Hoe maak je de meeldraden voor bloemen van crêpepapier (de franje techniek)

#v16118

Of je nu een kind of een volwassene bent, een beginner of al eerder bloemen van crêpepapier hebt gemaakt, je kunt leren hoe je het hart (de meeldraden) van bloemen van crêpepapier kunt maken met behulp van wat we de franje-/wikkeltechniek noemen. Het is een eenvoudige techniek om te volgen. Voor bloemen van crêpepapier moet je sterk crêpepapier gebruiken met een hoog rek-/crêpepercentage. Hierdoor kun je de bloembladen vormen zonder dat ze breken, en tegelijkertijd behouden ze hun vorm als ze op de juiste manier worden gehanteerd. Het crêpepapier kan maar in één richting worden uitgerekt, dus het is belangrijk om het papier de juiste kant op te draaien.

Selecteer producten bij dit idee

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totale prijs
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Knip een lang stuk crêpepapier op de aangegeven lengte en hoogte, bijvoorbeeld 14 x 3,5 cm. Voor de zeer korte franjes meet het stuk crêpepapier 14 x 1 cm. Afhankelijk van de afgewerkte look, kun je het papier helemaal of half uitrekken of helemaal niet. Vouw het stuk crêpepapier twee keer in de lengte; je hebt nu vier lagen. Knip de franjes door alle vier de lagen langs de lengte. Knip de franjes af met een ca. 1-4 mm tussenruimte tussen elk en 0,5-1 cm vanaf de rand.
Guide step %d
2   Rol nu dit stuk crêpepapier met de franjes strak op. Rol het tussen je handen om de franjes dunner en losser te maken. Misschien wil je de franjes ook draaien of buigen.
Guide step %d
3   Vouw het stuk crêpepapier open en bevestig het met een lijmpistool of Clear Multi Glue Gel aan het ene uiteinde van een bloemensteel. De laatste duurt langer om te drogen. Gebruik de franjes aan de binnenkant van de bloem voor de meeldraden of voor de buitenste bloembladen.
Guide step %d
4   Je kunt de meeldraden versieren met bijvoorbeeld sprinkels (strooisel) van kleine stukjes gesneden crêpepapier. Maak sprinkels door een strook crêpepapier af te knippen. Knip franjes, rol de strook crêpepapier op elkaar en knip langs de franjes om sprinkels te maken.
Guide step %d
5   Knijp een klodder lijm op een bord en dep de randen van de meeldraden in de lijm. Dep de meeldraden in de sprinkels en zorg ervoor dat de sprinkels aan de meeldraden plakken.
Guide step %d
6   Laat voorzichtig drogen voor ongeveer 10 minuten.
Guide step %d
7   Je kunt de meeldraden in glitter dompelen voordat je ze oprolt en op een bloemsteel bevestigt. Dit doe je door de franjes in een klodder Clear Multi Glue Gel te dopen en daarna in een bakje glitter (bijvoorbeeld gouden glitter zoals op deze foto). Laat voorzichtig 10 minuten drogen om de glitter de tijd te geven te hechten aan de franjes.
Guide step %d
8   Dit is hoe verschillende meeldraden in het midden van de bloem eruit kunnen zien.
Al aangemeld? Download de sjabloon

Meer informatie

Of je nu een kind of een volwassene bent, een beginner of al eerder bloemen van crêpepapier hebt gemaakt, je kunt leren hoe je het hart (de meeldraden) van bloemen van crêpepapier kunt maken met behulp van wat we de franje-/wikkeltechniek noemen. Het is een eenvoudige techniek om te volgen. Voor bloemen van crêpepapier moet je sterk crêpepapier gebruiken met een hoog rek-/crêpepercentage. Hierdoor kun je de bloembladen vormen zonder dat ze breken, en tegelijkertijd behouden ze hun vorm als ze op de juiste manier worden gehanteerd. Het crêpepapier kan maar in één richting worden uitgerekt, dus het is belangrijk om het papier de juiste kant op te draaien.

Meer informatie
Artikelnummer:v16118
SeizoenBasic

Beschrijving

Terug
Ik ben aan het winkelen als
Ga verder als guest
Uw voordelen van inloggen

✔ Uw persoonlijke verlanglijstje

✔ Bestelgeschiedenis bekijken

✔ Eenvoudig afrekenen
Uw voordelen van inloggen

✔️ Speciale prijzen

✔️ Speciale B2B-producten

✔️ B2B-marketingdomein
Uw voordelen van inloggen

✔ Content speciaal voor u

✔ Speciale prijzen
Copyright © Creativ Company | 2021-present