Bespaar tot 80% op de beste creatieve zomeruitverkoop van dit jaar voor de zomercreativiteit van u en de kinderen: bekijk hier de aanbiedingen

Korte Poncho met een coll

SKU
v1183

Korte Poncho met een coll

SKU
v1183

Dit is leuk om te breien en leuk om te dragen. Brei twee langwerpige delen, naai aan elkaar en brei een coll erop. Wij hebben Rondbreinaalden nr. 10 gebruikt.

Uw aanpassing
Creatieve ideeën
Korte Poncho met een coll
Korte Poncho met een coll

Is op voorraad

€ 0,82

Samenvatting
  Creative idea
  How to do it
  Guide step %d
  Materialen
  8 bollen Sydney wol No. 10 rondbrei breipennen.
  Een Poncho
  Zet 30 steken op, losjes. Vanaf hier brei je volgens het volgende patroon: 1e rij: recht 2e rij: 2 recht, *2 recht samen, 1 omslag* . Herhaal van * tot * tot je twee steken over hebt. Brei die laatste twee steken recht. 3e rij: recht 4e rij: 2 recht, * 1 omslag, 2 recht samen* (let op: dit is tegenovergesteld van rij 2). Herhaal van * tot * tot je twee steken over hebt. Brei de laatste twee steken recht. Herhaal deze vier rijen tot je breiwerk 65 cm meet. Brei dan één rij recht. Kant losjes af, op de volgende rij. Brei nog zo'n lap. Naai nu de twee lappen aan elkaar. Dit gaat als volgt. Leg één lap voor je in de lengte (lap 1|), Leg die andere lap (lap2) ernaast in de breedte. Naai de korte kant van lap 2 aan onderste lange kant van lap 1. Naai de korte, bovenste kant van de lap die in de lengte ligt (lap 1), aan de bovenste lange kant van lap 2. Een Omslag breien: een omslag is waar je de draad omlegt in tegenover gestelde richting van de normale richting. Dit wordt dan een extra steek. Op de volgende ben behandel je de omslag ook als een gewone steek. De omslag wordt vaak gebruikt waar 2 steken samen worden gebreid, om toch hetzelfde aantal steken te behouden. Het effect van deze methode is 'gaatjes' in het breiwerk.
  De rolkraag
  Pak 52 steken op rond de nek met de rondbreipennen en brei 2 rechte steken, 2 averechts en zo verder tot het de col 35 cm meet. Kant losjes af en hecht alle uiteinden wol goed af.
  Copyright © Creativ Company