Specialistische scharen

Speciale scharen zijn een selectie van scharen die worden gebruikt voor verschillende speciale doeleinden. Bijvoorbeeld, silhouet- of precisiescharen voor complexere knipprojecten. We hebben ook een grote selectie patroonscharen, stofscharen en kartelscharen die patronen knippen zoals zigzag, Victoriaanse borduureffecten, kartelingen, golven en nog veel meer.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Schaar is niet alleen een schaar

Er zijn veel verschillende soorten scharen. Van veiligheidsscharen die niet erg scherp zijn tot grote, sterke scharen voor volwassenen en alles daartussenin. Je denkt misschien dat een schaar slechts een schaar is, maar in werkelijkheid is een schaar net zoiets als een schroevendraaier of een zaag. Een gewone keukenschaar is prima als je gewoon iets moet knippen. Maar als je kunst gaat doen, iets creatiefs gaat maken of een specifiek doel hebt, is een gewone schaar niet genoeg. Dan heb je een speciale schaar nodig.

En gelukkig ben je hier bij Creativ Company terechtgekomen. Omdat we een grote keuze hebben uit verschillende speciale scharen, die allemaal uitstekend zijn voor hun specifieke doeleinden.

Speciale schaar voor speciaal gebruik

Een van de gevallen waarin een speciale schaar bijzonder nuttig is, is wanneer een schaar mensen kan helpen om te knippen zonder hun handen te beschadigen. Of als je minder kracht in je handen hebt. Dan is het nodig om een speciale schaar te gebruiken die hiermee rekening houdt en u in staat stelt om goed te knippen ondanks de uitdagingen in uw handen.

Er zijn verschillende versies van speciale scharen verkrijgbaar die het knippen vergemakkelijken. Je kunt er een paar krijgen die op een tang lijken, zodat ze geen gaten voor de vingers hebben. En je kunt een pincetschaar krijgen die een beetje werkt als een pincet. Deze hebben ook geen openingen voor de vingers. Zo kunt u de schaar vinden die voor u het beste en meest comfortabel is.

Als u een schaar nodig hebt die meer kan dan een gewone schaar, hebben we ook een multifunctionele schaar. Deze schaar kan dienst doen als schaar, mes, opener en plakmes. En ze hebben een messenslijper in de bijbehorende houder. En dan is er nog de overlevingsschaar.  

Als je de voetsporen van Hans Christian Andersen wilt volgen en wat papier wilt knippen, heb je een silhouetschaar nodig.

Als je de kunst van de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen wilt uitproberen en mooie papieren sneden wilt maken, heb je een delicate silhouetschaar nodig. Dit is een kleine schaar met fijne, fijne puntige uiteinden, waarmee u zelfs in de binnenste hoeken kunt komen.

Met een silhouetschaar kunt u kleine en elegante objecten nauwkeurig knippen. Bijvoorbeeld kerstelfen of paasdecoraties. Misschien maak je scrapbooks en heb je een fantasieschaar nodig om kleine labels en figuren uit te knippen om in je scrapbooks te stoppen. Deze kleine, sierlijke schaar is daar perfect voor.

Ze zijn ook perfect als je een Deense 'sneeuwklokletter' maakt. Dan gebruik je de kleine schaar met fijn silhouet om de mooiste letter uit te steken.

Als je moeite hebt om je vingers in de gaatjes van de kleine silhouetschaar te steken, wanhoop dan niet. Bij Creativ Company hebben we ook een silhouetschaar met grote vingergaten, zodat iedereen kan gaan knippen. Zelfs mensen met grote vingers. 

Patroonscharen voor het maken van leuke, mooie en bijzondere randen

Als je denkt dat rechte randen te dof zijn, of als je elegante randen wilt voor je plakboek, heb je een patroonschaar nodig. We hebben een ruime keuze aan patroonscharen en je kunt ze afzonderlijk en in multipacks met verschillende soorten gebruiken.

We hebben patroonscharen voor zowel kinderen als volwassenen, met veel verschillende patronen op de bladen. Zo vindt u de perfecte randen voor uw project. Je vindt golvende randen, gekartelde randen, onregelmatige golven en victoriaanse golvende randen en veel andere verschillende randen.

Patroonscharen zijn ideaal voor creatieve projecten met kinderen. De kinderen zullen dol zijn op de leuke randen, die een extra touch kunnen geven aan de schattige figuren die de kinderen van karton en papier kunnen knippen en lijmen. Patroonscharen zijn ook ideaal voor het knippen van EVA-schuimvellen, waarvan je ook leuke figuren kunt maken.

Alleen uw verbeelding kan het gebruik van patroonscharen beperken. Als je inspiratie nodig hebt voor je volgende project, bekijk dan onze enorme inspiratiecatalogus, waar je talloze goede ideeën en handleidingen vindt om ze te maken.

Stofschaar en rozetschaar

Als je een speciale schaar of een rozenschaar gebruikt, is dat omdat je een duidelijk doel hebt waarvoor je je schaar nodig hebt. Zo kan bijvoorbeeld een patroonschaar met een gekartelde rand worden gebruikt om stof voor kleding te knippen. Als je de rand met een roze schaar knipt, versnippert hij minder en zigzag je meestal niet over de randen van de stof. Houd er echter rekening mee dat niet alle stoffen met een roze schaar kunnen worden afgeknipt. Sommige soorten stof versnipperden gewoon meer dan andere.  

Als je een schaar hebt die speciaal is bedoeld voor het knippen van stof, is het een goed idee om deze alleen voor stof te bewaren. Het knippen van stoffen kan extreem moeilijk zijn als uw schaar inkepingen heeft of verkeerd is gebruikt. Er kunnen bijvoorbeeld inkepingen ontstaan als u per ongeluk in een pin of paperclip snijdt. Als de schaar erg gekartelde randen heeft, kunnen ze zelfs draden uit het weefsel trekken, waardoor het hele stuk weefsel beschadigd kan raken. Zorg dus goed voor je stoffen schaar!

Alle scharen, speciale scharen en gewone scharen moeten goed worden onderhouden om er optimaal van te kunnen profiteren. Vermijd het knippen van metaal of andere harde materialen met uw speciale schaar. Als u de draad bijvoorbeeld met een schaar wilt doorknippen, kies dan een schaar die u als draadknipper wilt gebruiken. Dan kun je deze gebruiken als je andere dingen moet knippen die moeilijk zijn op de schaar. Zorg er misschien voor dat je je duurste schaar niet als kniptang gebruikt. Zoals eerder vermeld, kan dit de schaar behoorlijk vernielen.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present