Metallic-, gelakt en glitterpapier en karton

Hier vind je ons uitgebreide assortiment papier en karton met glitters, metallic en holografische effecten. We hebben een breed scala aan speciaal papier, waaronder metaalpapier, glitterpapier, holografisch papier, goud- en zilverpapier, parelmoerpapier, reflecterend plastic, regenboogkaart, decofolie, glitterkaart en nog veel meer. Kies uit veel verschillende soorten papier en kaart of koop verpakkingen met verschillende kleuren.

 

>

{{ totalCount }} producten

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Mooi afgewerkt, universeel speciaal papier

Metallic en gelakt papier en karton vormen een uitstekende aanvulling op de materialen die we gebruiken bij het snijden en plakken. Ze geven ook betere en completere resultaten dan bijvoorbeeld goud- of zilverspray.

Wil je graag je eigen persoonlijke cadeaukaarten, decoraties en collages maken? Ben je benieuwd naar alle creatieve dingen die je kunt doen met papier en schaar en lijm?

Als je op een van deze vragen 'ja' kunt antwoorden, kijk dan eens goed naar ons brede assortiment speciaal papier, metallic karton en folie. De toepassingen omvatten alles waarvoor u gewoon papier en karton kunt gebruiken – en nog veel meer.

Zilver, goud, glinsterende sterren en papier in alle kleuren van de regenboog. Je vindt hier alles; het is een logisch assortiment om te ontdekken als het gaat om het maken van decoraties voor speciale gelegenheden waar niets mag ontbreken .

Wat zijn de kenmerken van de verschillende materialen?

Als je speciaal papier koopt voor de creatieve projecten of als je graag kerstversieringen maakt met vrienden of familie, kan het fijn zijn om iets te weten over de materialen. Zeker als je iets nieuws wilt uitproberen en zeker wilt zijn dat de gekochte artikelen bij het doel passen.

De markt voor speciaal papier is groot en het assortiment is zeer gevarieerd. Dit komt natuurlijk ook tot uiting in ons rijke productassortiment en er is veel keuze.

De precieze productbeschrijvingen en afbeeldingen geven een zeer goede indruk van de specifieke producten en u kunt bijvoorbeeld de exacte afmetingen en het aantal vellen dat u bestelt zien.

Hier kunt u meer lezen over de verschillende types en aanduidingen in het algemeen, zodat u gemakkelijker een overzicht krijgt en vervolgens het juiste product kunt selecteren. Bij het buigen, vormen en snijden en lijmen zijn de kwaliteiten van de materialen net zo belangrijk als het uiterlijk en de kleur.

De selectie hier hoort bij de papiercategorie en dat is natuurlijk omdat het belangrijkste onderdeel van de producten papier of karton in verschillende vormen is. De meeste worden dan bedrukt met vernis of op een andere manier verrijkt met een glanzende metallic afwerking aan één of beide zijden.

Dit omvat metallic papier en karton, glitterpapier en karton, hologrampapier en designpapier.

Producten van dit type kunnen over het algemeen op dezelfde manier worden verwerkt als gewoon papier en karton. Toch kan het zijn dat er verschillen zijn. De afzonderlijke platen kunnen bijvoorbeeld iets stijver zijn dan karton zonder metallic afwerking. De manier waarop ze hun vorm behouden als ze gebogen zijn, kan ook iets anders zijn. Bovendien hechten niet alle soorten lijm even goed op alle oppervlakken. Dit zijn allemaal eigenschappen die de creatieve ziel met goed effect kan gebruiken en unieke resultaten kan bereiken.

Het parelmoerkarton en -papier en het regenboogkarton zijn waarschijnlijk de twee soorten die qua textuur en andere eigenschappen het meest op standaardkarton lijken.

De belangrijkste uitzonderingen zijn de producten die volledig van folie of plastic zijn gemaakt, namelijk de harde folie, embosseerfolie, reflecterend plastic en deco-folie. Uiteraard staat dit ook in de naam of productbeschrijving, maar het kan goed zijn om hier vooraf van op de hoogte te zijn.

Metallic papier is ideaal voor speciale gelegenheden

Papier en karton met een metallic of glanzende afwerking zijn materialen die zeer geschikt zijn voor decoraties voor de feestdagen en speciale gelegenheden.

Glanzende kerststerren in zilver of goud zijn natuurlijk populaire ideeën, of wat dacht je vangepersonaliseerde plaatskaarten voor oudejaarsavond die glanzen als echt vuurwerk.

Het brede assortiment kleuren en texturen biedt talloze mogelijkheden en variaties, van de meest sprankelende en feestelijke tot de meest ingetogen en eenvoudige, bijv. papieren engelen met witte parelmoervleugels.

Zoals u weet zijn de enige grenzen die van uw verbeelding. Maar inspiratie opent nieuwe wegen en nieuwe ideeën, en je mag je niet verzetten voor een kijkje in onze enorme ideeëncatalogus. Of je nu stickers voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden knipt of het bijzondere en persoonlijke geschenk versiert, je kunt je zeker inspireren.

Wat is vernieling?

Als u vertrouwd bent met de wereld van het knippen en plakken en geïnteresseerd bent in een aantal dingen die u kunt doen met papier en schaar, dan hebt u bijna zeker het woord 'decoupage' gezien. Veel van de producten hier zijn zeer geschikt voor decoupage en het woord wordt veel gebruikt in onze grote ideeëncatalogus.

Misschien weet je dat decoupage samenhangt met collage en dat het gaat om het decoreren met mooie foto's en stekken. Maar weet u hoe de twee dingen verschillen en wat decoupage eigenlijk maakt?

Kortom, ontkoppeling is een methode waarbij papier wordt gebruikt om andere voorwerpen te versieren, zoals geschenkdozen, boeken, lampenkappen of dienbladen. Bladgoud of metallic glanzend papier wordt ook vaak gebruikt voor decoupage.

De afbeelding of het motief in de decoratie wordt met meerdere lagen transparante vernis aan het oppervlak van een object bevestigd, die dan gepolijst of geschuurd kan worden. Dit geeft de hele decoupage een mooie, gelijkmatige afwerking, wat voor het blote oog doet denken aan voltooid printen, en je kunt nauwelijks zien dat een stuk decoupage wordt gedaan met gewoon papier. 

Collage is een brede term voor kunstwerken of decoraties die uit verschillende elementen bestaan. De meeste mensen hebben waarschijnlijk geprobeerd om een collage te maken van tijdschriften of krantenknipsels. Hetzelfde kan natuurlijk ook met gekleurd en metallic papier, zoals je hier in het assortiment vindt, en er kunnen echt mooie effecten worden bereikt als de kleuren op creatieve wijze worden gecombineerd.

De meeste decoupage heeft dus een belangrijk element van collage, maar niet alle collages zijn decoupage. Een mooie en decoratieve collage kan bijvoorbeeld gemakkelijk als een foto op zichzelf fungeren en in een lijst aan de muur hangen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present