Zelfgemaakte tint op tint zeep

SKU#:
v15872

Zelfgemaakte tint op tint zeep

SKU#:
v15872

Maak zelf zeep met verschillende schakeringen van één kleur. Maak een groot stuk zeep van 1300 g zeepbasis volgens de stapsgewijze instructies. Snijd het in 12 stukken van elk ca. 2 cm breed. Vergeet niet om uw stuk zeep in een zeepbakje te leggen, zodat het tussen elk gebruik kan drogen.

Uw aanpassing
Creatieve ideeën
Zelfgemaakte tint op tint zeep
Zelfgemaakte tint op tint zeep

Is op voorraad

€ 2,86

Samenvatting
  Creatieve ideeën
  Hoe werkt het
  Guide step %d
  1
  Weeg 650 g witte zeepbasis en 650 g transparante zeepbasis. We raden je aan om handschoenen te gebruiken omdat de zeepbasis heet wordt en omdat de etherische olie van lavendel erg geconcentreerd is.
  Guide step %d
  2
  Je kunt de zeepbasis smelten in een waterbad of in een magnetron wanneer deze in stukken van 3 x 3 cm zijn gesneden. Begin met het smelten van 250 g witte zeepbasis in de magnetron op 80% vermogen met intervallen van 30 seconden en roer tussen elke interval om hitteschade te voorkomen. Voeg 4 cm roze zeepverfpasta, 1 cm paarse zeepverfpasta en 9 druppels etherische lavendelolie toe. Goed roeren.
  Guide step %d
  3
  Was de vorm en besproei hem met ontsmettingsalcohol. Laat drogen.
  Guide step %d
  4
  Leun de vorm 1 cm naar één kant. Giet de gekleurde gesmolten zeep erin. Verwijder eventuele luchtbellen van het oppervlak van elke laag gesmolten zeep door deze met ontsmettingsalcohol te besproeien.
  Guide step %d
  5
  Smelt nog eens 250 g witte zeepbasis in stukjes van 3 x 3 cm in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Roer tussen elk interval om hitteschade te voorkomen. Voeg 2 cm roze zeepverfpasta, 0,5 cm paarse zeepverfpasta en 9 druppels etherische lavendelolie toe. Goed roeren.
  Guide step %d
  6
  Giet de volgende laag gesmolten zeep in de vorm als het oppervlak van de eerste laag zeep droog is. Giet voorzichtig de volgende laag gesmolten zeep met een lepel om deze te verdelen, zoals weergegeven op de foto.
  Guide step %d
  7
  Smelt 325 g transparante zeepbasis in stukjes van 3 x 3 cm in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Roer tussen elk interval om hitteschade te voorkomen. Voeg 1 cm roze zeepverfpasta, 0,5 cm paarse zeepverfpasta en 9 druppels etherische lavendelolie toe. Goed roeren.
  Guide step %d
  8
  Giet de volgende laag gesmolten zeep in de mal als het oppervlak van de tweede laag zeep droog is. Giet voorzichtig de volgende laag gesmolten zeep met een lepel om het te verdelen.
  Guide step %d
  9
  Smelt 325 g transparante zeepbasis en 150 g witte zeepbasis in twee verschillende bakjes. Snijd de zeepbasis in stukken van 3 x 3 cm en smelt in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Roer tussen elk interval om hitteschade te voorkomen. Voeg 0,5 cm roze zeepverfpasta, 0,25 cm paarse zeepverfpasta en 9 druppels etherische lavendelolie toe aan de transparante zeepbasis. Goed roeren. Voeg geen zeepverfpasta toe aan de witte zeepbasis, maar voeg 4 druppels etherische olie van lavendel toe en roer goed.
  Guide step %d
  10
  Leg de vorm plat op tafel als de zeep droog is. Giet nu de gesmolten transparante zeep in de vorm als deze ca. 50 ° C is. Bewaar een kleine hoeveelheid om later als decoratie te gebruiken.
  Guide step %d
  11
  Giet voorzichtig 1/3 van de witte gesmolten zeep in de transparante gesmolten zeepbasis in de vorm. Gebruik een houten bloemstok om de kleuren lichtjes te mengen om een gemarmerd effect te krijgen. Beide zeepbases moeten ca. 50 ° C. Als de gesmolten zeep te warm of te koud is, gaan ze mengen en verlies je het marmer effect. Laat de gemarmerde laag hard worden. Meng een kleine hoeveelheid paarse zeepverfpasta met de volgende 1/3 van de witte gesmolten zeepbasis en giet voorzichtig in de vorm met een houten lepel.
  Guide step %d
  12
  Laat deze laag uitharden en werk af met een gewone laag van de resterende 1/3 van de gesmolten witte zeepbasis. Giet het voorzichtig in de vorm met een houten lepel, maar slechts langs de helft van de lengte van de vorm, zoals op de foto.
  Guide step %d
  13
  Strooi gedroogde lavendel op de gesmolten zeepbasis terwijl deze nog zacht is, zodat u de gedroogde lavendel lichtjes in het oppervlak kunt duwen. NB: als u gedroogde bloemen gebruikt in de basis van gesmolten zeep, kan de kleur enigszins in de zeep sijpelen, die na verloop van tijd enigszins bruin kan worden.
  Guide step %d
  14
  Je kunt het laatste beetje van de doorzichtige roze zeepbasis opwarmen. Gebruik dit om decoratieve patronen op het oppervlak te maken.
  Guide step %d
  15
  Snijd de zeep-cake in plakken. Op de foto kun je het patroon zien dat door de hierboven beschreven manier van gieten is ontstaan.
  Terug
  Ik ben aan het winkelen als
  Ga verder als guest
  <strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong><br><br> ✔ {{trans "Your personal wishlist" }}<br><br> ✔ {{trans "See your order history" }}<br><br> ✔ {{trans "Easy checkout" }}
  <strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong> <br><br> ✔️ {{trans "Your special prices" }}<br><br> ✔️ {{trans "Special B2B products" }}<br><br> ✔️ {{trans "B2B marketing universe" }}
  <strong>{{trans "Your benefits of login" }}</strong><br><br> ✔ {{trans "Content especially for you" }}<br><br> ✔ {{trans "Your special prices" }}
  Copyright © Creativ Company