Knutselbeton

Hobbybeton is een fijnkorrelig beton dat geschikt is voor hobbygebruik en kan worden gebruikt voor gieten en modelleren. Je kunt met hobbybeton gieten in mallen van acryl, plastic, siliconen, papier-maché of iets dergelijks, of je kunt kiezen om met de vrije hand modelleren met hobbybeton. Kies tussen kant-en-klaar hobbycement/hobbybeton of koop betonpoeder die je zelf in water kunt mengen voor zachtere modellen.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Begin vormen te maken met beton

Wanneer u beton giet of modelleert, gebruikt u zowel uw lichaam als uw hersenen. Wanneer u met vloeibaar beton werkt, kunt u ervoor kiezen om het in veel verschillende items en materialen te gieten.

Een mal kan vele vormen aannemen en je kunt kiezen tussen siliconenmallen, of bijvoorbeeld: houten kisten, rubberen handschoenen en dergelijke. De mallen kunnen van alles worden gemaakt, van rubber tot papier-mâché en plastic, en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Als je geen gietvorm wilt gebruiken, kun je ook stijver beton kopen dat je met je handen of gereedschap kunt gieten.

In onze webshop vindt u bijv. beton voor gieten en modelleren, en je kunt ook betonpasta vinden. Het beton is gewoonlijk verkrijgbaar in de afmetingen 1,5 en 5 kg.

Wat is concreet?

Beton is iets speciaal, omdat het er mooi uitziet. Omdat het fijnkorreliger is dan standaard beton, is het perfect voor het maken van alledaagse voorwerpen en decoraties. Gewoon beton en cement zijn grofkorrelig en zien er zeer ruw uit. Het is perfect voor vloeren in industriële gebouwen, waar de uitstraling een beetje rustiek moet zijn, maar waar je het als het gaat om thuis graag mooi en makkelijk mee kunt werken.

Het beton heeft een glad, comfortabel en hard oppervlak wanneer het is uitgehard, waardoor het geschikt is om te schilderen, zodat u uw gietstuk of model een mooie en kleurrijke look kunt geven. U kunt het uitgeharde beton echter gemakkelijk in 'naakte' toestand laten. Voor de tuin is het vanzelfsprekend om vormen te gieten, die met hun natuurlijke betonlook ongelakt kunnen blijven.

Waarvoor kun je beton gebruiken?

We hebben al besproken waarvoor we concreet kunnen gebruiken, maar in dit deel gaan we dieper in op concrete voorbeelden. Als de voorbeelden die we hier vermelden u niet interesseren, hoeft u zich geen zorgen te maken. Meer ideeën vindt u in onze ideeëncatalogus. De ideeëncatalogus bevat veel andere ideeën dan alleen ideeën voor het gebruik van beton.

Hier volgen enkele ideeën over hoe u beton kunt gebruiken:

  • Geometrische kandelaars (voor taps toelopende kaarsen).
  • Geometrische theelichthouder (voor waxinelichtjes).
  • Kommen gegoten uit beton (kan aan de binnenkant met metallic acrylverf worden geschilderd voor een mooie look).
  • Vormen van kleine huizen van beton en gips (ze kunnen worden geschilderd of op een andere manier worden gedecoreerd of je kunt ze zo laten staan).

Alle bovengenoemde items kunnen worden geschilderd of hun betonlook behouden. Sommige ideeën moedigen je aan om het object geheel of gedeeltelijk te schilderen, terwijl andere ideeën je aanmoedigen om het DIY-project niet te schilderen. Maar je kunt het op elke gewenste manier doen. De ideeën zijn alleen bedoeld om je te inspireren.

Welke andere materialen moet je gebruiken bij het gieten van beton?

U moet minimaal water gebruiken bij het werken met beton, zowel bij het modelleren als bij het gieten. Als je een simpele ding wilt gieten – zoals een ronde betonnen bol om je tuin te versieren – dan heb je iets nodig om in te storten. Zelfs als u het beton goed met uw handen kunt vormen, hebt u waarschijnlijk iets nodig om het beton in vorm te houden, zodat het in alle rust kan uitharden.

Hoe complexer de DIY-projecten die je maakt, hoe meer materialen je nodig hebt. Als we een van de voorbeelden uit het inspiratiegedeelte hierboven gebruiken, kun je je voorbereiden op meer items. Misschien heb je al een aantal artikelen en hoef je ze dus niet te kopen.

Als je betonnen kommen wilt maken, heb je beton, water, ballonnen, penselen, verf en rubberen handschoenen nodig. Voor andere dingen die eenvoudig te maken zijn, heb je misschien meer of minder items nodig, maar als je eenmaal rubberen handschoenen en verf hebt gekocht, kun je deze items thuis gebruiken voor andere projecten.

Moet u beton gebruiken voor gieten of modelleren?

Beide soorten beton hebben voor- en nadelen. Of je de ene of de andere verkiest, hangt volledig af van je wensen en wat je wilt maken. Houd er echter rekening mee dat u betonnen gietstukken kunt gebruiken voor gedeeltelijke modellering.

Een aantal van de inspirerende ideeën uit onze ideeëncatalogus vereisen dat u uw mouwen oprolt en het beton met uw handen werkt. Omdat beton een rommel kan vormen, is het een goed idee om het oppervlak waaraan je werkt goed af te dekken en rubberen handschoenen te gebruiken.

De meeste betonnen modelleerproducten raden aan om handschoenen te dragen als u ermee werkt en ook om het modelleerbeton in de mal te laten uitharden.

U kunt kiezen voor het modelleren van beton bij het maken van kleine decoratieve objecten met veel fijne details. Als u daarentegen werkt met grotere, ruwere voorwerpen zonder belangrijke details, kunt u met plezier beton kiezen om te gieten.

De vele voordelen van cement

Cement is niet gereserveerd voor constructie. Daar zijn veel redenen voor. Er zijn dan ook tal van redenen waarom het een wijdverspreide hobby is geworden onder particulieren, op scholen en in nazorgcentra. Beton is redelijk goedkoop om te kopen en is vrij eenvoudig om mee te werken. Het heeft een duurzaam en aantrekkelijk resultaat als je klaar bent.

Waarom u uw cement bij ons moet kopen

Cement is een veelzijdig materiaal dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. U kunt uw cement/beton veilig bij ons kopen, omdat we u 14 dagen retourneren en die periode pas van kracht wordt nadat u uw goederen hebt ontvangen.

Naast de retourtermijn van 14 dagen hebt u ook 2 jaar garantie, die u kunt gebruiken als u gebreken of gebreken in het product ontdekt waarvoor u niet verantwoordelijk bent.

Een ander voordeel van shoppen bij ons is dat je gratis levering ontvangt als je aankoop een bepaald bedrag bereikt. Dit aankoopbedrag hangt af van het feit of je een particulier bent of dat je koopt voor een instelling of bedrijf.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present