Bespaar tot 80% op de beste creatieve zomeruitverkoop van dit jaar voor de zomercreativiteit van u en de kinderen: bekijk hier de aanbiedingen

Zelf rustiek papier maken van papierpulp met stukjes eierkarton

SKU
v15909

Maak je eigen handgeschept papier van papierpulp en eierkarton. Je kunt ook kranten, pagina's uit stripboeken of gewone boeken gebruiken.

Select products for the idea

* Verplichte velden

Samlet pris for valgte produkter
Uw aanpassing
Zelf rustiek papier maken van papierpulp met stukjes eierkarton
Zelf rustiek papier maken van papierpulp met stukjes eierkarton

Is op voorraad

€ 2,55

Samenvatting
  How to do it
  Guide step %d
  1
  Bevochtig het papierpulp en scheur dit en ander papier/karton in kleine stukjes. Laat het volledig inweken.
  Guide step %d
  2
  Klop het papierpulp tot een uniforme consistentie met een handklopper of een elektrische handmixer. Dit laatste zorgt voor een fijnere verdeling.
  Guide step %d
  3
  Giet het mengsel in een bak met water dat groot genoeg is om het frame mal voor het maken van papier te bevatten. De dikte van het afgewerkte papier hangt af van de hoeveelheid pulp in het mengsel. Klop met je handen of gebruik een garde vlak voor het scheppen, anders zakt het mengsel naar de bodem.
  Guide step %d
  4
  Houd het frame verticaal aan de achterkant van de kuip. De kant waarop het scherm is bevestigd, moet naar je toe zijn gericht.
  Guide step %d
  5
  Dompel het frame horizontaal onder de pulp. Duw hem naar voren en naar achteren totdat het scherm bedekt is en til hem uit de bak. Laat het water eraf druipen. Een tip: zeef het overgebleven pulp uit het water, laat het drogen en bewaar het voor de volgende keer. Giet het nooit rechtstreeks in de gootsteen, omdat het de afvoer kan verstoppen.
  Guide step %d
  6
  Vouw een stuk vilt en laat het over de onderkant van het frame lopen om het water op te nemen. Knijp het water eruit en ga zo door totdat het meeste water is opgenomen. Dit vilt kun je vinden in de starterset.
  Guide step %d
  7
  Draai het frame om en plaats het met het pulp naar beneden op een stuk vilt.
  Guide step %d
  8
  Neem meer water op, maar druk slechts licht aan.
  Guide step %d
  9
  Verwijder voorzichtig het frame. Zorg ervoor dat het pulp van het frame loskomt voordat je het optilt. Laat het zelfgemaakte stuk papier op het vilt drogen. De droogtijd is afhankelijk van de kamertemperatuur (24-48 uur).
  Copyright © Creativ Company