote, mooie kerststerren maken die de ramen versieren of waar je ze ook ophangt. Misschien zullen ze de kersttafel versieren?

Je kunt ook papieren stroken in normale maten vinden, waarbij de kleur of het patroon ze onderscheidt van de ouderwetse stroken. Sommige zijn goudkleurig, zwart, met patronen en sommige hebben reliëfmotieven. Zodat je geweven kerststerren er precies zo uitzien als jij wilt. 

Kerststerren gemaakt van stroken zoals onze moeders die vroeger

Het weven van een kerstster vraagt wel wat oefening. Maar als je niet veel hebt geoefend, laat dat je niet tegenhouden. De meeste van onze kerststerrenstrookjes hebben een gids. Daarom is er geen excuus om geen prachtige kerststerren te maken. Ze worden zelfs nog persoonlijker als ze een beetje gekreukeld zijn aan de randen.

Een goede tip van mij voor jou is om een schaar bij de hand te hebben. Je kunt ook een beetje van het uiteinde van de strookjes afsnijden als ze te kreukelig zijn om tijdens het weven tot de ster te komen. Het is ook een goed idee om de uiteinden in punten te snijden voordat je begint. Zo is het makkelijker om de strook door de kerstster te krijgen.

Pak een naald en een stukje draad als je de kerstster af hebt en naai het draad aan de ster zodat je hem kunt ophangen. Je kunt ook meerdere sterren aan hetzelfde garen naaien, zodat je ze aan elkaar kunt hangen. Misschien heb je zoveel kerststerren gemaakt dat je er een hele slinger van kunt maken.

Maak je eigen persoonlijke kerststerren en andere gevlochten spullen

Je kunt de papieren stroken zelfs gebruiken om veel meer te maken dan alleen de klassieke geweven kerstster. Je kunt bijvoorbeeld een halve kerstster maken, waarbij je slechts het midden van één kant van de ster maakt. Daarna kan het met plakband op de ramen of de muur worden gelijmd. Probeer veel sterren te maken en hang ze samen aan de muur of het raam. Het kan er echt prachtig uitzien.

Je kunt ook kleine mollige sterretjes maken van de papieren strookjes. Leg vervolgens een knoop in de papierstrook en wikkel het papier een paar keer om zichzelf. Stappel dan het uiteinde niet en je hebt nu een vijfhoekje. Druk de randen nu voorzichtig naar het midden, zodat de vijfhoek opgeblazen is. Nu heb je een kleine kronkelende ster van papieren strookjes. Op deze pagina of elders op het internet vindt u foto's van het proces.

De kleine mollige sterren zijn extra schattig als ze gegroepeerd zijn. Rijg de sterretjes zo door dat ze aan hetzelfde garen kunnen hangen en hang ze daarna aan elkaar. Ze kunnen op een mobiele telefoon lijken. Als je verschillende kleuren hebt gebruikt om de sterren te maken, kun je er een regenboogmobiel van maken.

Je kunt ook de favoriete klassieker van elk kind maken: de muistrap. Begin met twee papieren strookjes die je helemaal tot aan één uiteinde aan elkaar plakt. De latten moeten loodrecht op elkaar staan. Vouw de strookjes dan om en om over elkaar. Als u bij het uiteinde van de latten bent aangekomen, kunt u meer latten vastlijmen als de trap niet lang genoeg is, of u kunt de trap afmaken door de uiteinden aan elkaar te lijmen. Soms is het de moeite waard om een nietmachine of wat tape te gebruiken om het beter vast te houden.

Uiteraard kunnen de muistrappen gemaakt worden in de kleuren die u het beste uitkomen. Je kunt ze in unikleuren maken of je kunt twee stroken van verschillend gekleurd papier gebruiken. Als je het geduld hebt – en genoeg papieren strookjes – kun je een hele kerstboomslinger maken.

Als je gebeten bent door het plezier van het weven van kerststerren, kun je ze veel meer gebruiken dan alleen kerstdecoraties aan de boom en in de ramen. Je kunt ze gebruiken als van en naar kaarten op je cadeaus, of je kunt je cadeaus versieren met geweven sterren met of zonder de vlecht in het midden. Je kunt ook verschillende grote sterren vlechten en ze combineren om een mooie, gepersonaliseerde krans voor de deur te maken. Versier hem eventueel met een takje spar en een strik.

In werkelijkheid zijn sterren geen items die alleen bij Kerstmis horen. Weef een heleboel gele en witte sterren samen en plaats ze op de muur en het plafond boven het bed van je kind om een prachtige sterrenhemel te creëren. Sommige kunnen aan een touwtje aan het plafond hangen. Je kunt ook lijm en glitters toevoegen om ze overdag te laten glanzen, of je kunt ze 's avonds met lichtgevende verf beschilderen om ze te laten glanzen.  

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present