Vellen krimpfolie

Krimpplastic vellen kunnen worden gebruikt om leuke ontwerpen te maken voor sleutelhangers, tassen, enz. Blader door ons uitgebreide assortiment krimpplastic platen, krimpplastic met voorgedrukte motieven en krimpplastic sets. Alle vellen kunnen worden ingekleurd met gekleurde potloden of viltstiften.

 

>

{{ totalCount }} artikelen

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Krimp plastic vellen in verschillende varianten en patronen

Heb je al eerder geprobeerd te werken en te spelen met krimpplastic platen? Als het antwoord nee is, dan is het tijd om in dit funky en creatieve project te springen dat momenteel erg populair is. Krimpplastic lakens zijn een ongelooflijk leuke en gezellige activiteit en geschikt voor alle leeftijden.

Bij Creativ Company hebben we alles wat u nodig hebt om uw project van krimpplastic platen te realiseren. En de mogelijkheden zijn eindeloos met dit eigenzinnige materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen sieraden, sleutelhangers, interieurdecoratie en nog veel meer maken.

Op deze pagina hebben we een reeks krimpplastic platen samengesteld, die verkrijgbaar zijn in verschillende versies en varianten. Je vindt er zowel neutrale vellen zonder motieven als vellen met veel mooie en leuke vormen. Alle vellen kunnen worden gekleurd met gekleurde potloden en stiften.

Hoe krimpplastic platen werken

Krimpplastic platen moeten iets meer worden geïntroduceerd als u er voor het eerst over hoort. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit product gemaakt van kunststof platen die krimpen. Deze vermindering van de plaat gebeurt wanneer u deze in de oven plaatst. Wanneer het plastic verwarmd wordt, krimpt het tot ongeveer de helft (vaak kleiner). Krimpplastic platen zijn uniek en daarom zijn ze waarschijnlijk ook zo populair.

Het productieproces van krimpplastic platen is als volgt:

  • Eerst worden de krimpplastic platen gedecoreerd, bv. met stiften, kleurpotloden en krijtjes. Bij ontvangst van je fiches staat vermeld welke materialen je kan gebruiken om de fiches te decoreren.

  • Laat de kleur drogen en snijd hem uit (als je met een sjabloon hebt getekend).

  • Leg de krimpfolie vervolgens een paar seconden in een voorverwarmde gewone oven op bakpapier. Houd de ovendeur in de gaten en kijk hoe de krimpplaat opkrult en weer recht wordt. (Het is vaak een erg leuk en uniek proces om te bekijken)

  • Vervolgens moeten krimpplastic platen afkoelen – en kunnen ze met lichte druk iets worden aangepast.

  • Als de krimpplastic platen zijn afgekoeld, zoek dan uit waarvoor je krimpplastic moet worden gebruikt (als je dat nog niet hebt gedaan). Het kan bijvoorbeeld perfect zijn voor een mooie sleutelhanger of gewoon een klein kunstwerk op zich om je huis mee te versieren. Lees deze pagina voor inspiratie over wat je kunt maken met krimpplastic platen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Krimpplastic platen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Welke versie je ook kiest, hij krimpt tot ongeveer 40% van zijn oorspronkelijke grootte als je hem in de oven afwerkt. Dit krimpproces is leuk om vanaf de andere kant van de oven te bekijken.

Een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen

Krimpplastic platen zijn een ongelooflijk vermakelijk materiaal dat zowel voor volwassenen als kinderen kan worden gebruikt. Als u de activiteit met kinderen uitvoert, let dan op de warmte die uit de oven kan komen. 

In onze uitgebreide ideeëncatalogus hebben we instructies voor zowel volwassenen alskinderen. Sommige zijn ingewikkelder dan andere, maar ze worden allemaal geleverd met een uitgebreide gids die het proces eenvoudiger en eenvoudiger maakt.

Natuurlijk is het de logische keuze om krimpplastic vellen te gebruiken om prachtige sieraden te maken. Vergeet echter niet om een gat te maken in de krimpplastic platen met bv. een perforator waarmee je weefgetouwen voor koorden, kettingen en andere sieraden kunt plaatsen. Houd er echter rekening mee dat de gaatjes ook krimpen, dus vergeet niet ze iets groter te maken dan je normaal gesproken zou doen.

Een ander leuk idee is om krimpplastic vellen te gebruiken voor feestdecoraties en tafeldecoraties. Maak bijvoorbeeld kleine, lieve persoonlijke plaatskaartjes waarop je de namen van je gasten schrijft met mooie, kleurrijke stiften in een uniek lettertype. Zo wordt de tafel mooi gedecoreerd en kunnen de plaatskaartjes bijvoorbeeld worden gelegd. bovenop een glas of om een servet. Het versiert niet alleen het feest zelf, maar wordt ook een klein souvenir dat de gast mee naar huis kan nemen om zich het geweldige feest te herinneren.

Kies voor krimpfolie met of zonder motieven

In ons assortiment hebben we ook krimpplastic vellen met motieven, die vooral bedoeld zijn voor beginners of kinderen die voor het eerst met dit grappige papier beginnen te spelen. Als je een specifiek motief en figuur wilt, zoals een eenhoorn, olifant of iets anders, is het misschien een goed idee om een vel te kiezen met motieven om ervoor te zorgen dat je alle details krijgt.

Krimpplastic platen hebben zowel een glanzende als een matte kant. Over het algemeen zie je met het blote oog het verschil tussen deze twee kanten. Als dit echter niet het geval is, zal de matte kant vaak ook ruwer aanvoelen. Teken en schilder op de ruwe/matte kant, omdat deze kant gevoelig is voor gekleurde potloden.

Als we je favoriete motief niet op de pagina hebben staan, kun je ook een transparant krimpplastic vel op een tijdschrift, krant of boek leggen en het gewenste motief traceren.

Geef krimpplastic vellen cadeau

Natuurlijk is het een goed idee om vrienden en familie een leuke sleutelhanger van krimpplastic vellen te geven. Een idee van een attent cadeau voor grootouders kan bijvoorbeeld zijn: een motief van de hand van hun kleinkind dat ze aan hun sleutelbos kunnen hangen. Een droomcadeau waarvan grootouders niet eens wisten dat ze het wilden.

Maar je kunt niet alleen cadeaus geven die zijn gemaakt van krimpplastic vellen, maar je kunt ook de krimpplastic vellen en markeerstiften zelf als cadeau geven, zodat de ontvanger zijn of haar eigen creatieve project kan beginnen. Het is een project waarin u zich kunt onderdompelen – en waar u talloze uren aan kunt besteden. Een leuk cadeau voor zowel volwassenen als kinderen.

Bij krimpplastic vellen is er ook een leuk creatieproces dat vooral de kinderen erg leuk vinden. Het is dus een creatieve activiteit die op verschillende manieren verschilt van andere klassieke hobbyactiviteiten. Als je eenmaal hebt geprobeerd om plastic vellen te krimpen, kom je snel weer terug.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present