Speciale lijm

We bieden een breed scala aan speciale lijmen, zodat je bijna alle materialen aan elkaar kunt lijmen. Zoek houtlijm, VTR-lijm, bevestigingslijm, spuitlijm, latex, behanglijm, epoxylijm, contactlijm, textiellijm, glaslijm en lijmstiften.

 

>

{{ totalCount }} producten

{{ $t("Je\u0020hebt\u0020\u00251\u0020van\u0020\u00252\u0020producten\u0020gezien").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Vind speciale lijm voor uw project

Bij Creativ Company hebben we een breed scala aan lijmen, zodat u precies het type lijm kunt vinden dat perfect is voor uw project. Er zijn verschillende versies van de gebruikelijke allround lijmen en je kunt ook houtlijm, glaslijm en siliconenlijm vinden, die je ook kunt gebruiken als lijm voor sommige projecten.

Sommige van onze lijmen zijn geschikt voor kinderen, andere niet voor kinderen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Vergeet ook niet een mat te gebruiken als je lijm gebruikt, zodat je de tafel of het tafelkleed onder je project niet verpest. Het is een goed idee om altijd te controleren wat er onder uw project zit. Soms kan het ook een goed idee zijn om een schort te dragen als je goed voor je kleding wilt zorgen. Vooral jonge kinderen kunnen baat hebben bij het dragen van een schort.

Lijm voor glas, papier en stof  

Als u projecten uitvoert waarbij u dingen aan elkaar moet lijmen en dit niet met standaard lijm rondom kunt doen, hebt u een speciale lijm nodig die op de voorwerpen kan plakken waarmee u werkt.

Met andere woorden, als u met glaswerkt, moet u glaslijm vastpakken. Als je projecten maakt met stof , hebje textiellijm nodig. Misschien heb je het geluk dat sommige lijmen de klus op verschillende oppervlakken voor je kunnen klaren. Maar als u helemaal zeker wilt zijn, moet u de lijm kopen die bij uw materiaal past. U zult hier geen spijt van hebben.

Als u grote oppervlakken wilt verlijmen en geen kleine lijmstift wilt gebruiken, hebt u spuitlijm nodig. Dit is een gebottelde lijm waarmee u snel en eenvoudig lijm op grote oppervlakken kunt aanbrengen. Wees u bewust van wat u nog meer met de lijm kunt doen en verplaats deze voordat u begint.

Bij Creativ Company vindt u ook behanglijm. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je behanglijm om behang te bevestigen. Maar je kunt hem ook gebruiken voor veel leukere activiteiten. Met name papier-mâché. Het enige wat je nodig hebt, is een ballon, een heleboel kranten in stroken en een kom behanglijm. Dan bent u goed op weg om uw eigen papier-mâché spaarpot te maken. Als je echt behendig en creatief bent over wat je aan de buitenkant kunt maken, zijn er eigenlijk geen grenzen aan wat je van papier-mâché kunt maken 

Houtlijm – werkt op zowel hout als porselein

Voor projecten met hout is het een goed idee om de juiste houtlijm te gebruiken. De houtlijm werkt door in de poriën van het hout te dringen en het van binnenuit uit te harden. Op die manier worden de twee stukken hout met elkaar verbonden. Andere soorten lijm dringen niet op dezelfde manier door in de poriën, waardoor de lijm alleen op het oppervlak van het hout neerslaat. Het gaat niet zo goed mee als een goede houtlijm.

Een andere goede manier om houtlijm te gebruiken is het bevestigen van gebroken stukken porselein. Omdat porselein eigenlijk een soort klei is en daarom een poreus oppervlak heeft op de gebroken rand, kun je de stukken weer aan elkaar lijmen met houtlijm. De houtlijm dringt door in het porselein en houdt de stukken bij elkaar, net als bij hout. Het werkt niet op dezelfde manier op het geglazuurde oppervlak van het porselein, maar het werkt wel goed op de gebroken splinters. 

Inspiratie voor projecten met lijm

Bijna alle hobbyprojecten vereisen een soort lijm. Misschien moet u uw lijmpistool uitnemen, of misschien wilt u een mooi project creëren door leren stukken aan elkaar te lijmen met ruwe latex.

Welk type lijm u ook nodig hebt, u vindt het op deze pagina. Als we niet precies hebben wat je nodig hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij stellen alles in het werk om u te helpen.

In onze enorme inspiratiecatalogus vindje veel leuke en spannende projecten om mee aan de slag te gaan. Er zijn projecten met verschillende moeilijkheidsniveaus en er zijn richtlijnen voor de projecten, zodat je altijd hulp kunt krijgen.

Zo vind je bijvoorbeeld instructies voor het maken van je eigen ansichtkaarten met lijm en decoratiefolie. Je hebt karton, een zacht potlood, een lijmstift en decoratiefolie nodig in de kleuren die je wilt gebruiken. Op onze website vind je sjablonen met verschillende motieven, als je hulp nodig hebt bij het tekenen van iets op je kaart. Of je tekent gewoon iets alleen. Teken zacht met het potlood, zodat het daarna niet meer door de lijm heen steekt. Als je een van onze sjablonen wilt gebruiken, druk deze dan af in een formaat dat bij je kaart past. Dan moet je de achterkant van het papier met de tekening sterk in de schaduw zetten. Leg daarna het sjabloon op je kaart, met de tekening bovenaan en het gearceerde deel tegen je kaart. Teken op het motief en het wordt op je kaart gezet.

Teken daarna met je lijmstift op de lijn. Gebruik slechts één kleur tegelijk als je meer dan één kleur gebruikt. Als de lijm zo droog is dat hij nog aan je vingers blijft plakken, maar er niet af komt, leg je de decofolie erover en strijk je hem hard over de lijm. Als je het voorzichtig verwijdert, blijft de folie in de lijm zitten en krijg je prachtige metallic kleuren.

Je kunt ook glitters over de lijm strooien. Dan glinstert je motief zonder folie, maar het is helemaal aan jou welk soort kaart je wilt maken.

Weet je hoe sommige sokken te glad zijn, waardoor je op de grond uitglijdt? Hier kun je iets aan doen. Met onze Sock Stop vloeibare latex kun je je eigen antislipsokken maken. Dep het latex gewoon op de onderkant van de sok, eventueel in een mooi patroon. Laat het drogen en voila, dan heb je sokken die niet op de vloer van de woonkamer glijden. Ideaal voor kindersokken.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als gast
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present