Professionele ervaring

Een sensomotorisch project

Sensomotorische vaardigheden op het dagverblijf

Lijmen van veren op kartonnen vogels

Margit, pedagogisch medewerkster

'Voor de kleintjes was vooral het meedoen een geweldige sensorische ervaring. De kinderen leerden over materialen alsook over het effect van lijm en hoe licht dons is en hoe makkelijk dat kan vliegen door zachtjes te blazen. In de tussentijd heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de kinderen te praten over de vogels en de kleuren. Het was een groot voordeel dat de vormen van de vogels al geknipt waren, omdat kinderen van deze leeftijd nog niet goed met een schaar kunnenknippen. Ik denk echt dat dit heeft bijgedragen aan het feit dat de kinderen later extra trots waren toen we het plafond versierden met kleurrijke vogels. Niemand hoefde te raden wat de vormen voorstelden'.

Bekijk de grote kartonnen vogels die de kinderen versierd hebben met veren en lees wat de pedagogische medewerkster na afloop vertelde over de ervaringen van de kinderen met dit project​

Sensomotorische vaardigheden vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van kinderen. 

Gewapend met deze kennis, bezochten we een crèche in de buurt. We namen kleurrijke kalkoenveren, grote kartonnen vogels en VTR lijm mee. VTR lijm is geschikt voor gebruik door jonge kinderen omdat het niet overmatig plakt en gemakkelijk af te wassen is. Met de foto’s proberen we weer te geven hoe de sfeer was bij aanvang van het project.

  • Categorieën
  • Filters
  • Sorteer op
Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company