Decoratie van papier-maché en karton

 

>

{{ totalCount }} producten

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Versier kaart met verf, glitters en kralen

Kaart en papier bieden je volop mogelijkheden om creatief te zijn. Kaart is in de eerste plaats een materiaal dat je kunt decoreren met verf, , glitters, kralen en nog veel meer. Zo kun je mooie decoratie-items maken die er mooi uitzien als je ze ophangt of in huis legt.

Kartonnen creaties zijn iets wat iedereen in het gezin kan maken. Je hebt maar weinig voorraad nodig en het is supergemakkelijk om aan de slag te gaan. Zo is het heel eenvoudig om je eigen wenskaarten te maken die je vervolgens kunt gebruiken voor kerst en verjaardagen. Knip een vel op de gewenste grootte en begin met decoreren. Als het kerst is, kun je bijvoorbeeld mooie hartjes tekenen of schilderen op de kaart. Voor een extra feestelijke look kun je wat glitter aanbrengen. Je kunt ook andere voorwerpen op de kaart plakken, zoals kralen. Als de kaart voor een verjaardag is, kun je glitters, kralen of verf gebruiken om de leeftijd te bepalen die de ontvanger viert.

Je kunt de kaartvoorraad ook gebruiken om hartjes, sterretjes of andere mooie patronen te maken. Je kunt een sjabloon gebruiken om je ontwerp te tekenen, uit te snijden en te versieren.

Gebruik stof op karton en papier

Stof en papier zijn twee zeer verschillende materialen die elkaar goed aanvullen en je kunt uitstekende resultaten bereiken door deze twee te combineren. Je kunt stof op karton gebruiken om een decoupage-effect te creëren. Probeer bijvoorbeeld kartonnen figuren of dozen te maken. Als je nog stof over hebt waar je niet zeker van bent, dan is decoupage een voor de hand liggende oplossing. U kunt verrassend professionele resultaten behalen.

Je kunt zelf een kartonnen doos maken of er een kopen. Versier de doos met twee verschillende stukken stof: één voor de binnenkant en één voor de buitenkant. Door de doos aan de binnenkant een ander patroon te geven dan aan de buitenkant, krijg je een heel bijzondere, unieke look.

Dozen versierd met stof zijn een leuk idee voor de kinderkamer. Je kunt er alles in opbergen, van haaraccessoires tot speelgoed. Ze zijn niet alleen praktisch, maar helpen ook om het huis te decoreren.

Als je de decoratie van stof wilt uitproberen, kun je veel meer dan alleen maar doosjes versieren. Maak op dezelfde manier mooie kersthoorntjes of een schitterend paasei. Met stoffen decoupage maak je kerst-, paas- of zelfs Halloweendecoraties.

Teken met stiften op karton en kartonnen figuren

Een klassieke activiteit die altijd leuk is om te doen is tekenen en schilderen. Je hoeft echter niet altijd een wit vel papier te gebruiken. Tekenen en schilderen kan eenvoudig op figuren of dozen van karton. Het is een activiteit waar iedereen in het gezin mee aan de slag kan.

Als je bijvoorbeeld een kartonnen doos hebt waarvan je denkt dat die een beetje saai lijkt, dan kun je met verf of stiften aan de slag. Heb je glitters en kralen, dan zijn deze materialen ook geschikt om dozen mee te versieren. Als het gaat om het decoreren van je doos, is het tijd om je fantasie de vrije loop te laten. Je kunt iets tekenen dat een bepaald motief vertegenwoordigt of je kunt gewoon patronen en abstracte vormen maken.

Markers, krijtjes, potloden en verf zijn allemaal materialen die gebruikt kunnen worden om karton te decoreren. Gelukkig vind je alles wat je nodig hebt voor je volgende knutselproject bij Creativ Company – inclusief inspiratie.

Maak je eigen papier-mâché figuren

Papier-mâché is een klassieke activiteit die de meeste mensen zullen kennen. Het is eenvoudig te maken en je kunt het gebruiken om bijna alles te maken wat je je maar kunt voorstellen. Je kunt de papier-mâché-techniek gebruiken om eieren, dieren, kommen, spaarvarkens en nog veel meer te maken.

Als je het papier-mâché figuurtje hebt gemaakt en het droog is, kun je beginnen met schilderen. Gebruik bijvoorbeeld wat acrylverf om je papier-mâchéfiguur te beschilderen.

Als je geen zin hebt om zelf een figuur van papier-mâché te maken, kun je ook kant-en-klare figuren kopen. Een kartonnen figuur en wat verf bieden ook een goede activiteit voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn om hun eigen figuren te maken van zelfgemaakt papier-mâché. Probeer leuke en creatieve activiteiten te organiseren rond feestdagen zoals Halloween, Kerstmis en Pasen. Met je fantasie in topvorm ben je klaar om alles te creëren waar je zin in hebt.

Versier je huis met de papieren figuren van mâché of geef ze cadeau aan de mensen om wie je geeft. Een doe-het-zelf-set met materialen om een kartonnen figuur te versieren kan ook een goed cadeau-idee zijn als je op zoek bent naar kerst- of verjaardagscadeaus voor creatieve types.

Maak decoraties voor alle feestdagen

Met karton en papier-mâché kun je decoraties maken die passen bij zowel de feestdagen als de dagelijkse sleur. Maak spookachtige pompoenen, skeletten en spinnen rond Halloween en begin met de griezelige sfeer. Als de kerst eraan komt en mensen zin hebben om hartjes, sterren, kegels en slingers te maken, dan komt kaartje ook hier goed van pas. Je kunt zelfs zelfgemaakte kerstcadeaus maken als je creatief en inventief bent. Maak bijvoorbeeld mooie dozen van karton en stof en vul ze met karamelsnoepjes of zelfgemaakte kerstcrackers. Het zal zeker een hit zijn. Met Pasen in aantocht is het tijd om paasdecoraties te maken. Dit kunnen kartonnen paaseieren zijn, die je met verf of stof kunt versieren. Je kunt ook schattige paaskuikens of konijntjes maken. In elk jaargetijde zijn er genoeg mogelijkheden om mooie decoraties voor je huis te maken. Als je inspiratie nodig hebt, kun je onze geweldige catalogus met grote ideeën bezoeken. Hier vind je veel inspiratie om creatieve projecten op te starten. Creatieve projecten zijn leuk om het hele gezin bij te betrekken. Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van decoreren, snijden en plakken.

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present