Gevlochten kerstharten

Met deze voorgesneden hartsjablonen kun je eenvoudig je eigen papieren kersthartjes vlechten. Verkrijgbaar in verpakkingen van 8 verschillende kersthartjes. Kies uit vele motieven, kleuren en patronen.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Er is geen kerst zonder kerstharten

De meeste mensen hebben een geweven kersthart of twee aan hun kerstboom gehangen. Een kersthart is een van de grootste symbolen dat het hart van alle festiviteiten om de hoek staat. In ons assortiment kerstharten kun je kiezen uit verschillende kleuren, zodat je ze kunt matchen met de andere kerstversieringen in je huis.

Zodra je de code voor het weven van kerstharten kraakt, kun je moeilijk stoppen. Als dit de eerste keer is dat je een geweven kersthart maakt, wees dan niet bang. De pakketten met kersthartsjablonen van onze webshop zijn voorzien van een uitgebreide gids die je helpt succesvol te zijn. Anders kun je hier klikken . Hier vind je ons online sjabloon voor het klassieke geweven kersthart.

De kersthartjes kun je precies zo maken als je wilt – en in je favoriete kleuren. Als we niet precies de kleur hebben die je zoekt, kun je altijd op jacht gaan in ons assortiment papier en karton, dat we in een heleboel mooie kleuren hebben.

 

Gezellige en creatieve kerstprojecten

Tijdens de kerst is er extra aandacht voor gezelligheid en saamhorigheid – het is dus het perfecte moment om met al je dierbaren prachtige kerstharten te weven. De uren lopen snel terwijl we de kerstharten in het gezelschap van familie en vrienden weven. Daarom is het ook de perfecte activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. De kleintjes kunnen helpen met het weven van kersthartjes. Onze geweven kersthartjes zijn voordelig verkrijgbaar, dus als iemand er onderweg één scheurt, maakt het niet uit – haal gewoon de volgende eruit.  

Organiseer een kerstdag voor je collega's, vrienden of familie, waar je mooie kerstharten samen kunt weven. Dit is ook een goed excuus om te genieten van een glas glühwein of warme chocolademelk – en te genieten van heerlijke kersttraktaties.

De klassieke kerstkleuren – of de trendy en moderne?
Rood en groen – de klassieke kleuren die Kerstmis in de hoogste mate uitstralen. Maar steeds meer mensen zijn ook begonnen met het gebruik van meer neutrale tinten in hun kerstversiering, die passen bij de rest van het interieurontwerp in huis. Daarom kun je in ons assortiment ook meer ingetogen kersthartsjablonen vinden die gedetailleerd en ongelooflijk mooi zijn. Deze neutrale geweven kersthartjes zijn verkrijgbaar in grijs, wit en zwart.

Natuurlijk vind je ook de klassieke rode kerstharten. De gewone rood-witte modellen, maar ook een paar met mooie patronen en glanzende materialen. Mix en match kersthartsjablonen vrij voor een mooie en charismatische look voor de kerstboom.

Versier je huis met geweven kersthartjes

Natuurlijk kun je de kerstboom het beste versieren met mooie zelfgemaakte kersthartjes. Maar er zijn nog veel meer manieren om je huis te versieren met kerstharten en de gezelligheid van de kerst op verschillende manieren te verhogen.

  • Hang de kerstharten aan een lang touw en maak een slinger van geweven kerstharten om aan ramen, deuren en het plafond te hangen.

  • Hang de kersthartjes aan takken om bijvoorbeeld te versieren. de hal of keuken. Als je ze in de hal plaatst, zijn ze een prachtig welkom voor de vele gasten die in december aankomen.

De kerstharten kun je overal in huis ophangen. Als de kinderen hebben geholpen met het weven, is het duidelijk dat ze hun eigen kamers willen inrichten. Van tijd tot tijd kunnen ouders de geweven kerstharten vullen met goodies als een zoete verrassing voor de kleintjes.

Een goede extra tip: Weef een paar mooie kersthartjes die je samen met je kerstkaart kunt geven of als gastvrouwcadeau voor de vele kerstlunches in de winter. De kerstharten kunnen ook dienst doen als kaartjes voor de vele kerstcadeaus onder de kerstboom.  

Na vele uren met kersthartsjablonen in je handen, moet je ze natuurlijk ook vullen met snoepjes en lekkernijen. De gezellige kersthartjes kunnen gevuld worden met allerlei lekkernijen. Zoals daar zijn:

  • Deense pepernoten
  • Rozijnen en noten
  • Kerstchocolade
  • Zelfgemaakte zoetwaren

Vul ze aan zodat het gezin er in december van kan genieten en geniet van het controleren of er nieuwe kerstlekkernijen zijn binnengekomen.

Nog meer creativiteit nodig? 

Als de kersthartjes geweven zijn, kun je een groetje schrijven van de kerstelf of een lief kerstcitaat – of misschien het jaar toevoegen, zodat je altijd precies die kerst kunt onthouden. voor een paar van onze mooie stiften die je geweven kersthart een finishing touch geven.

Als je een flinke dosis energie hebt en je wilt je eigen creativiteit een beetje uitdiepen, kun je ook andere kerstharten maken met andere materialen dan papier. In ons assortiment hebben we een grote selectie hobby-artikelen en -materialen waar je naar kunt zoeken.

Met ons katoenen garen kun je bijvoorbeeld delicate kersthartjes borduren of breien, of prikborden in de vorm van kleurrijke kersthartjes maken. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen unieke kerstharten. Bekijk onze uitgebreide ideeëncatalogus voormeer inspiratie.

De geschiedenis van de geweven kerstharten

Het geweven kersthart is een traditioneel Deens kerstornament. Een oud verhaal vertelt ons dat het oudste geweven kersthart afkomstig is van onze bekende dichter en schrijver H.C. Andersen. Dit hart werd geweven met geel en groen papier – en zonder handvat in de jaren 1860. Enkele decennia later werd het handvat toegevoegd en begonnen ze aan kerstbomen te hangen.

Sindsdien wordt het weven van kerstharten in Deense kleuterscholen gebruikt om de creatieve vaardigheden, het geduld en de fijne motoriek van jonge kinderen te versterken. Vandaag is het een vast onderdeel van de planning geworden bij het maken van kerstdecoraties in heel Denemarken.  Het klassieke kersthart is meestal rood-wit van kleur, wat symbool staat voor de Deense vlag en nationale trots. Het geweven kersthart is een van de meest Deense kerstversieringen die we hebben. Daarom moet je in december minstens één geweven kersthart maken.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present