Papier met textuur en pastelkleurig papier

Kraftpapier is gemaakt van gerecycled papier en is meestal grof, dik papier met of zonder patroon. Gerecycled kraftpapier heeft een ruw oppervlak dat geschikt is voor aquarellen, krijtjes, droge pastels en vloeibare verf. Kies tussen effen gerecycled papier en kraftpapier met print.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Gerecycled papier zit in

Recycling is een woord dat op ieders lippen staat en momenteel een populair fenomeen is. Er is meer aandacht voor ons milieu en de toekomst van onze planeet, en recycling is hier een belangrijke factor. Daarom verkopen we hier bij Creativ Company ook een grote selectie gerecycled papier.

Gerecycled papier wordt vaak gekenmerkt door een relatief grove en dikke afdruk en kan van dezelfde kwaliteit zijn als papier-mâché. Het heeft een robuustere en natuurlijkere look dan bijvoorbeeld het standaard en klassieke witboek dat we zo goed kennen.

Ons gerecyclede en kraftpapier/karton kan er iets anders uitzien, omdat het gerecycled materiaal is – en het ziet er daarom volledig uniek uit. Sommige van ons gerecycled papier hebben ook een motief dat het papier nog opvallender maakt en een ongelooflijk aantal creatieve mogelijkheden biedt.

Ons gerecycled papier is verkrijgbaar in zowel A4- als A3-formaat en je kunt het kopen in vellen en rollen. U kunt gerust een van onze verpakkingen met meerdere bladen kopen in bv. 125 vellen of 500 vellen als je het nodig hebt voor het hele kantoor en de werkplek. Gerecycled papier kan ook worden gebruikt voor het printen op standaardprinters. Die natuurlijk bruinachtige kleur is de klassieke kleur van gerecycled papier, maar in ons assortiment vind je het ook in andere kleuren, waaronder grijs, wit en zwart.

Kraftpapier, gerecycled papier of gerecycled karton?

Er zijn veel termen – als je naar beneden scrolt in onze selectie, zul je waarschijnlijk alle verschillende woorden aanwakkeren – waaronder kraftpapier, gerecycled papier, gerecycled karton en sulfietpapier. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen al die types? Laten we het eerst van bovenaf bekijken: Het verschil tussen karton en papier. Karton is een zwaarder materiaal dan papier en dus ook duurzamer. Maar wat betekenen kraft en gerecycled? Beide soorten zijn ruwe en dikke stukken papier, die vaak worden gekenmerkt door bruin of grijs. Het gerecycleerde papier wordt zo genoemd omdat gerecycleerde pulp wordt gebruikt bij de productie van het papier – de samenstelling is vaak ongeveer 70% recyclingpapier en de resterende 30% is gerecycleerde pulp.

Kraftpapier wordt ook wel houtpulppapier genoemd. Houd hier dus rekening mee als je deze uitdrukking in ons assortiment of elders tegenkomt.

U kunt meer lezen over elk afzonderlijk vel papier door op de productbeschrijvingen te klikken en meer te weten te komen over hun unieke specificaties. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice, die u graag verder zal helpen.

Ondersteun recycling en het milieu met gerecycled papier

Als u als bedrijf of als particulier de wens hebt om ecologie, recycling en het milieu te ondersteunen, moet u investeren in gerecycled en kraftpapier. Zoals we al hebben gezien, is het rustieker en rauwer in zijn expressie – en het laat ook zien dat je recycleert. Als u bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat zichzelf als groen verkoopt, mag u geen grote hoeveelheden marketingmateriaal op klassiek witboek printen. Druk in plaats daarvan brochures, folders en posters af op gerecycled papier om te laten zien waar u voor staat. Zo krijg je een aantal milieuvriendelijke browniepunten.

Een CV of visitekaartje kan ook unieker en opvallender lijken als het op gerecycled papier wordt gedrukt. Het ziet er anders uit dan traditionele white papers.

Natuurlijk kun je dan bespreken hoeveel milieuvriendelijker gerecycled papier is in vergelijking met traditioneel witboek. Kortom, het heeft een aantal goede eigenschappen en het ondersteunt iets heel bijzonders.

De goede kwaliteit van papier

Kraft en gerecycled papier hebben een ruw oppervlak, wat een groot voordeel kan zijn als je met bepaalde materialen werkt, zoals als je een grote fan bent van vette oliepastels die goed hechten aan ruwe en absorberende papiersoorten zoals gerecycled papier.

Het goede aan gerecycled papier is dat alle soorten materialen kunnen worden gebruikt, zoals markeerstiften, verf, inkt en dergelijke. Dit omvat waterkleuren, krijtjes, zachte pastelkleuren en vloeibare verf. Als je verft of tekent op gerecycled papier krijg je een compleet andere look dan op gewoon wit papier. Als je een kleurrijk motief hebt geschilderd, lijkt een overgang naar glanzend wit papier misschien wat lastiger – en de natuurlijke beige kleur zorgt voor een rustigere en harmonieuzere look.

Houd altijd wat gerecycled papier op voorraad voor gebruik in allerlei creatieve projecten. Zo hebben je kinderen ook wat gerecycled papier om mooie motieven mee te schilderen en te kleuren.

Feestdecoraties en tafeldecoraties gemaakt van gerecycled papier

Wil je een beetje onconventioneel zijn bij het decoreren van je tafel of het creëren van uitnodigingen? Lees verder om te ontdekken hoe je gerecycled papier kunt gebruiken voor je volgende grote feest.

Er moet een rode draad door de partij lopen, wat samenhang en harmonie creëert. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, maar het kan een idee zijn om overal hetzelfde type materiaal te gebruiken. En dat begint bij de uitnodiging.

Maak prachtige uitnodigingen van gerecycled papier en combineer ze met een aantal van ons andere papier en karton uit de collectie. Gebruik dezelfde stijl voor de plaatskaartjes, het feestliedje, het feestmenu, enz. Ja, je kunt zelfs een heel tafelkleed maken van gerecycled papier – je vindt een rol gerecycled papier in ons assortiment.

Gerecycled papier kan zelfs worden gebruikt om cadeaus in te pakken. Net als alle andere papieren kun je ook gerecycled papier kleuren en verven. Koop gerust wat verschillende kleuren en stiften die je kunt gebruiken om je cadeauverpakking te versieren. Recycling roept natuurlijke associaties op met de natuur, deels vanwege de bruine kleur. Je kunt dit concept voortzetten met gedroogde bloemen, rustiek garen, enz.

Op zoek naar meer ideeën over hoe je gerecycled papier op een creatieve manier kunt gebruiken? Neem dan een kijkje in onze grote ideeëncatalogus en laat je inspireren.

Als u vragen hebt over ons gerecyclede papier, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, die u kan helpen met vragen, zowel groot als klein.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present