Macramékoord en macramétouw

Ruime keuze aan knoop- en macramékoorden voor kumihimo- en macraméprojecten. Hier vind je katoenen koord, nylon koord en macramékoord, evenals koord van satijn en polyester. Kies uit veel verschillende stijlen, kleuren en diktes. Je vindt er ook macramé-starterskits en macraméklaslokaalsets.

Zorg goed voor je sieraden

  • Bewaar sieraden in een sieradenbox
  • Doe sieraden af tijdens het sporten, baden, slapen en schoonmaken
  • Zorg dat er geen haarlak, parfum, lotion enz. op uw sieraden komt

 

>

97 varer

>
Du har set 24 af 97 varer

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Ons uitgebreide assortiment knoopgarens, macramékoord en accessoires

Koord en garen dat perfect is om te breien, worden breien, macramé of kumihimo genoemd. Op deze pagina kun je spannende dingen breien met de overgrote meerderheid van garens en koorden, ongeacht hoe ze worden genoemd.

Niet alleen katoen wordt gebruikt voor het knopen. Je vindt er ook koorden en garens van imitatieparachutelijnen, satijn en polyester. Of het product nu garen, koord of touw heet, verwijst niet zozeer naar de dikte, maar eerder naar de kwaliteit. Het garen is meestal mat en zacht, terwijl het koord gladder is. Het touw kan ruw zijn en lijkt op touw.

Onze selectie omvat garens, koorden en accessoires, evenals knoopsets in macramé- of kumihimo-stijlen. Met welk knoopproject je ook wilt beginnen, we hopen dat je het perfecte garen vindt.

Het is helemaal aan jou of je alleen garen of koord wilt kopen, of dat je garen en koord plus accessoires zoals een kumihimo schijf of een breiplank wilt kopen. U kunt echter wel profiteren van het kiezen van het juiste type garen, koord of touw voor het geplande project. Zodra u weet wat u wilt knopen, kunt u beter de juiste kwaliteit, kleur en dikte kiezen.

 

Wat is het verschil tussen macramé en kumihimo?

Over het algemeen zijn de macramé en de kumihimo hetzelfde. Bij beide methoden worden verschillende producten met elkaar verbonden door een mix van knopen en weefsels te creëren. Het grote verschil tussen de twee methoden is dat macramé vier koorden gebruikt, terwijl kumihimo er acht gebruikt. Het woord kumihimo is Japans en betekent 'samengevoegde draden'.

Regelmatig macramé knopen kan vrij en zonder gereedschap worden gedaan of je kunt een bord gebruiken dat eruitziet als een klembord. Deze werkplaat geeft je een goed werkoppervlak met een aantal clips aan de bovenkant waar je je knoopjes op kunt bevestigen.

Kumihimo knopen is iets ingewikkelder en kan daarom moeilijker te beheren zijn. Voor het knopen van kumihimo is het gebruik van een kumihimo knoopschijf van essentieel belang. In tegenstelling tot de macraméplaat is het kumihimoschijfje rond en heeft het een gat in het midden waar je geknoopte voorwerpen aan hangen.

De keuze is volledig aan u. Als je een beginner bent van knopen in het algemeen, hoef je je niet af te schrikken voor de meer geavanceerde projecten. We verkopen starterkits voor beide soorten knopen, en je kunt ook folders en boeken met knooppatronen en gidsen vinden.

 

Waarom moet je met knopen werken?

Het is gezond om zowel je handen als hoofd te gebruiken. Bij het uitvoeren van hands-on werk varieer je het gebruik van je lichaam en kun je dus beter zaken zoals muizenletsel vermijden. Dit is handig als je veel achter een computer zit.

Variatie in de werkhouding is ook zeer goed en het voordeel van knopen is dat u zowel rechtop kunt staan als zitten. Je kunt je knutselwerkjes gewoon meenemen. Als u iets geavanceerder doet, kan het een voordeel zijn om aan een tafel te werken, maar u kunt het gemakkelijk doen, of u nu zit of staat.

Een ander voordeel van het werken met knopen is dat vrijwel iedereen het kan uitzoeken. Je hoeft alleen knopen te vlechten en te knopen. Behalve het garen zelf of het koord en een knoopbord en een schaar om het koord/garen door te knippen, is er geen gereedschap nodig.

Het is ook een relatief goedkope hobby en je kunt gemakkelijk op een eenvoudige manier veel spannende dingen doen.

 

Onze ideeëncatalogus zit vol goede ideeën om te knopen

Armbanden, tassen, muurhangers, kerstversieringen, pothangers, dromenvangers en nog veel meer. Wat je met knopen kunt doen, is bijna onbeperkt. Dit geldt ongeacht of u de macramé- of kumihimo-methode gebruikt.

Naast de specifieke ideeën hierboven vindt u meer inspiratie voor het knopen in onze ideeëncatalogus. Je kunt gemakkelijk buiten de gebaande paden denken en zelf iets bedenken, maar als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan vooral naar macramé-ideeën , maar je kunt ook een kijkje nemen in onze blog. Onze blog bevat veel verschillende onderwerpen, waaronder inspiratie en begeleiding om aan de slag te gaan met macramé.

Andere ideeën voor wat je kunt maken met knoopgaren:

  • Macramé geknoopte boodschappentas
  • Houten Kralenarmband
  • Geknoopte koordlampenkap
  • Mooie geknoopte armbanden met satijnen koord
  • Macramé knoopkoord sleutelhanger

Voor sommige van de hier genoemde items zijn meerdere stuks nodig. Bijvoorbeeld bamboeringen of sleutelhangers. Je kunt eenvoudig een knopenproject aangaan dat niets meer nodig heeft dan het garen/koord zelf, maar als je knopen combineert met andere producten, kun je echt spannende dingen maken.

 

Voordelen van een koord kopen dat is bedoeld voor macramé knopen

Als uitgangspunt kun je dingen van allerlei soorten garens, koorden en touwen binden, maar sommige dingen gaan niet zo lang mee. Om er min of meer zeker van te zijn dat wat je knoopt een goede duurzaamheid heeft, kies je voor garen, touw of koord dat speciaal is ontworpen voor knopen.

Wanneer je knoopt en vlechtt, slijt het materiaal en kan het dus niet lang meegaan. Wanneer u kiest voor een stevig macramékoord, krijgt u een duurzaam product dat u zelfs kunt gebruiken voor de meest veeleisende dingen, zoals boodschappentassen die worden blootgesteld aan een hoog gewicht en veelvuldig gebruik.

Hier bij Creativ Company kun je naast garen, touw, touw en accessoires voor macramé en kumihimo nog veel meer kopen, waaronder artikelen die verband houden met projecten die in onze ideeëncatalogus worden getoond. Op de individuele ideeënpagina's ziet u een lijst van de producten die nodig zijn om de artikelen te voltooien.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present