Macramé boekenlegger gemaakt van bamboekoord

Macramé boekenlegger gemaakt van bamboekoord

Inspiratie: 15799

Van: € 5,90

Tot: € 97,48

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Van: € 5,90

Tot: € 97,48

Vlecht een mooie boekenlegger van 1 mm bamboekoord. Gebruik twee verschillende vlechtknopen die op verschillende manieren worden herhaald. De voltooide boekenlegger meet ongeveer. 2,5 x 14 cm zonder de losse koorden aan beide uiteinden. Je hebt in totaal 7,5 meter bamboekoord nodig.
Guide step 1
Step 1.
Knip 12 stukken bamboekoord van elk 60 cm en leg een knoop aan een uiteinde. Bevestig de knoop onder een metalen clip op het macramé bord en zorg ervoor dat alle koorden plat liggen. Je kunt een stukje tape bevestigen om de koorden op hun plaats te houden. In de instructies wordt naar de koorden verwezen als koorden 1 tot 12 van links naar rechts.
Guide step 2
Step 2.
Begin in het midden met het knopen van lusknopen (een lusknoop bestaat uit het maken van twee knopen, dus twee windingen). Bind knopen door koord 5 over het strakke koord 6 te bewegen, twee keer onder en omhoog in de driehoek, zoals op de foto. Trek koord 5 aan terwijl je koord 6 strak houdt. Zie de tekening in stap 15 voor meer informatie.
Guide step 3
Step 3.
Ga zo verder met koorden 4, 3, 2 en 1 om koord 6. Herhaal deze procedure aan de andere kant, houd koord 8 strak naar rechts, vlecht met koord 7 en dan met koorden 9, 10, 11 en 12.
Guide step 4
Step 4.
Leg koord 5 en 7 parallel en vlecht een gewone macramé dubbele knoop met koorden 4 en 9 om koorden 5 en 7. Elke dubbele knoop bestaat uit twee knopen rond twee koorden zoals op de foto. Zie de tekening in stap 16 voor meer informatie.
Guide step 5
Step 5.
Ga door met het vlechten van dubbele knopen met de andere koorden, behalve koorden 6 en 8, waarbij je in totaal vier dubbele knopen vlecht.
Guide step 6
Step 6.
Houd koord 6 strak naar rechts en maak lusknopen rond koord 6 met koorden 5, 4, 3, 2 en 1.
Guide step 7
Step 7.
Houd koord 8 strak naar links en vlecht met koorden 7, 9, 10, 11 en 12 om koord 8, zodat een ruitvorm ontstaat rond de vier dubbele macramé knopen.
Guide step 8
Step 8.
Maak de ruitvorm af, door koord 8 strak te houden en lusknopen te maken met koord 6 zoals op de foto.
Guide step 9
Step 9.
Maak nog een ruit door stap 2 te herhalen. Maak zachte rondingen met de koorden zoals op de foto, voordat je knopen rond koord 6 vlecht.
Guide step 10
Step 10.
Herhaal deze procedure aan de rechterkant om het volgende deel van de ruitvorm te maken.
Guide step 11
Step 11.
Vlecht een extra rij lusknopen (een lusknoop bestaat uit het maken van twee knopen, dus twee windingen) langs de eerste rij; eerst aan de linkerkant en dan aan de rechterkant. Weef de koorden in paren in het midden van deze ruitvorm over en onder de andere koorden zoals op de foto, behalve de twee buitenste koorden aan elke kant. Deze koorden zullen worden gebruikt om het onderste deel van de ruitvorm te starten, waarbij twee rijen lusknopen worden gevlochten.
Guide step 12
Step 12.
Herhaal stap 2-11 om nog twee ruiten te maken. De voltooide boekenlegger bestaat in totaal uit vier geknoopte ruiten. Knip beide uiteinden van de leeswijzer af op 10 cm. Doop de uiteinden van het snoer in water, waardoor ze zacht zijn en gemakkelijker netjes in elkaar zijn te zetten.
Guide step 13
Step 13.
Wikkel aan elk uiteinde een stuk koord om de koorden. Zet vast met een dubbele knoop en knip de uiteinden kort af om ze in de knoop te verbergen.
Guide step 14
Step 14.
Als alternatief kun je aan elk uiteinde een stuk koperdraad om de koorden wikkelen.
Guide step 15
Step 15.
Gevlochten lusknopen die schuin aflopen.
Guide step 16
Step 16.
Gevlochten macramé dubbele knopen.

Producten kopen

Prijs van het idee: € 0,00

Incl. BTW